Bridgestone, 2010'dan Sonda F1'i Bırakıyor!

yazar:

kategori:

Japon lastik üreticisi, bu sabah yaptığı açıklamada 2010 sonunda bitecek olan anlaşmayı yenilemeyeceğini söyledi.

Bridgestone 1997’den bu yana Formula 1 takımlarına lastik üretiyor ve 2008 sezonundan bu yana ise sporun resmi lastik tedarikçisi. Bridgestone katıldığı 223 yarışın 156’sını kazandı.

Firma, 2011’in sonuna kadar GP2 ve MotoGP serilerine lastik tedarik etmeye devam edecek.

Yapılan açıklamada, kaynakların daha yenilikçi teknolojilere aktarılması için bu kararın uzun bir değerlendirme sonucunda verildiği belirtildi.


Yorumlar

  1. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    2 üretici olursa çok daha farklı bir rekabet daha ortaya çıkar güzel olur. Hele 3 olabilse tadından yenmez :d

  2. inş michelın gelir

  3. kaan kaanhan avatarı

    goodyear yada michelin gelirse güzel olur, veya ikisi birden 🙂

  4. Bridgestone'un F1'i bırakması değil bıraktırılması gerekiyordu. Başta McLaren ve Williams-BMW'nin olmak üzere data casusluğunun üstü kapandı gitti.

  5. kaan kaanhan avatarı

    hiç üzülmedim, güle güle.

  6. bence michelin tek basına bile gelse f1 de bıraz heyecan artar 2005-2006 dakı performansı ortada..ama ıkı uretıcı de olursa dadından yenmez..:P ama bu sartlarda zor gıbı…:(

  7. muhtemelen satış artışları yatay seyretmeye başlamıştır, tabi bir de tek üretici olunca bakın biz daha iyiyiz en iyiyiz deme şansı da olmuyor. bu amelelik sıkmış adamları.

  8. MagicAlonso avatarı

    bridgestone tek lastik üreticisi olduğu için lastikleri yeterince geliştirmiyordu buna fazla para harcaman istemiyordu ve başka üretici olmadığı için gelişim sağlamaları için onları zorlayan da yok.Zaten lastiklerdeki bukadar kısıtlama gelişme imkanı vermiyor bu durumda lastik üreticileri hamallık yapmaktan bişey yapmamış oluyor.en az 2 üreticinin olması şart

  9. mustafa maraş avatarı
    mustafa maraş

    evet tek lastik olduğunda gelişim fazla olmuyor,ancak iki lastik üreticisi olsa rekabet olacak bu da yarışlara olumlu yansıyacaktır,Good Year,Michelin gibi.

  10. Silver Arrow avatarı

    benim anlamadığım şey, f1 her anlamda bir teknoloji yarışıyken, bir çok farklı markanın yarışıyken, farklı lastik tedarikçilerinin olmasının ''adaletsizlik'' olarak algılanmasıydı.

    sonuçta belirli standartlar olur ve herkes buna uyar. markanın aynı olması gerekmez. evet, lastik en önemli unsurlardan biri. ancak bu teknoloji yarışı yahu. elbette biri diğerinden iyi olacak. elbette biri ön plana çıkacak. ferrari kullanmak, mercedes kullanmak, mobil 1 kullanmak falan da adaletsizlik o zaman.

    f1'in sonunu getirecek bir şey varsa o da, her şeyi standartlaştırma hamleleridir bence.

  11. Daha fazla lastik tedarikçileri pistte olmalı.

  12. Adamlar F1 in yenilikçi bir yüzü kalmadığı için daha çok geriye gittiği için spordan ayrılıyorlar,helal olsun..

  13. Bridgestone'un gitmesine hiç ama hiç üzülmedim, fakat bu demek oluyor ki 2010'dan sonra 2011'de tekrar güç dengeleri bozulacak… Tek lastik üreticisi olursanız tabi ki gelişim olmaz, oysa 2007 öncesinde gelişimin allahını yapıyorlardı

  14. İnşallah enaz 2 üretici olur. Arkadaşlar motor geliştirme yasağı ne zaman bitiyor.

  15. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    lastik seçimlerinin farklı olması her zaman ayrı bi heyecan katıcaktır diye düşüünüyorum

  16. Bridgestone'dan kurtulduğumuza seviniyorum. Ayrıca Michelin olacağı ne malum(keşke olsa), GoodYear olamazmı mesela?.. Hangi lastik üreticisi gelirse gelsin tek başına olunca tad vermiyor maalesef. Umarım bikaç üretici birden aynı anda Formula 1'e girer..

  17. Tek lastik üreticisi Formula 1'in geleceği için kötü olacak diye düşünüyorum. Pist yarışlarında başarılı olan Yokohama, eskiden tedarikçilik yapan Goodyear ve Michelin olarak 3 veya daha fazla lastik tedarikçisi pistte olsa çok güzel olacak..

  18. MagicAlonso avatarı

    bence gitmesinden öte michelinle berbaer kalmaları daha iyi olurdu.desenize takımlar yeni bir lastik alışma süreci daha geçirecekler.reno için iyi haber tabi eski michelin kullanan pilotlar için de iyi haber

  19. Sukur.. “Bridgestone katıldığı 223 yarışın 156'sını kazandı“ Nassi yani? Tek lastik tedarikcisi olarak katildigi yarislar da sayilmis galiba..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir