Hakkinen: “Ferrari Raikkonen’in Spinini Açıklasın”

yazar:

kategori:

Mika Hakkinen, Ferrari’nin Kanada’da Kimi Raikkonen’in attığı spine neyin neden olduğunu açıklaması gerektiğine inanıyor.

Hakkinen, “Kimi’nin spinin nedeni hâlâ belli değil. Ferrari tam olarak ne olduğunu açıklamadı ama muhtemelen spekülasyonları durdurmak için açıklayacaklardır. Sonuçta, spin nedeniyle üçüncülükten oldular.” diyor.

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene spinle ilgili olarak daha önce şöyle konuşmuştu. “U virajdaki spinini henüz tam olarak anlayabilmiş değiliz, bazı ihmallerin sonucu olabilir, dediği gibi geçen yıl da aynı şey oldu. Bu durumda onu veya takımı herhangi şekilde suçlamak yanlış olur.”

Raikkonen de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada spininine pit stoptan sonra aracının yanlış pedal haritasında olması olabileceğini belirtmişti.

Hakkinen de bu konuyla ilgili olarak, “Eğer pilot pitten çıkarken araç farklı bir ayardaysa takımın buna dikkat çekmesi gerekir ama normalde pilot zaten bunu fark eder.” diyor.

Hakkinen’in bu yorumlarının amacının, Raikkonen üzerindeki baskıyı artırarak, Fin pilotun yerine en büyük aday olarak düşünülen ve Hakkinen’in menajeri olduğu diğer bir Fin pilot Valtteri Bottas’ı öne çıkarmak olabileceği iddia ediliyor.

Hakkinen Kanada’nın ardından Bottas ile ilgili sorulara, “Valtteri bir kez daha yeteneklerini sergiledi. Bunlar üst düzey bir pilotun yapacağı işler. Şu anda Ferrari aracının William’tan daha hızlı olduğunu unutmayalım. Buna rağmen her iki Ferrari’yi de yenmeyi bildi.” diye cevap vermişti.

 


Yorumlar

“Hakkinen: “Ferrari Raikkonen’in Spinini Açıklasın”” için 20 yanıt

  1. açıkladılar ya, kol bozulmuş. geçen mucadi paylaşmıştı; takımın data analizinin çıktısı.

    1. Açıkladılar da önceki haberde atıp tutan bir arkadaşı o haberde göremedik 🙂

      1. bak bakalım o haberden birkaç gün önce ne yazmışım;

        raiciğin morali bozulmasın diye geçen sene de araçta sorun var demişlerdi. yani geçen seneki ile aynı olay. ilginç olan şudur ki arriva çok sinirliydi. araçtan doğan bir sorunda bu kadar sinirli olacağını sanmam. resmen podyumu hediye ettik, isterseniz şuan içimden geçenleri söylemeyeyim dedi. ki tork haritası agresif olsa bile- ki değil, bu sadece bir takım pilot dayanışması- bunu griddeki kurt pilotlar viteslerle veya aracın tonla ayarı var artık neyle ise kapatır. böyle birşey olmadığı çok açık çünkü olsaydı ilk turda spin atması lazımdı 35te değil, sonuçta uydurulan şey bir araç sorunu, pilot hatası her tur olmaz ama araçta öyle bir sorun olsa 35 turun tamamında belli ederdi.

        bunların dışında rai eğer pite girerkenki açılan modu kapatmayı unutup spin attıysa, bu tork yüzünden spin atmaktan daha büyük bir ahmaklık.

        son paragrafı dikkatli oku. yani sen o haberi okumadan çoook daha önce ben o ihtimal üzerinde durdum, ve klasik pilotu koruyan takım olduğunu söyledim zaten. takım çıkıp raikkonen’in hatası dese ne işlerine yarayacak? raikkonen’in zaten olmayan özgüvenini eksilere indirerek ve daha da baskı altına sokarak ellerine ne geçecek? bu adam sezon sonuna kadar da olsa onların pilotu. idare ediyorlar işte.

        1. bunların dışında rai eğer pite girerkenki açılan modu kapatmayı unutup spin attıysa, bu tork yüzünden spin atmaktan daha büyük bir ahmaklık.

          Bu konu şüphe götürmüyor zaten. Sen kendi yazdığını bile çöpe atıp hala ‘torku kontrol edemiyor’ peşindesin. Bunu anlayamıyorum.

          Raikkonen ve pilotluğu hakkındaki düşüncelerim emin ol senden çok daha serttir, özellikle Raikkonen taraftarlarının dikkatini çekmiştir bu. Ama o sen kadar dengesizce ve gözü kapalı şekilde eleştiriyorsun ki diğer amacın çok net anlaşılıyor. Senin pilotlar torku çok iyi kontrol ediyor. evet. tabi.

          1. raikkonen neden kesin bir şekilde “pite girerkenki modu kapatmamışım” demedi? o olabilir, bu olmuştur gibi acayip açıklamalar geldi. ve bu bir sefer olan birşey değil, geçen sene de oldu, geçen sene de araçta sıkıntı var denildi. bu araç iki kez mi bozuldu? iki kez mi pit haritası açık bırakıldı?

            1 kez olsa bu pit bahanesi doğru kabul edilebilir, ancak piste 2 damla yağmur düştüğünde spin atan veya 2 saniye yavaş giden bir pilotun pitten çıktığı anda sıcak ve option lastiklerden soğuk ve prime lastiklere geçmesiyle, bunların daha az tutunacağını düşünmeden, hairpin’den hızlı çıkmak istemesi (tüm düzlüğü etkileyip tur zamanına büyük etki yaptığı için) ve fazla tork verip spin atması çok daha mantıklı.

  2. Bu açıklamayı F1 idolüm Hakkinen’in yaptığını kabul etmiyorum. Bence bu Bottas denen gelmiş geçmiş 2 yeteneksiz-beceriksiz Fin (diğeri Kovalainen) pilot bozuntusu kafasına silah dayayıp bu açıklamayı Hakkinen’e zorla yaptırmıştır.

    1. ……. pilot bozuntusu…… ndan birisi olan……

      Orda bir anlam kayması yapmışım.

    2. Ben de eski bir Hakkinen taraftarı olarak garip buldum, ancak buradaki amacının Raikkonen’i ezmek olmadığı ortada. Bottas’ı zaten övmüştür, bu doğal ama asıl amaç Raikkonen’in yaşadığı sorunun açığa kavuşması.

      Performansa gelince; Hakkinen de dahil olmak üzere hangi Fin pilot saf hız olarak yetenekliydi ki? Hakkinen, Raikkonen, Kovalainen ve Bottas’dan bahsediyorum. Varsa yoksa istikrar var.

  3. Beyler ben de 2002’den beri Kimi’yi destekliyorum fakat Hakkinen’e laf yok 🙂 Hakkinen gerçekten efsanedir

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Sanırsın çok gizemli bir sistemin kullanımı sonucunda spin attı adam. Yahu işte bir kaç varyasyon var. Pilotaj hatası diyen var harita diyen var ani güç bindirdi diyen vs vs.. Neyini açıklamak zorunda Ferrari. Hakkinen den beklenmedik bir açıklama

  5. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Mika 2014 başında Kimi Alonsoyu yenecek dediğinde yere göğe koyamayanlar şimdi adama beyni sulanmış diyo yiyim sizim objektifliğinizi

  6. bottas yerine nico hulkenberg alınmalı ferrariye

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      +1

  7. Murat AYDIN avatarı

    Raikkonen sıcaklığının yüzde biri yok şu Hakkinen’de. Rai soğuktur ama farklı bir sıcaklığı sempatisi vardır. Hakkinen bildiğin hissiz yani.

    1. Bense tam tersini düşünüyorum. Schumacher ile eğlenmeleri bile farklıydı. Raikkonen de özünde eğlenceli adam ama Hakkinen kadar açık değil.

  8. bu hakinen’in de beyni sulanmaya başladı. ne bottas’mış arkadaş, bu artistten kazanacağı menejerlik parasını rai versin de hakinen sesini kessin bari. iyice komik olmaya başladı.

  9. Eğer bir sabatoj yoksa kontrol edilmesi gereken en önemli mesele motor haritası ile neler yapılmak istenildiği ve yapıldığıdır. Daha öncedende dile getirilen ve RedBull un kullandığından şüphe edilen motor haritası ile sürüş kontrol münasebeti gözden geçirilmeli.Vettel in Ferrari ye geçişinden sonra RedBull un bıyık altından söylemleri vardı.

  10. hakkinen iyice iğrençleşmeye başladı.. ya arkadaş senin bir ton paran var zaten… eğer manager olmak böyle karakterini bozuyorsa en azından eski imajını kurtarmak adına bu işlere hiç girmeseydin… ha benim gerçek karakterim zaten bu diyosan da zaten yapacak bişey yok… bir bottası ferrariye yamayacağım diye kendini bitirdin….

  11. Her iki Ferrari’yi yendi mi? Sanırım F1’de bitiş tablosuna göre konuşuluyor. Yenmek deyiminin de içi boşalmış.

    1. Haklısın bitiş tablosu ne diyorsa o.İsterse Ferrariler dubleye gitmekte olsunlar hiç farketmez.Motoru patlamış , lastiği patlamış , şanssız bir anda SC girmiş , ceza almış , spin atmış ve daha ne olursa olsun bunlar sayılmaz.Puan tablosunda üstte olan yendi sayılıyor ki yine Hakkinen düzgün konuşmuş ve yendi demiş. Ya bizim sitedekiler ne derdi.Mahvetti , perişan etti , tokatladı , gömdü , ezdi , madara etti, şamar oğlanına çevirdi ve daha akla hayale sığmayan şeyler yazarlardı.Örnek vereyim. Alonso ve Hamilton 2007 yi aynı puanda bitirdi ve Hamiltonun 2.lik sayısı nedeniyle tabloda üstte yer alması sonucu yıllarca Alonsoyu perişan etti diye yazdılar.İyi ki aynı puanda bitirdi, bir de 15- 20 puan fark yeseydi ne olacaktı düşünmek bile istemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir