2009 Türkiye Ralli Şampiyonası’na Kocaeli’nde Muhteşem Final!

2009 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son yarışı, Ford Otosan 50. Yıl Kocaeli Rallisi, 14-15 Kasım tarihlerinde KOSDER tarafından organize edildi. Türkiye’nin en hızlı pilotlarının  şampiyonluklarını kutladığı yarış başarılı  organizasyonu ve gördüğü seyirci ilgisi ile dikkat çekti.

Ford otosan 50.Yıl Kocaeli Rallisine, 14 Kasım Cumartesi akşamı İzmit Outlet Center’dan, Kacaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğu, Ford Otosan Genel Müdürü Mike Flewitt, Gölcük Belediyesi yetkilileri ile TOSFED ve sponsorların üst düzey katılımı ile start verildi. Saat 18:30 itibari ile Outlet Center´I dolduran motorsport severler 34 otomobilin startını ve öncesinde Okktay Kaynarca’nın geçişini izlediler. Büyük ilgi gören startın ardından otomobiller İntertex Fuar Merkezi önünde düzenlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Seyirci Etabı’na geçtiler.

Türkiye’nin en hızlı pilotlarının gösterisi, izleyenleri ve davetlileri büyüledi. Seyirci etabının galibi Parkur Racing pilotu Yağız Avcı olurken, ikinci Dağhan Ünlüdoğan, üçüncü ise Güven Bostancı oldu.

Pazar günü beş etap koşuldu. Şampiyona lideri Yağız Avcı’nın manifold sorunu yaşadığı, günün ilk etabında, Castrol Ford Team Türkiye pilotu Emre Yurdakul’da Fiesta’sında yaşadığı hararet sorunu ile yarışa erken veda etti.  Otosan etabının üçüncü geçişi, yarışın aynı zamanda son etabıydı ve klasmanın oluşumunda büyük  süprizlere sahne oldu. Dağhan Ünlüdoğan-Ahmet Sami Can’in lider bitirdiği yarışta, Parkur Racing pilotları Yağız Avcı ve Güven Bostancı mekanik sorunlarla yarış dışı kalınca, Yurtiçi Kargo Team pilotu Burak Çukurova-Aykan Alakoç ikinci sırada, Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz üçüncü sırada podyumda yer aldılar.

Finişe 5.sırada gelen Burcu Çetinkaya hem Grup A birinciliğini, hem de Bayanlar birinciliğini elde etti.N3 kategorisinde Yunus Kolcu kazanırken, N2 kategorisi birincisi diğer bir kadın pilot Burcu Çilingir Ürkmez oldu. Ford otosan 50. Yıl Kocaeli Rallisi’nin birinci sıradaki gençleri ise Özen Özer-Onur Vatansever kazandı. Historic Rallisi’ni kazanan ekip Ahmet Öngün- Nehir Yılmaz oldu.

Ford Otosan 50. Yıl Kocaeli Rallisi detaylı sonuçlarına www.kosder.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir