Brawn "Jenson Neredeyse Ücretsiz Çalıştı"

yazar:

kategori:

Taraflar şu anda gelecek seneki anlaşma konusunda parada anlaşmaya çalışıyorlar. Jenson Button, 2009’da yarışabilmek için normalde takımın eski sahibinden alacağı 13 milyon dolardan düşüşü kabul etti ve Brawn ile 5 milyon dolara anlaştı.

Brawn “Neredeyse parasız yarıştı. İşsiz kalma riski karşısında anlaşmasında olan miktarın yarısından daha az para aldı.” dedi.

Ancak Daily Telegraph, Brawn’ın maaşta artış planlamasına rağmen bu artışın çok fazla olmayabileceğini ve Button’ın gelecek sene için birden fazla takımdan teklif aldığını söyledi.


Yorumlar

  1. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Eh yani Kadir Kardeşim.. pek öyle uzun yazmayı sevmediğim gibi uzun yazılarıda okumam ama sana kıyamadım okudum.. Ne diyeyim ben sana ya.. Şampanya kaldırmayı bizden esirgeyen bundan utanan adamı ben ne yapayım. Biz zaten bunun için yaşıyoruz. Seninki Şampanyayı sadece içecek olarak görüyor..kafa yapıcı bir madde yani.

    Oysa Şampanya herşeyin başarıldığının bir sembolü,, onuda bizden esirgemesin

  2. Kadir YILMAZ avatarı

    İşte bu sefer aynı fikirdeyiz 🙂
    Son dönemdeki performansı ve umursamazlığı senin gibi bir tarafatar için pek kabul edilemez, bu sebeple de sitemlisin ve haketmiyor diyebilirsin.
    Yalnız birşey paylaşmak isterim ama katılır mısın bilmem;
    İtiraf etmek istediğim birşey var. Rai sürekli mağlup olan biridir. Senden bunu netice, puan ve maddi şeylerle ilgili söylemediğimi anlamanı beklerim. O yanlış yerde olmakla kaybeder, şansızlıkla kaybeder, zorlar kaybeder zorlamaz taraftar kaybeder ve o bu sene yine kaybetti. Sana inandığım birşeyi anlatmak isterim, takımım Kimi konusunda pek emin olamadı, kendisinden ve yeteneğinden şüphe etmedi ama 2 senedir heleki bu sene gelen eleştirilere kulak asmadan edemedi, Alonso da gül gibi orda duruyor ve çağırılarsa gelmek istediğini saklamıyordu ve sıcak kanlı teraftar da Rai ile arasını açtı, Santander sıcak para ile yanaştı, bu noktadan sonra acaba mı oldular, bir de sadece sporda değil hayatın kanunu olarak bazı günah keçileri bulunur ve düzlüğe çıkılır. şimdi bunları neye dayanarak kuruyorum dersen Ferrari ve Alonso animasyonuna yazmış olduğum yorumuma bakabilirsin, diğer kaynağım ise itirafım olacak; ben Rai yi ilk defa aciz gördüm, monza podyumunu hatırla, sarı çocuk değişik bir şekilde şampanyasını tifosilere doğrulttu, değişik dedim çünkü hiiç yakışmadı ona gitmedi, hani dans etmeyi bilmeyen ama mecbur kalan biri gibi, hani sinirli gözükmeye çalışan ama sadece komik olan kişiler gibi abes bir sahne oluştu, inan içim parçalandı, ikinci kez ona acıdım… O kaybetti, bir acizlik hakimdi, ne yapacağını bilemiyor gibiydi, hoş görünmek istedi belki birşeyleri değiştirebilir, belki dedikoduları ve parayı yenebilirim zannetti… Kişilğinden ödün verdi o soğuk adam yenildi. Ama Allah'tan çabuk toparladı artık arkasına bakmadığına eminim. Burda tek anlatmak istediğim o vazgeçmedi ne 08 de (Spa da duvara geçirerek ona ilk acıdığım olayı yaşattı) ne de 09 da, o sadece böyle, gösteremiyor, yapısı bu, bence bu pencereden bakıp eleştirmek daha makul olur. Ama Ferrari olarak, tabi ki onu böyle kabul etmek zorunda değiliz.
    Umarım takımım seneye iyi bir araç yapar ve pilotlarda aldıkları paraların hakkını vererek yarışırlar, bir dua da Kimi için, umarım aynı şans onunda yüzüne güler. Tabi bunlar bende hissettirdikleri…
    Neyse yine çok uzun oldu 🙂

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Kadirim.. Kadim Dostum :))

    Kardeşim Kimi hala kendisini dev aynasında görüyor.Takımlar için sadakat vardır, bir pilotunun hırsla yarışması ister. Ona bir misyon kazandırmasını, Takımı sürüklemesini ister… Böyle bir adam buldumu bastırır parayı. Kimi daha önce Mercedes reklamlarındaydı.. Ne kadar arttı satışı; bilinmez.. Ama Schumi sayesinde Ferrari tüm Dünyada sadece 2000 yılı içinde % 23 satışı arttırdı ve bu katlanarak devam etti.

    Para verilir verilmez değil ama sana ne kazandıracak buna bakılır

  4. sen nerden biliyosun toyotanın ne teklif ettiğini belkide anlaşmışlardır nerden biliyosun yorum yazıyosun ama sadece yorum olsun işte

  5. Kadir YILMAZ avatarı

    yorumum yazmak istemiştim, bilemediğim bir şey için öyle çok iddialı yazmayı da pek sevmem.

  6. Kadir YILMAZ avatarı

    Sana katılamayacağım dostum, eğer salaksa verdiği kararlarıda sorgulamanı beklerim, ha doğru karar veriyorsa o parayı de vererek aptal olmaz. Ayrıca, Toyota nın (gerçekleri ancak açıkladıklarında bileceğiz ama düşündüğün gibi değil)teklifine yorumuda şudur; futboldaki gibi, başarısını ortaya koyamamış bir takım dünya çapında bir yıldız transfer yapmak isterse kesenin ağzını yıldızın büyük takımından daha çok açmak zorundadır. Yani etmez dediği para kimbilir kaçtır ….

  7. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Tabi ki Montezelemo aptalın teki.. Aptal olmasa bu kadar para verir mi Kimi için.. Bak Toyota'ya "Bu Kadar Para Etmezsin" diyor

  8. Bora epey güldürdün beni. Eyvallah, Rabbim de seni güldürsün. 😀

  9. ferrarinin beyinsizliği dimi bora

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    trulli yide eklemek lazım.

  11. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Helal olsun sana Brawn.. Akıllı adamsın hem de nasıl..

    Biz dünya parası verip en iyisi diye alıyoruz, buda yetmiyor yarışmasın diye bir o kadar daha para verip gönderiyoruz… Koşulsuz pilot memnuniyeti bu olsa gerek

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    aslında övmüyor. işsiz kalacağına biz kendisini kabul ettiğe getiriyor ki. bence gereksiz bir konuşma olmuş şampiyonluk sonrasında.

    ayrıyetten benimde mecazen F1'in kan emici (para bakımından) 3 sülüğünden biri olarak gördüğüm button için 5 milyon gerçekten neredeyse bedava demek olur.

    diğer 2 kan emici de
    1-J. Villenueve
    2-R. schumacher

  13. Neredeyse Ücretsiz Çalışmış ama bunun karşılıgını Şampiyon olarak aldı buda ona fazlasıyla yeter bence.

  14. İyi pilot kendini en iyi şekilde pazarlamasınıda iyi bilir.Bak Raikönnene adam Toyotanın teklifini geri çevirdi.Buttonun aldığı paranın en az 3-4 katı bir teklifti muhtemelen.Ama Button karın tokluğuna piste çıkmış neredeyse.Şampiyon olması (benim gözümde)onun iyi bir pilot olduğunu göstermez.Sadece araçları çok iyiydi ve Brawnın üstün zekası sayesinde şampiyon oldu.Piste ilk kez yarışa çıkan Kobayashi yi bile zor geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir