Rosberg: “Yarışı Cumartesi Günü Kaybettim”

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu Nico Rosberg, Kanada’da galibiyet şansını cumartesi günkü sıralamalarda takım arkadaşının arkasında kalmasıyla kaybettiğini söyledi.

Son 2 yarışın galibi Rosberg, Kanada’da sıralamalarda takım arkadaşı Lewis Hamilton’un arkasında kalmasının ardından yarışta da geçme şansı bulamadı.

Rosberg “Ona baskı kurmak için deliler gibi zorladım ancak hata yapmadı bu yüzden adil olalım.”

“Mücadeleci bir yarıştı çünkü yakıt ve fren tasarrufu yapmamız gerekiyordu. Lewis de aynı durumdaydı. En büyük fark sıralama seansıydı. Pozisyon büyük fark yaratıyor ve gelecek yarışta bunun üzerinde çalışmalıyım.”

“Start iyiydi ancak Lewis’le mücadele edebilecek kadar iyi değildi. Kimi ve belki de Valtteri arkada yakındı.”

“Yakıt tasarrufu böylesi mücadeleci bir yarışın ardından iyi. Yakıt tasarrufu yaptık ancak dahası fren sorunu yaşadık. Ön frenler çok sıcaktı. Fren dengesini değiştirme gibi işlemler yaptık. Lewis önümde olduğu için frenleri soğutmak için temiz hava yoktu ancak sonunda işe yaradı ve yine de ona baskı kurmayı başardım.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Yarışı Cumartesi Günü Kaybettim”” için 6 yanıt

  1. Sen deli gibi sürdüm baskı altına almayı basardım dıyosun, Hamılton gayet rahat bır yarıstı hıc bır zaman baskı ıssetmedım dıyor, Hamılton böyle konularda karsı tarafı ezıcı cumleler kurmaya bayılıyor, Rosberg hıcbırzaman kendını overek karsılastırma yapmıyor.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Yapsa nolcak vasat pilot kanıtlayamaz hiç bir şeyi 🙂

  2. Bu seneki lastikler Rosberg için fazla sert. O yüzden hiç bir zaman Hamilton’un temposuna çıkamıyor.

  3. Hamilton yarışta bilerek yavaş gidip, Rosberg’in frenlerini bilerek sıkıntıya düşürmek istedi diye düşünüyorum 🙂

    1. ben de yarışı izlerken hamilton’un bilerek yavaşladığını ve rosberg’in lastiklerini eskitmeye çalışıyor/yakıtını bitirmeye çalışıyor/gaza getirip frenlerini bitirterek YD yapmaya çalışıyor versiyonlarını düşündüm Abdullah.

      zaten diğer haberde hamilton’un sözleriyle birlikte düşünürsek, ortaya böyle bir sonuç çıkmış oluyor. hasılı ham bir kez daha ros’u yok etti bugün.

    2. Napolyon1453 avatarı

      Yarışı izlerken soft lastiğe geçtiğinde ilk tur blokaj yaşamıştı acaba lastikler de sıkıntı mı oldu diye düşündüm. Sonra ki turlar istediği seviye de tutuyordu bende acaba bilerek mi yavas gidiyor dedim. Podyumda yaklassa cebimde ekstra zamanlar vardı diyince bizimki kurnazlık yapmaya çalışmış dedim.

      Yine de takım arkadasına sorun cıkarmakla uğraşmak bize yakışmaz, rosberg bugün fren sorunu yaşayıp yolda kalsa yada zaman kaybedip yerini kaybetse üzülürdüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir