Ve Nihayet, Yeni FIA Başkanı Bugün Belli Oluyor

yazar:

kategori:

Bugün, Formula 1 ve Motor Sporları dünyası için tarihi bir gün olacak ve 1993’ten beri FIA başkanlığı görevini sürdüren Max Mosley’in yerine kimin geçeceği belli olacak.

Mosley, başkanlığı döneminde genel olarak güvenlik konusunda Formula 1 ve motor sporlarında çağ atlatırken, bazı politik tavırları ve skandalları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Son olarak ise Mosley’in en büyük hedefi Formula 1’deki harcama seviyelerini 1990’lı yılların ilk başlarına indirme oldu.

Mosley’in yerine geçmek için aylardan beri mücadele veren isimler ise Ferrari’nin eski takım patronu Fransız Jean Todt ve 1981 Dünya Ralli Şampiyonu Finlandiyalı Ari Vatanen.

Genel olarak mevcut yönetim ve Mosley’in JEan Todt’u desteklediği düşünülüyor ve Todt, başkan olarak seçilmesi halinde kendisi ile birlikte ekibinin sıkı çalışacağını ve yeni dönemde ekip çalışmasının ön plana çıkacağını, FIA üyelerine ve motor sporlarına bağımlı kalacaklarını söylüyor.

Ari Vatanen ise FIA’da yeni bir sayfa açılması gerektiğini düşünüyor ve başa gelmesi halinde köklü değişikliklere gideceğini söylüyor.

Todt, kendisiyle birlikte güçlü bir ekip kurdu ve daha önce Le Mans’ta Peugeot ve Formula 1’de Ferrari ile kazandığı takım çalışmasına benzer bir şekilde ekibiyle sıkı çalışarak başarılı olacaklarını iddia ediyor. Ancak Todt, Ferrari yılları nedeniyle Formula 1 dünyasında diğer takımlar tarafından pek desteklenen bir isim değil. Bunun yanında Todt’un para karşılığı üyelerden oy topladığı söyleniyor.

Vatanen ise FIA’yı geçmişte yaptıklarından temizleyerek tamamen yeniden yapılanmaya gideceğini, taraftarların düşüncelerine saygı göstererek motor sporlarını geliştirmek için çalışacağını ve her kesime karşı adil olacağını söylüyor, adalete vurgu yapıyor. Ancak Todt’a karşı yaptığı bazı yanlış suçlamalar ve Todt kadar bu seçim sürecinde detaylı çalışmalar yapmaması onun zayıf kaldığı yönler olarak gösteriliyor.  Bunun yanında Vatanen’in FIA yönetim tecrübesi de yok.


Yorumlar

  1. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Bunun yanında Todt'un para karşılığı üyelerden oy topladığı söyleniyor…" Para Konuşur….

  2. seçimlerin saati bellimi?

  3. şu 2 adamın durşuna bile bir bakın.Kime daha çok yakışıyor başkanlık..

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    todt kazanacak, kimse kendi çıkarına olmayan adaleti istemez.avrupalı da olsa hayvan hayvandır.

  5. toplamda 210 oy kullanılması bekleniyormuş. vatanen 108 oyu olacağını iddia ediyor, todt ise 140..

  6. salih yildiz avatarı

    Benim gönlüm de Vatanen den yana inşallah o kazanır ama zor gözüküyor. Fakat şu bir gerçek ki kim gelirse gelsin bence Mosley döneminden daha iyi olacak.

  7. Son paragraf dahası paragrafın ikinci yarısı Vatanen'i ne kadar da güzel özetlemiş.
    Ne diyelim şimdiden Jean'a ve F1 dünyasına hayırlı olsun.

  8. speedman ın da dedigi gibi sonuc ne olursa olsun biz gene yarıslardan kopamayacagız bari adam gibi bi sonuc cıksında keyifle izleyebilelim yarısları….

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Todt Kimi'yi sever ve Kimi'nin Ferrari'deki en büyük ve tek destekçisiydi doğru seçimlerde ve yöneticilikte üstüne yok diye düşünüyorum bakalım yarın ne olacak umarım F1 için en iyisi olur ve tekrar FIA-FOTA savaşı izlemeyiz

  10. elif çivici avatarı

    Spor için pek hayırlı olmayacağını düşünsemde Todt başkan olacak sanırım..

  11. Mosley'in devamı olacak birini biz seyirciler istemiyoruz ama seçecek olanlar istiyorlarmış, ne diyelim. Todt gelirse pek birşeyin değişeceğini zannetmiyorum, nasılsa bizim gidecek başka bir yerimiz yok, n'apalım bağrımıza taş basacağız. Herşeye rağmen Vatanen kazanırsa bayram ederim..

  12. mert merter avatarı

    BU SITEYi TEBRiK ETMELiYIM COK COK HIZLI BiR SEKiLDE Bizlere F1 ve Motor sporlarindaki gelismeleri veriyorsunuz su anda Türkiyedeki en hizli motorsporlari sitesi Tebrikler arkadaslar iyi is cikariyorsunuz Birde su radyo faliyete gecse bari yaris günleri acsanizda sohbet etsek yarislarla ilgili iyi olmazmi ?

  13. mert merter avatarı

    Gönlümüz Vatanen yana bu F1 in gelecegi icin iyi olur diyer secenegi düsünmek bile istemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir