Brawn "İki Pilotumuz Kaldığı Sürece Şampiyonluk Abu Dhabi'ye Kalabilir"

yazar:

kategori:

Brawn “Bizim pilotlarımız arasında olduğu sürece ben mutlu olurum. Anahtar nokta bu.”

“Jenson ve Rubens arasında olursa harika olur ve bu sezon sonunda harika bir final olmuş olur.” dedi.

Dün pole pozisyonunu kazanan Barrichello özellikle sezonun 2. yarısında atağa kalktı ancak Brawn, Barrichello’nun sezonun ilk yarısında da o kadar yavaş olmadığını söyledi.

Brawn “İlk yarıda o kadar geride değildi, bazı yarışlar onun için iyi gitmedi. İlk yarıda bazı yarışların ortasında Jenson kadar hızlı değildi.”

“Ancak Valencia ve Monza’da da görüldüğü gibi artık yarışın ortasında da hızlı ve o bu konuda değişmiş gibi görünüyor. Bu doğru ayarlar nedeniyle mi yoksa başka bir şey sayesinde mi oluyor bilmiyorum.”

“Sadece bir şeyin fark yarattığını söyleyemezsiniz. Sezon içerisinde kullandığı fren materyalini değiştirdi ve bunun muhtemelen yardımcı olduğunu düşünüyoruz. Onun kullandığı biraz agresifti ve değiştirmesi ile durum biraz daha sakinleşti ve ona yardımcı oldu.” dedi.

Brawn ayrıca Button’ın bu kadar geriden başlayacağı bugün oldukça zorlanacağını söyledi.

Brawn “Risk var. Jenson çok deneyimli ve hassas olması gerektiğini biliyor. Ancak bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Aynı risk Sebastian’da da var. Onda da aynı sorun var.”

“Liuzzi’nin gridde olacağını düşünmüyorum bu yüzden Sebastian ve Jenson daha az deneyimli sürücüler içerisinde kendilerine yol bulmaya çalışacaklar.” dedi.


Yorumlar

  1. Brawn, şampiyonluk belirlemede takım emri olmayacağını açıklamış. Cümlelerden bunu anladım ben. O zaman güzel bir şampiyonluk savaşı izleyeceğiz.

  2. Emre Yılmaz avatarı

    Umarım Rubens şampiyon olur. Tabii ki Vettel olamayacağı için 😀

  3. Rubinho bugün yarışı kazanır inş, sonrasında bakalım button haftaya ne halde olur cok merak ediyorum

  4. MagicAlonso avatarı

    Barichello frenler konusunda çok hassas bir pilot shumi ile ferraride yarıştığı dönemde de shumi yumuşak tarzda gaz ve fren kullanırken barichello tam tersi şekilde aşırı sert kullanıyordu sanırım o agresif tutumdan vazgeçmiş ve frenler konusunda sorun yaşamaması onu öne çıkarmıştır.zaten sezon başına oranla rakiplerine oranla avantajı klamayan brawnla 2 galibiyet alması ve bu sırada jenson un hiçbirşey yapmaması onun tecrübesi ve kalitesini ortaya koyuyor.Zatem Honda daykende genel olarak jenson dan iyi sonuçlar alıyordu.bana göre şampiyon olması gerekn ve hak eden jenson değil barichello dur ve takımda kalması gereken de odur.tabi ross milliyetçilik yaptığı sürece bu gerçekleşmeyecek sanırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir