Bottas’ın Podyumu Williams’a Ekstra Motivasyon Sağladı

yazar:

kategori:

Williams pilotu Valtteri Bottas, Kanada GP’de 3. olarak podyuma çıkmasının takımın için ekstra güç sağlayacağını düşünüyor.

Bugünkü yarışa 4. sıradan başlayan Bottas, 4. sırada giderken önündeki Kimi Raikkonen’in spin atmasıyla bir sıra yükseldi ve yarışı 3. sırada tamamladı. Böylece Williams ve Bottas bu sene ilk defa podyuma çıktılar.

Geçen sene de Bottas ve Williams ilk podyumu Avusturya’da kazanmış, ardından bir çok kez podyumda yer almayı başarmışlardı.

Bottas “Takımım için gerçekten mutlu ve gururluyum. Tüm hafta sonu boyunca iyi bir takım çalışması oldu. Kimi’nin hatası bir sıra kazanmamızı sağladı ve yarışta daha dinamik olan stratejiye geçtik. Ben de fena yarışmadım.”

“Bu sonuca ihtiyacımız vardı. Geçen seneki gibi güvenimiz için ekstra güç oldu. Zirve takımı olduğumuzu yeniden biliyoruz ve podyumlar için mücadele edebiliriz. Avusturya’da en azından benzer sonuçlar almayı umuyoruz.”

“Raikkonen’in spini tabi ki yardımcı oldu. Yarışta ondan çok uzakta olmamamız ve her zaman baskı altında tutmamız önemliydi. Stratejiyi değiştirmeyi başardık ve takım bugün o konuda çok iyi iş çıkardı. Etrafımızda olan her şeyin farkındaydık. İyi bir sonuç aldığımız için mutluyum.” dedi.

 


Yorumlar

“Bottas’ın Podyumu Williams’a Ekstra Motivasyon Sağladı” için 3 yanıt

  1. williams’ın twitter sayfasına da bir göz atın lütfen.
    ben hangi yarışı izledim acaba dedirtecek türden gazlamalar, pohpohlar, şımartmalar uçurmalar..

    adam afedersiniz çişini yapsa “oooow bottas’a bakın” tadında anlamsız anlamsız twitler.

    hatta son tweetlerinde “bottas şampiyon gibi sürdü bugün, bunu nasıl yaptığı burada” (bir de video atmışlar oraya) şeklinde saçmalamayı bile başardılar, parlatıp şişireceğiz derken.

    yazıklar olsun. sonra ben komplocu oluyorum.

  2. önündeki raikkonen’in mütemadiyen 5 saniye civarında arkasında gittin, bırak atak denemeyi yaklaşmayı bile düşünmedin. sorunsuz bir pit yaptın, her iki lastik setinde de yarışın başından sonuna dek 1 tur bile öndekinin kirli havasına maruz kalmadan lastikleri korudun, geçen seneki bir çok podyumundaki gibi önündekine bir şeyler oldu, podyuma çıktın. tabi yine etrafında massa yoktu bunlar olurken.

    ne güzel bir dünya v.bottas için değil mi? çıktığı podyumun takıma extra güç sağladığını söylemiş, bu söylediğine kendin inanıyor musun, algı yönetimi mi yapmaya çalışıyorsun, takımdakiler düşündüğün kadar salak mı bilemem ama, valla benim gördüğüm bir güç ve motivasyon kaynağı var idiyse bu senin pazar gezmenle değil, massa’nın kusursuz sürüşü ve agresif geçişleriyle tattırdığı heyecan olabilirdi ancak.

    çok değil, şöyle 2-3 sıra filan arkanda bile başlayabilmiş olsaydı massa bugün, acaba yine böyle havadan bir podyum alabilir miydin? yine etliye sütlüye dokunmadan tıngır mıngır sürüşle kupayı kaldırabilir miydin? cevabı merak ettiysen, sert lastikleriyle sürekli birilerinin peşine düşüp lastik eskiten ve gözü kara ataklarla gerilerden yükselen massa’yı izleyebilirsin, ve hatta tüm bu aksiyona rağmen tur derecelerini de karşılaştırabilirsin. gördüğüm kadarıyla senin 1 sezonda yaptığın toplam geçişi massa 1 yarışta çıkardı, öyle en ballı zamanda gelen SC’ler filan da yoktu ortalıkta. izle bence, iyi bir ders olabilir senin için. bay wilyıms ailesinin golden boy’u.

    1. Valla kardeşim sonuna kadar haklısın çok doğru şeyler yazmışsın. yarış sonucu klasmana baktımda bot ve mas. arası 15 sn massa trafikle boğuşmasına rağmen aradaki fark 15 sn ise felipe çok iyi iş çıkartmış demekkki. bide benimde dikkati mi çekti williams twitterdan bottasın övülmediği yerini bırakmamış. adalet inş yerini bulurda görürler. işin ilginci rob smedly denilen adam massa için bitiyordu hiç sahiplendiğini görmedim. stratejiler bottasa göre yapılıyor biliyorlarki temiz bir yarış geçiren massa hep bottasın önünde olucağını..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir