Domenicali "2009'un Yıldızları Sönmeyecek"

yazar:

kategori:

Domenicali “Onlara çok saygım var.”

“Brawn sezona büyük avantajla girdi ve çok uzun zaman önce gelişimi durdurdular. Ross’u çok iyi tanıyorum ve o şu anda çok sıkı çalışıyor.”

“Red Bull ise harika bir pakete sahip, gerçekten iyi bir paket, ve kesinlikle gelecek sene onlar da zirvede olacaklar.” dedi.

Domenicali ayrıca kendileri için felaket gibi geçen 2009’un  geride kalacağını ve 2010’da zirve mücadelesi vereceklerini söyledi.

Domenicali “2005’te de böyle bir sezon geçirdik, sadece Indianapolis’te kazandık ve o sezon da çok zordu.”

“Kısa bir anı ancak bu tür dönemlerimiz oldu ve Ferrari ruhu ve kaynaklarıyla birlikte bu durumlardan kurtulmaya alışkınız.” dedi.


Yorumlar

  1. monteiro nun aracıda sarı idi…birde o yarışta pitten çıkışta rubens ve sumi az kalsın kaza yapıyorlardı…

  2. Onur Aybars,portekizli yarışçı,monterio du yanılmıyorsam.

  3. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Üçüncü olan Tiago Monteiro ydu onur;WTCC de Seat takımında şuanda.Yanılmıyorsam kariyerindeki tek podyumdu..

  4. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Arkadaşlar ,2005 sezonundan bahsediyorsak San Marino GP ye bir göz atın bence.O sezon ferrari aracı pistteki en iyi araçtı aslında;Lastik sorunları yüzünden okadar geriye düştük.Yoksa,sezonun en hızlı aracı olarak bilinen araçtan iki saniye hızlı olmayı başaramazdık.

    Ayrıca Michelin lastiklerinin tuhaf bir biçimde,aşındıkça artan performansınıda unutmayın(bu tür basit kurnazlıklarda gördük).

    "Boykot olmasa Ferrari yarış kazanamazdı" derken,birde tersini düşünün:Ferrari Michelin kullanıyor olsaydı,başka hangi takım yarış kazanırdı?????

  5. teşekkür ederim Onur kardeşim.

  6. 2005 yılındaki yarışa Schumacher 5, Barrichello ise 7. sıradan başlayacaktı.
    olağanüstü şeyler olmadığı takdirde de Ferrari yarışı kazanamayacaktı.
    Antremanlarda Ralf Schumacher kaza yaptıktan sonra, sorunun kaynağını
    bulamayan Michelin lastiklerin 10 turdan fazla dayanamayacağını takımlara bildirdi.
    Bunun üzerine Michelin kullanan takımlar sorunun yaşandığı 13. viraja bir şikan
    eklenmesini istediler ancak bu öneri hiç test edilmediği gerekçesiyle reddedildi.
    Ardından getirilen "Michelin kullananlar 13.virajda yavaş gitsinler" önerisi de
    güvenlik gerekçesiyle kabul edilmedi. Michelin'in son bir umut olarak getirttiği farklı tip hamur
    lastikte de aynı sorun çıkınca Michelin kullanan takımlar yarışa çıkmama kararı aldılar.
    Bu olay bir anlamda A.B.D. Gp'sinin ve Michelin'in sonu oldu.

    Durum bu şekilde, Bridgestone kullanan takımların bir suçu yok. Aslında o sezon Bridgestone
    lastiklerinin işe yaradığı tek gp Abd gp oldu. Sezonun geri kalanında Michelin Bridgestone'u
    ezip geçti adeta.

    2010 içinse herkes şampiyonluğa oynayacaklarından bahsediyor, ben daha yakın bir grid göreceğimiz düşüncesindeyim,
    Brawn-Red bull-Mclaren-Ferrari dörtlüsü şampiyonluğa oynayacaktır.

  7. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Evet bizde biliyoruz 2005 yılında hakedilen bir şey yoktu. Ama buda Bridgestone sayesinde oldu.Kötü olan Ferrari değildi lastiklerdi. Aynı durum 1998 yılında da geçerliydi. Açık ara kullandığımız GoodYear çok kötüydü. Hatta Bridgestone o sene o kadar iyiydi ki McLaren neredeyse tüm yarışlarını tek pitstop yaparak bitirdi… Her zaman eşit lastiklerle Schuminin yarışmasını çok isterdim aslında, 2005 bir şansdı ama Monti sağolsun bunu istemedi..

  8. 'massathebest' kardeşim; öncelikle merhaba. Uzun zamandır yorumlarından mahrum bırakmıştın bizi. İnşallah seneye Massa fırtınası eser de sen de mutlu olursun.

    2005 ABD'de antrenmanlarda Ralf'in lastiği patlayıp güvenlik söz konusu olunca Michelin FIA'ya fabrikadan yeni lastik getirmek için başvurdu. Ancak bu başvuru söz konusu güvenlik olmasına rağmen FIA tarafından (en azından biz FIA tarafından diye biliyoruz) reddedildi. Bir bunu hatırlatmak istedim. Bir de o yarışın podyumunu hatırlayan yok mu? Shumi birincilik kürsüsündeydi ama sanki yarışı tamamlayamamış gibi bir ifadesi vardı. Yani o çoşkuyla kürsüye çıkıp sıçrayan adam yoktu o gün podyumda. Çünkü aldığı galibiyetin gerçek bir galibiyet olmadığının, pistte sadece Rubens'le yarıştığının ve Rubens'i de takım emriyle geçtiğinin bilincindeydi. İkinci basamakdaki Rubens'in ruh halini tahmin bile edemiyorum ve sonradan öğrenebildiğiz şekilde Ferrari'den ayrılma kararını o yarış sonunda almış. Podyumun son basamağı da Jordan'ın Portekizli pilotunundu (adı aklıma gelmedi). Yalnızca O aldığı kupaya sevinmişti. Çünkü bir daha böyle bir şansa sahip olamayacağını biliyordu.

    Uzattıkça uzattım, demem o ki; Shumi de Ferrari de 2005 ABD galibiyetinin bir galibiyet olmadığını çok iyi biliyorlar.

  9. Bu sene alonso var ferrari de üst sıralarda mücadele eder merak etme.

  10. r 30 gözünü sevim brown deme :))

  11. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ferrari yine haketmiş olmuyor. üzerinde durmaya değmez:)

  12. o yıllar pistlerin kralı alonso ve renaultdu domicali yi seviyorum açık sözlü bir kişi brown ve redbul sezonu 1 adım önde tamamladılar şimdi diğer takımlar 1 adım gelişecekler peki bu 1 adım önde sezonu kapatanlar yatacaklarımı hayır onlarda gelişecekler kesinlikle 2010 da redbull ve brown hızlı olacaklardır üst sıralarda mücadele edeceklerdir

  13. burak bocek avatarı

    Zaten konu boykot değil ki?Ferrari mi dedi boykot edin diye ve Dominicali bilmiyor mu nasıl kazandığımızı?2005 te buna benzer bir sezon geçirdik doğru.Oda çok sancılıydı ve tek galibiyet aldık ve kural değişikliğie iyi uyum kuramadık.Ama şimdi yine bir sene sonrası ve tekrar zirveye dönme planlarımızı var.İnşallah atlaıcaz bu dönemi

  14. michelin'in indianapolis pistindeki uzun ve çok hızlı sağa dönüş virajında, lastiklerine binecek olan G kuvvetinden korkup, michelin kullanıcısı takımlara güvenlik garantisi verememesinin suçlusu ferrari miydi? bridgestone muydu??

    ya jantsız haliyel bile adamın kafasına atsan kafa yaracak kadar sert olan lastiklerle koşulan bir sezonda, biz çıkıp o kural olmasaydı ferrari haricindeki takımlar zor görürdü galibiyeti desek??

    michelin kullanıcısı takımlar, michelin'in lastiklerine güvenlik garantisi verememesi üzerine, pilotlarını olası kazadan korumak için yarışa çıkarmamış ve bu konuda gayri resmi bir anlaşma yapılmıştı (michelin kullanıcısı takımlar arasında). doğal olarak ferrari'nin böyle bir sorunu olmadığından yarışa çıktı. ama öyle bir hava estirildi ki, insanlar lasitğine güvenmeye michelin'i unuttu, güvenlik gerekçesiyle pilotunu yarışa çıkarmayan takımları unuttu, doğrudan bu koskocaman skandalın sorumlusu olarak ferrari'yi göstermeye çalıştı. ve büyük bir kitle üzerinde de bu oyun etkili oldu. oyunun ismini de boykot koydular.

  15. 2005 te nasıl kazandınız? Boykot olmasaydı onuda goremıcektınız!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir