Alonso: "Ferrari, F1'deki En Güvenli Seçenek"

yazar:

kategori:

Geçen senenin takımlar şampiyonu Maranello kökenli takım, sadece bir galibiyet aldığı sezonu 4. sırada tamamladı.

Ferrari, bu senenin aracı üzerine çalışmayı bırakıp Alonso’nun da takımda olacağı 2010 senesine yoğunlaştı.

Ferrari’nin zayıf geçen sezonuna rağmen Alonso, İtalyan takımın gelecek sene şampiyonluklar için mücadelede olacağına inanıyor.

Cadena Ser radyosuna konuşan Alonso: “Gelecek için iyimser olmanız gerekiyor. Bana göre beni soğukkanlı kılan şey, Ferrari’ye gitmenin, gönül rahatlığının eş anlamı olması. Çünkü, ellerinden geleni yaptıklarını bilirsiniz.”

“Rekabet etmek için doğan bir marka ve takım. Bu yüzden araçları için herşeylerini vereceklerini bilirsiniz ve Ferrari’nin, genellikle ilkler arasında olduğunu da bilirsiniz.”

“Bazen şampiyonlukları kazanırlar, bazen kazanamazlar. Ama çok kötü bir seneleri olmaz. Bana göre Ferrari, bütün pilotlar için en güvenli seçenektir.”

“Hiç bir pilot gelecek sene işlerin nasıl olacağını bilmez. Yne büyük bir soru işareti olacak ve yeni araçların nasıl performans göstereceklerini göreceğiz.”

“Ama Ferrari’de, McLaren’de veya iyi bir takımda olmanın, diğer takımlara göre daha fazla gönül rahatlığı verdiğini düşünüyorum. Çünkü herşey olabilir”

2009’da zor bir sezon geçiren İspanyol pilot, kendisi ile Felipe Massa’nın gelecek sene güçlü bri ortaklık içinde olacağına inanıyor.

Alonso: “Takımdan duyduğum şey, onun tamamen iyileştiği ve benim takım arkadaşım olacağı. Birlikte güçlü bri takım oluşturabileceğimizi düşünüyorum”

“Massa, çok hızlı bir pilot olduğunu, 2-3 senede çok geliştiğini gösterdi. McLaren ve Red Bull gibi en güçlü takımlara meydan okuyabileceğimizi düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Evet bende öyle umuyorum inş güçlü bir mücadele izleriz ama bunu pist üzerinde izlemek çok güzel olur. İkiside latin ikisinin de kanı deli akıyor ama Fernando'nun ağzı yandığı için daha serin kanlı olacaktır diye düşünüyorum ve eminim takım dengeyi sağlamayı başarırsa bir sorunla karşılaşmayacağız ve iyi yarışlar izleyeceğiz inş

  2. umarım bir birlerini yenmeye başladıklarında da iyi anlaşırlar 2007 yi hatırlatırım başlarını ama ilerledikçe neler olduğunu gördük

  3. Zaten güvenli derken sıkıntılardan bahsettiğini sanmıyorum bende biliyorum ferraride sorunların yaşandığını massanın belkide bu yüzden şampiyonluğu kaçırdığını motor patladığınıda gördük pit stop hatalarını da ama aynı şeyler renaultta da oldu bu şans işi formula1'in cilvesidir zaten hala hatırlarım 2006 da renault pitstobunda bijonu iyi sıkılmadığı için alonsonun yarış dışı kaldığını yada motor patladığını az da olsa gördük renaulttada.
    Bunu söylemesindeki amaç bence Ferrarinin formula 1deki etkileyici geçmişi şimdi kime sorarsan sor formula 1 i bilmeyen biri bile ferrariyi yarışlarda duymuştur ferrari kalitedir efsaneleşmiş bir takımdır Ferrari koltuğuna iyi bir pilottan başkasının oturmayacağını da herkes bilir bir pilot için bu önemlidir.Kimiye asla ama asla kötü pilot demedim hakkını herzaman verdim gridin en iyi pilotlarından biridir dedim Kimi formula 1de nirvanaya ulaştı şimdi sıra Alonsonun.

  4. ben yoruma cevap yazıyorum. ben habere yorum yazıyorum olacaktı. özür…

  5. kaan kaanhan avatarı

    rai içinde en güvenlisiydi herhalde 😀 bir sponsor çıkıp 2 sene sonra al 100mil$ kimiyi yarıştır dese ferrariye yine aynı düşüncede olurmuydu acaba muhterem alonso.

  6. speeder arkadaş…ben yoruma cevap yazıyorum. ferraride motorlar patlamıyormu her sene en az adam başı ikişer üçer sefer benzin pompasıyla çıkmıyormu pitten pilotlar lolipop adam yanlış kaldırmıyormu lolipopu yanlış lastiklerle yollamıyorlarmı piste pilotları benzin bitti tasarrufa devam deyip pilotu yavaşlatmıyormu takım? bu takımın neresi güvenli benim yazdıklarımın neresi yalan veya abartı…kaç sefer reno motor patlattı veya kaç sefer diğer hataları yaptı? yazdıklarım kişisel görüşümdür hakaret içermeyen bir tarz ile yazılmıştır. ama böyle cevap yazarsan cevabını alırsın. 🙂 her türlü konuşurum seninle…ama ne sana ne bana yakışır değmez. gel istersen ileri götürmeyelim. paşa paşa burada yorum yapalım. sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz.

  7. Ben değil bilim konuşsun bir bilim adamına bu yakışır 😉

    Ezik psikolojisi:
    1-Bu ezikler kaybettiklerinin farkındadırlar, ezikliği benimsemişlerdir ve diğerleriyle çok uğraşmadan kendi hallerinde giden kişilerdir acıma duygusunu uyandırır bazen bu ezik insanlar.
    2-Bu kesim zararlı ezikler ise durumlarının farkında olmayıp diğerlerini de rahatsız edecek şekilde davranırlar. bunların durumunu sürekli birilerine sataşıp buna rağmen umursanmama durumu olarak özetleyebiliriz. bu insanlar zararlıdırlar zira beyninizi ütülerler, uzak durmayı gerektirirler, ezikliklerinin farkına varmaya başladıkları anda da bunu bastırılar, daha da hınçlı bir şekilde devam ettirirler saldırılarını.

  8. speeder bak laf söyleyeceğim üzüleceksin. eşşeğe alonsosun demişler hayvan 1 ay yemeden içmeden kesilmiş:))) lütfen yorumlarıma yorum yazma…

  9. +1 Musab bera 😀 google da araştırın valla tedavisi var bu sendromun 😀

  10. +1 Musab bera 😀 google da araştırın valla tedavisi var bu sendromun 😀

  11. Arkadaşta eziklik sendromu var yaşar biran önce psikologa gitmesi gerek:D

    Yine güzel ve doğru bir açıklama Alonsodan çok zor bir sezon geçirdi ve iyimser düşünmek istiyor haklıda umarım Ferrari doğru bir karar vermiştir eğer rekabetçi bir araç olursa Hem massa hemde alonso iyi bir güç ortaklığı kurup şampiyonluğa oynayabilirler Alonso tedbirli davranacaktır bu kez eminim açıklamalarda bunu gösteriyor.

  12. motorlar patır patır patlayınca benzin hortumun araçla beraber pitten çıkınca renonun kıymetini anlayacaksın ve o zaman bakalım ne diyeceksin alonso efendi…

  13. lütfen kaaleye almayın arkadaşlar. bir atasözü geldi aklıma sonu ……. kervan yürür oacaktı sanırım.

  14. mert merter avatarı

    Yakinda kiyamet kopar massa bu herifi yer :))
    bizede cümüse bakmak düser

  15. mert merter avatarı

    Yakinda kiyamet kopar massa bu herifi yer :))
    bizede cümüse bakmak düser

  16. son kısım "alışmak" için değil "çalışmak" için olacaktı

  17. harika bi açıklama. bende massa ile çok iyi anlaşacaklarını düşünüyorum. ama bundan kastım kanka olacakları değil tabiki. takım için iyi bir ikili olup başarıyı birlikte getirecekler. alışmak için iyi bir ikili olacaklar.

  18. Artık herkes RedBull'dan çekiniyor. Önümüzdeki sene çok ilginç olacak, takımlar arasındaki farklar daha da azalacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir