Button "Brezilya'da Sıralamalar Çok Önemli Değil"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Button, gçişe imkan sağlayan Interlagos’ta sıralama değil de yarış performansı üzerine çalışmalarının kendilerine fayda sağlayacağını düşünüyor.

Button “Sıralamalar yarış hafta sonu için önemlidir ancak burada geçiş yapabilirsiniz ve burada geçiş ziyaret ettiğimiz bir çok piste göre daha kolay oluyor. Ancak yine de mümkün olduğu kadar yukarıda bir sıra kazanmaya çalışacağız.”

“Aracımızın rekabetçi olabileceğini düşünüyoruz. Uzun sürüşlerde perforamansımız iyi ve bu yarış için çalışmamız. Diğerlerinin ne kadar hızlı olacaklarını hâlâ bilmiyoruz ancak araç iyi görünüyor ve önemli olan bu.”

“Tek turda hâlâ istediğim denge yok. Rubens bu konuda biraz daha iyi ancak Rubens’in de hâlâ aracı iyileştirmek için çalışması gerektiğini düşünüyorum, umarım yarın sabah bunu yaparız. Bu seansta genelde sıralamalar üzerine çalışıyoruz.”

“Ancak yarın denemem gereken çok şey var ve aracı geliştirmek için sabırsızlanıyorum.”

“Sert lastiklerde iyiydik. Uzun sürüşlerde aracın dengesinden çok mutluydum. Bugün yağmur yağacağını ve ayarları tamamlayamayacağımızı düşündüğümüz için çok tur attık. Sert lastikler iyi görünüyorlar. Yumuşak lastiklerde henüz dengeyi bulamadık ve bugün öğleden sonra yeni lastiklerde zorlandık.” dedi.

Button ayrıca kendisi için hayatının en önemli hafta sonunun olabileceği Brezilya’da  rakiplerinin işinin daha zor olduğu konusunda ısrarcı.

Button “Durum benim için daha kolay, son yarışlara göre daha rahatım.”

“Ben rahatım ve durum farklı çünkü Sebastian Ve Rubens’in mücadelelerinin devam etmesi için beni büyük farkla yenmeleri gerekiyor. Bu yüzden rahat olmalıyım.” dedi.

Button, kendisi için üçüncülük yetecek olmasına rağmen galibiyet mücadelesi verebileceğini söyledi.

Button “Podyum harika olurdu ancak burada 3. olmak için piste çıkmayacağım. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum ve bu açıkçası galibiyet mücadelesi.”

“Şu anda en rekabetçi takımlar, Red Bull, Mclaren ve biziz ancak belki Ferrari ve Williams da rekabetçi olabilir. Bu durumu görmeliyiz ancak Mclare ve Red Bull’ların oldukça rekabetçi olacağı kesin.” dedi.


Yorumlar

  1. gokhan gokhan avatarı
    gokhan gokhan

    kürsüye çıkman veStelle 😀 rubinin hevesini kursağında bırakır sen işini yap eze eze alırsın şampiyonluğu bu hafta

  2. sen işini bilirsin… sana güvenim sonsuz. güvenilir bir pilot oldugun açıkça belli. hadi al şu şampiyonluğu d güldür bizi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir