MotoGP: Rossi'den Yamaha'ya 2011'de Ducati'ye Geçme Tehditi

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu sürücü, daha önce de yaptığı açıklamalarda da Yamaha’daki mevcut durumdan memnun olmadığını dile getirmişti.

BBC’nin Yamaha ile bitirip bitirmeyeceğini sorması üzerine Rossi “% 100 emin değilim. Bu gelecek sene ne olacağına bağlı. Bu benim performansıma ve Yamaha’nın 2011 için kararına bağlı. Yamaha’nın Jorge ile benim aramda bir seçim yapması lazım.”

“Henüz konuşmak için erken, Ducati’de harika bir seçeneğim var. Motoru değiştirip İtalyan motoru ile kazanmaya çalışabilirim.”

“Bu tabiki iyi bir motivasyon ancak şu anda Yamaha’da kalmayı tercih ederim çünkü Yamaha ile aramda olan ilişki özel ve motoru değiştirmek sadakatsizlik olabilir.”

“Bu yüzden kariyerimi Yamaha’da tamamlamam önemli ve bu benim için de önemli.” dedi

Lorenzo ile bir numarayı paylaşmak istememesine rağmen Rossi, İspanyol sürücüyle mücadeleden keyif aldığını söyledi.

Rossi “Jorge’nin yarışlara yaklaşımını seviyorum çünkü o mücadeleyi seviyor. Maksimum için mücadele ediyor, savaşıyor ve agresif ancak çok da fazla agresif değil ve bu çok önemli.” dedi.

Rossi, 2008 yılına kadar yarıştığı takımlarda genel olarak hep 1 numara oldu ancak 2008’de Lorenzo’nun gelmesiyle daha sıkı mücadele verdi ve bir çok kez takım arkadaşıyla büyük mücadelelere girişti.


Yorumlar

  1. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Casey Stoner… Bu Sene Ameliyat Gecirmeseydi Ah Ah…Moto Gp de nedense Doktor'u bir türlü sevemedim :=))

  2. Yalniz baslik ile haber baya farkli, haberin icinde cok da agresif bir tehdit gormedim ben..

  3. Tolga Soydan avatarı

    lorenzo en az rossi kadar yetenekli.lorenzoyu daha fazla seviyorum

  4. Büyük hayalkırıklığı, Rossi de böyle söylerse artık diyecek ne kaldı? Ducati diyor ama orda da Stoner'ı istemez bu kafayla, yazık en son bekleyeceğim kişi idi…

  5. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Çok normal söyledikleri ki kimse yamaha neredeydi diye sormuyor ve nereye geldi diye bakmıyor.Rossi gelene kadar arka sıralarda oturuyordu ve rossi sınıf atlattı.
    He şu rai hakkında söyledikleride çok önemli değil kimler neler diyor bir çok kişi hakkındaki bu da mazur görülebilir ki rossininde çok hatrı kalır sevmezsen.

  6. hiçbir pilot helede şampiyonluk mücadelesi veriyorsa yanında rekabetçi onu zorlayan takım arkadaşı istemez bu kural f1 de de böyle

  7. rossi seni sevmiyorum. çünkü sen haddin olmayarak kimi raikkonene yavaş dedin. sen sen ol büyük lokma ye ama büyük konuşma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir