Barrichello: "Hevesim, Beni F1'de Tuttu"

yazar:

kategori:

Brezilyalı Barrichello, Formula 1’deki en tebrübeli pilot ve gelecek sene Williams adına yarışması ile bu ünvanını daha da pekiştirecek.

Honda’nın Aralık ayında spordan ayrılması sonrasında Formula 1 kariyeri bitme noktasına gelmesine rağmen Barrichello, kendisine yapılan eleştirilere, bu sezon iki yarış kazanıp Brawn ile şampiyonluk mücadelesinde yer alarak karşılık verdi.

Williams’a geçtiğinin açıklanmasının ardından konuşan Barrichello, Formula 1’de devam etmesinin esas unsurunun düşünsel yapısı olduğunu söyledi.

Barrichello: “En önemli şey, kendiniz hakkında ne düşündüğünüzdür. Buna her zaman daha fazla dikkat etmişimdir.”

“Aralık ayında (sizinle) konuştuğumuzda insanlar bize kalem çekmişti. Çünkü kötü bir aracımız vardı. İnsanlar daima sizin son yarıştaki kadar iyi olduğunuz söyler ve son yarışta, sezon sonunda çok kötüydük. Olan buydu”

“Formumu korumam gerektiğini biliyordum, çok hızlı olduğumu biliyordum. Takımlara sadece tecrübe satmıyordum, çünkü tecrübe bedava gelir, olan benim çoşkumdu. Beni bu sezona taşıyan da budur”

“Jenson’un 6 galibiyetinin üstesinden gelmem gerekiyordu. Bu aslında 4 ay arabasız beklemekten daha zordu. Sonunda aracın fren dengesindeki sorunu bulduk ve nihayet çok iyi iş çıkardık”

Barrichello’nun bu sene şampiyonluğu kaçırmasına rağmen 2009 sezonunun yine de kendisi adına iyi bir sene olduğunu düşünüyor.

Barrichello: “Çok olumluydu. Başlangıçta aracımın olmadığını unutmak çok ama çok kolaydır”

“Jenson’un başlarda bir anlaşma yaptığını düşünüyorum. Ama ben, Avustralya’dan sadece bir iki hafta önce biliyordum. Bu yüzden fiziksel olarak hazırdım ama sezon başında o benden daha hazırdı. Şampiyonluğu işte böyle kazandı”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Baricelo F1 in en sempatik simalarinda ve entecrübeli pilotu seni aramizda görmek güzel baricello devam daha sende is var

  2. ağlamak istiyorum

  3. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    çokta lazımdın sanki.yeter artık kendimi bildim bileli f1 desin. gitte artık gençlerin önünü aç.***

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir