Pirelli 18 İnçten de Büyük Jantlar İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in lastik tedarikçisi Pirelli, geleneksel olarak kullanılan 13 inç jantlardan vazgeçeceklerse bunun 18 inçten de büyük olması gerektiğini düşünüyor.

Son yıllarda Formula 1 araçlarında kullanılan lastiklerin büyütülmesi teklifi gündemde. Özellikle gelecekte lastik tedarikçisi olmak için başvuran Michelin 18 inç lastikler için zorluyor.

Ancak Pirelli, bunun bir çok seride kullanılması nedeniyle Formula 1’in daha ileri bir adım atması gerektiğini düşünüyor.

Paul Hembery “Dürüst olmak gerekirse 18 inç ya da farklı bir şey için tek istek dışarıdan geliyor.”

“Takımlar sürekli olarak 13 inçte kalmak istediklerini dile getiriyorlar. Buna iki taraflı bakmak lazım.”

“Çıkıp burada 18 istediğimizi söyleyebilirim ancak bu alakalı olmaz çünkü bunu zaten standart araçlarda da kullanıyoruz.”

“Gerçekte daha dramatik bir değişiklik olmalı ve en az 19 inç olmalı. Ancak muhtemelen 20 ya da 21’de olabilir çünkü günümüzde üst düzey yol araçlarında bu rakamlar kullanılıyor.”

“Eğer bu olacaksa o zaman devasa adım atılmalı.”

“Pist yarışlarının çoğunda zaten 18 inç lastikler kullanılıyor. Bu yegane olmaz.” dedi.

 


Yorumlar

“Pirelli 18 İnçten de Büyük Jantlar İstiyor” için 11 yanıt

  1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Bana burada birisi savunmuştu bu firmayı iyi iş yapıyorlar felan.Adamlar S.Softları bile sert getiriyorlar denemek için michelini reklam yapmakla itam ediyordu.Şuan prelli onun babasını yapmaya çalışıyor bu işler böyle dostum herkes kendi firmasının çıkarın da prelli de bu kötü f1’de kan kaybediyor.

  2. Bence tum bu kurallar geri çekilerek 2006-2007-2008 deki kuralların benzerleri getirilmeli tabiki v8 lerle beraber

  3. Heee gördük 18 lik lastikleri, formula e de pilotların anası aglıyor;böbrek taşı dökmekle kalmıyorlar araçların süspansiyonları pert oluyor…

    Büyütün büyütün abi sonunda pilotların arac kokpitindeki konumunu yükseltir suv sürdürür gibi sürdürürsünüz…

    Saçmalıklara bak f1 de yahu…Yuh

  4. Öyle bir lastik yapmak ki Formula 1 aracını traktör sanmak 🙂

  5. Formula 1’i bırakıp tır yarışlarına lastik tedarik etsinler o zaman.

  6. Maldonado reyiz için daha büyük jant istiyorlar.amaçları maldonado ile daha fazla gündemde kalmak ve 2. amaç Verstappen’i ezmek. 🙂

  7. Open Wheel araçlar kasisleri süspansiyondan ziyade lastiğe emdirirler. Bugün araçlarımıza 28-32 filan hava basıyoruz, ancak F1 araçlarının balona benzettiğim lastiklerine 18 hava basılıyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse traktörlerin arka lastiklerine 16 hava basılır. Süspansiyon aracın o an hangi düzlemde duracağını ayarlar, mekanik yol tutuşu belirler.

    Bu sebeple ince yanak büyük jant işi Formula 1’de ve tüm diğer open wheel şasilerde yemez. Formula E’de adamların başlarına gelenleri gördük. Buna ne şasi dayanır, ne de wishbone.

    Pirelli veya başka bir üretici ince yanak büyük jant istiyorsa bahsettikleri yol otomobillerinin abilerinin yarıştığı ‘sportscar’ yarışlarına meyletsin. Le Mans’ta, GT’de vs bu tür lastikler kullanılıyor ve asıl ait oldukları yerler de orası. Kendi reklam ihtiyaçlarını burada tatmin etmeye kalkmasınlar. Üreticiler gelsin diye yeterince içine edildi zaten.

  8. Oldu olacak Monster Jam araçlarındaki lastikleri getirin onlarla yarışsınlar.

  9. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    puhaha

  10. yok anasını.traktör jantı takın öyle yarışın bari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir