Heidfeld, Alçakgönüllü Olmanın Sıkıntısını Çekiyor

yazar:

kategori:

24 yaşındaki Kubica, Formula 1’de önde gelen pilotlardan biri olarak görülür ama bu sezon şimdiye kadar BMW Sauber’de 9 puan toplamışken Nick Heidfeld 15 puan aldı.

Dahasında tecrübeli 32 yaşında Heidfeld, sıralamalardaki geçmiş sıkıntılarına rağmen bu sezon 15 yarıştan 7’sinde Polonyalı pilotu geride bıraktı.

Auto Motor und Sport’a konuşan Heidfeld: “Kamuoyu gözünde ben, benim kadar iyi olmayan pilotların gerisindeyim.”

Geçen sene Heidfeld BMW’de sorunlar yaşadı ama 2007’de Kubica’dan açık bir şekilde üstündü.

Heidfeld: “2007’de Robert’ten hızlıydım ve şimdi yine öyleyim. Ama herkes sadece 2008’i konuşuyor”

“Formula 1’de mantığın hakim olduğunu düşünürdüm ama ne yazık ki imajınız sadece alınan sonuçlarla ilgili değil”

Tecrübeli Alman pilot 2010 için henüz bir koltuk bulamadığını kabul etti ama bir kaç seçeneğinin olduğunu da ekledi. İnanılan o ki Heldifeld’in listesinin zirvesinde, gelecek Mart ayında Bahreyn’de gridde olması umulan BMW Sauber’in yeni sahipleri yer alıyor”


Yorumlar

  1. Evet Monako'da sorun yaşadığı için Webber de geçti ama Nick kadar kolay geçemedi diye hatırlıyorum, Webber geçtiğinde lastikler iyice aşınmıştı…

  2. kimikolik.2005 te alonso tek pitstop strateji ile yarışıyordu monaco da(yanılmıyorsam)lastikleri çok aşındığı için veber de geçmişti alonso yu

  3. 2005 monaco da da geçti nick 😉

  4. Bir örnek de benden olsun, 2007 Bahreyn diyeyim, Nick Alonso'yu en çok geçebilen pilot olabilir istatistik tutmadım ama olabilir yani…

  5. Şans nick şans Allah alonso şansı versin.

  6. djarum yorumuna katılmakla beraber bir örnek vermek istedim. 2007 yılında Fransa GPsinde, sıralama turlarında Alonso'nun vites kutusu arızalanıyor; q3te hızlı tur atamıyor ve Heidfeld'in gerisinde başlıyor. Yarış esnasında da Heidfeld ile baya kapışıyordu.

    Nick Heidfeld pistte en beğendiğim pilotlardan. İstikrarlı olmayı, elindeki aracı en iyi şekilde kullanmayı çok iyi bilen bir pilot. Keşke hak ettiği, daha önce de test pilotluğunu yaptığı McLaren yarış koltuğuna gelse.

  7. elif çivici avatarı

    Ah be nick hem istikrarın hem sürüşün hem sakallarınla çok iyi bi karizman var..Ama insanlar geleceğe yatırım yapmak istiyorlar ve genç pilot diyorlar ve bazen senin gibilere yazık oluyor..Umarım kendine süper bir yer bulursun,hatta mclaren e geçersin umarım..

  8. kovalainen bile 2 yıl mclaren kullandi sen hic sans bulamadinya, hakkaten imaj her seydir susuzluk hic birşey =) hayir yani birde norbert haug bu adami f3 te begenip mclaren junior takimina transfer etmisti, pes vallahi =)

  9. F1 de en iyi savunma yapan pilot nick Heidfeld tir 2007 de alonso mc larendeyken az çekmedi bu pilottan alonso nun şampiyon olamamasını bir nedenide bazı yarışlarda Heidfeld in arkasında kalmasıdır

  10. Senin gibi puan avcısı, bir okadarda istikrarlı bir pilotun açıkta kalmasını kesinlikle istemem inş.biran önce kendine takım bulursun.

  11. 2008'de eğer BMW Kanada'da Heidfeld'i çift pit yapacak stratejiyle yarıştırsaydı Kubica değil Heidfeld galibiyeti alacaktı ama olmadı. Şimdi ise dediği gibi imajını düzeltmeye çalışıyor ama zor. İnşallah seneye iyi bir araçla yarışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir