Lauda Tehlikeli Değil ama Riskli Yarışlar İstiyor

yazar:

kategori:

Niki Lauda, geçtiğimiz günlerde Kimi Raikkonen’in Formula 1’de biraz daha tehlikeli yarışlara ihtiyaç olduğu konusundaki fikirlerine katılıyor.

Ferrar pilotu Canal Plus’a verdiği bir röportajda , izleyicilerin daha fazla ilgisini çekmek adına Formula 1’in biraz da tehlikeli olması gerektiğini söylemişti.

Niki Lauda da Raikkonen’in bu görüşlerine katılmakla birlikte “tehlikeli” kelimesi yerine “riskli” yarışları tercih ediyor.

Lauda, “Çok fazla kontrol var, çok fazla kural var. Karakter yok.”

“Araçlar daha hızlı olmalı ama güvenliği ihmal edelim demiyorum. Araçlar daha hızlı olursa, pilotlar ve izleyiciler için söz konusu heyecan otomatik olarak artacaktır.” diyor.

Lauda, yarışlarda gençlerin direksiyondaki düğmelere basarak oyun oynaması yerine gerçek adamların yarışması gerektiğine inanıyor ve bu pilotların en yüksek sürücülük yeteneklerine sahip olması gerektiğini vurguluyor.

Lauda 1976 yılında Nurburgring’teki yarış sırasında geçirdiği kazada ölümden dönmüştü.

 


Yorumlar

“Lauda Tehlikeli Değil ama Riskli Yarışlar İstiyor” için 5 yanıt

  1. DRS’i, yakıt ve lastik tasarrufunu kaldırın, direksiyondaki düğmeleri ve ayarları da sepetleyin, pedal haritasını lineer yapın. Bakın risk ne güzel geliyor. Bunlar olursa deli pilotlar fark yaratır. Maldonado bile ilerler, demedi demeyin.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Maldonado ? 🙂

  2. O zaman, ölüm yarışı filmindeki gibi gerçek dünya da hapishane mahkumları arasında yarış düzenleyin 5 yarışı birinci bitiren serbest kalsın.

  3. Arada sırada güzel düşünceleri var bu adamın…

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Hayatı yalan bunun baskıları azaltmak için söylüyor böyle açıklamalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir