Raikkonen "En Az" Bir Sene Formula 1'de Yok!

yazar:

kategori:

Finlandiya’nın Turun Sanomat gazetesine bu akşam konuşma yapan Robertson, Mclaren ile yaptıkları görüşmelerin sona erdiğini ve 2010 için başka bir Formula 1 takımıyla görüşmenin söz konusu olmadığını açıkladı.

Robertson yaptığı açıklamada Mclaren ile bir sonuca varamadıklarını ve Raikkonen’in en azından bir sene F1’de yarışmayacağını söyledi.

Haberde Raikkonen’in 2011’de düşük te olsa Red Bull’la Formula 1’e geri dönebileceği belirtildi.

Robertson, Raikkonen’in 2010 sezonunda Dünya Ralli Şampiyonası’nda bazı yarışlara ve aynı zamanda Le Mans yarışlarına katılabileceğini işaret etti.

Raikkonen, Formula 1’e Sauber ile girmesinin ardından MClaren Mercedes’e geçmiş ve 2006 sezonunun sonuna kadar orada mücadele etmişti.

2007’de Ferrari ile yarışmaya başlayan Raikkonen,İtalyan takım ile ilk ve tek şampiyonluğunu kazandı.

Autosport, Jenson Button’ın Mclaren’e geçişle ilgilenmesinden önce MClaren’in Raikkonen ile anlaşmaya varmak için çalıştığını ancak bunların gerçekleşmediğini söyledi.

Autosport’ta verilen haberde Raikkonen ve Mclaren tarafının maaş konusunda anlaşamamalarının yanında sponsor organizasyonlarına katılma sayısı ve rallilere katılma izni konusunda da tarafların anlaşamadığını iddia etti.


Yorumlar

  1. bu adamı klim ne derse desin mclaren ve ferrari bitirdi.

    mercedesin çıtkırıldı motoru ferrarinin ne hikmetse 2008 ve 2009 da şaçmalaması bu adamın f1 zevkini bitirdi kuruttu adeta. ssen sonuna kadar haklısın kimi. sana sahip çıkan seni sahiplenen seni benimseyen ve her daim istikrarı elinde bulunduran takımla tekrar dönmen dileğiyle.!!!!.

    FORZA RAİKKONEN

  2. taşucu f1 facebookta fan kulübünde kendisi var mı?
    Ben üye değilim ama belki üye olabilirim bu sayede,söylerseniz.

  3. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    EWT GECMİS OLSUN BEE KİMİ 🙂 BİRAZ İSTİRAHAT VAKTİ. :))))))

  4. ya arkadaş inanır mısın bu adamın yüzünden Fince'ye bile meraklandım ya… bu kadar olur.. hakkaten severdim. gene de ölmüş gibi konuşmayalım. halen severim de… işte…

  5. can bundy (spa 2000) dur bi ya, adam ölmedi sonuçta… 😀 :D. içim buruk ama gene de onu sonraki yıllarda görebilecez.

    f1i bırakmayacam tabi ki. büyük olasılıkla vettel'i tutacam. ama ekranın solundaki sıralamada RAI harflerini ararım belki… yine de hayranınım Kimi… facebook'tan halen ayrılmadın fan kulübünden…

    olet meidän jää-ihminen

  6. silly season cok degisik haller almaya basladi. simdide brezilya basininda kimi mercedesle anlasti diye haberler cikiyormus. dogru mudur, haber neden brezilyada cikar bilinmez tabi.

  7. elif çivici avatarı

    hayırlısı olsun,bu vesileyle wrc ye daha çok gözümüz kayar.ama ben şahsen kiminin tekrardan döneceğini sanmıyorum.

  8. kimi iceman avatarı

    Güle güle kimi artık en az 1 sene f1 ızlemıycem sen donmeyene kadar

  9. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    bu bi kabus olsun uyanıyım ve bitsin …:(

  10. demekki 1.5 sene kadar MUSAB BERA da yok :)) hakikaten noldu o adama, üzüntüden kendine bişey yapmasın yazık acıdım şimdi :))

  11. f1'i bu adamla takip etmeye baslamistim. bana o sevdirdi diyemeyecegim ama onunla basladim. o gidince de izlemeyi birakmayacagim, hatta o gidince hicbir sey eskisi gibi olmayacak demenin de manasi yok, fazla duygusal bir soylem olur.

    ancak yine de gitmesi f1 icin buyuk bir eksikliktir bence.

    "ama motivasyonu sifir, eh hizli bile degil, balla sampiyonluk aldi ne var ben de alirim hih" diyenler kina yakabilirler 🙂

    bazi fanlari umutlaniyor mercedes olur mu su olur mu bu olur mu diye ancak ben artik pek sanmiyorum. umudum cok kucuk bir parcadan ibaret. gule gule diyorum. herkes gibi bir renktin f1'de, hem de buyuk bir renk…

    ha bu arada, o kadar para aldin be kimi, force india, toro rosso gibi kucuk capli bir takim kurabilirsin aslinda 😀

  12. yapma kimi bizi senden mahrum etme ne yap et mc laren olmadi bari mercedesi kacirma birak parayida wrc yide buna daha sonrada bakarsin simdi elindeki son trenide (mercedes) kacirma yoksa 2010 cok zevksiz olur

  13. ecrin deniz avatarı

    kimi gerçekten yarışmak isteseydi mclaren le anlaşmaya varırdı, görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanmazdı bence…paraydı,ralliydi falandı filandı deil yani…

  14. djarum kesinlikle o şampiyonluklar unutulmaz benim dedemin 77 di de almış olduğu renault 12 ts si duruyor benim de renault hayranlığım ordan geliyor sülale renault yani

  15. emiko emiko avatarı

    Malesef kimi yi çok sevmemize rağmen hiç bir şeyden taviz vermedi.
    En mantıklısı Mercedes'e gitmesi.Mercedes pilot kadrosu olarak zayıf kaldı…

  16. emre  özduru avatarı

    yazık oldu hemde çok yazık oldu aslında daha doğrusu yazık etti kendine. ben steve robertson'un hatası olduğunu zannetmiyorum. Tamamen bizim sevdiğimiz buzadamlığın verdiği kibirden kaynaklanan bir hata!!
    Button,Mclaren ile anlaştı geriye tek boş koltuk Mercedes'te kaldı.Oraya da Heidfeld gelebilir. Ama ben olsam kesinlikle ilgilenirdim Kimi gibi bir sürücü ile.Rosberg-Heidfeld ikilisini diğer büyük takımların ikilileri ayvalık tostu gibi yer. O yüzden bir tane iyi Kimi gibi bir sürücü lazım. Teklif götürülüse dahi ilgilenirmi bilinmez çünkü kibirinden bugün boşta kaldı(her ne kadar Kimi'yi sevsem de malesef bu gerçek)

    Bu arada arkadaşlar MUSAB BERA(Achilles) nerelerde haberi olan var mı,nasıl olurda yorum yapmamış bu haber hakkında??

  17. emre  özduru avatarı

    yazık oldu hemde çok yazık oldu aslında daha doğrusu yazık etti kendine. ben steve robertson'un hatası olduğunu zannetmiyorum. Tamamen bizim sevdiğimiz buzadamlığın verdiği kibirden kaynaklanan bir hata!!
    Button,Mclaren ile anlaştı geriye tek boş koltuk Mercedes'te kaldı.Oraya da Heidfeld gelebilir. Ama ben olsam kesinlikle ilgilenirdim Kimi gibi bir sürücü ile.Rosberg-Heidfeld ikilisini diğer büyük takımların ikilileri ayvalık tostu gibi yer. O yüzden bir tane iyi Kimi gibi bir sürücü lazım. Teklif götürülüse dahi ilgilenirmi bilinmez çünkü kibirinden bugün boşta kaldı(her ne kadar Kimi'yi sevsem de malesef bu gerçek)

    Bu arada arkadaşlar MUSAB BERA(Achilles) nerelerde haberi olan var mı,nasıl olurda yorum yapmamış bu haber hakkında??

  18. bu me ya saka mi kafa gecmeyin yaw yuregime inecek valla

  19. Bence çok yazık oldu..Raikkonen gibi rekabetçi, hırslı ve f1 e çok şey katmış bir pilot için çok kötü bir durum bu..o bu sezonda yarışmalıydı ve klasiklerine birçoğunu daha eklemeliydi..Keşke McLaren e gelseydi..

  20. alın raıkkonen sız f1 ı basınıza çalın kahretsın dıyorum baska bısey demıyorum bı daha f1 fln ızlemıcem kesınlıkle

  21. bahar candaş avatarı
    bahar candaş

    offff off nasıl çekilecek f1 sensiz….

  22. Ah be Rai, bu adam prensiplerinden hiç bi şekilde vaz geçmiyor inatlaşılmaz, en az 1 sene F1'den daha önce aldığım zevki ve tadı alamayacağım sanırım, tek sevdiğim pilot F1 dışında.

  23. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Lan kimi bırak şu inadı da gıt red bull'a .bunlara rakip ol ne kadar puan kapsan kardır.sen sampiyonda olursun buzadam nerede biz oradayız

  24. Kimi artık özlediği içkilerine kavuşabilir hasret gidersin 1 sene sonra döner belki :))

  25. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Lanet olsun ya

  26. Tolga Soydan avatarı

    Kimi bu akşam artık bi vodka devirirsin

  27. ulaş toprak avatarı

    ben bu en az 1 sene yok olayına takıldım eğer ki ferrari ya da mclarenden başka takımda yarışmam diyorsa kimi seneye döneceği tek takım ferrari kalıyo tekrar çünkü sözleşmesi biticek tek pilot seneye felipe massa acaba bu olaylar planlı olarak mı gelişiyo diye düşünmeye başladım..

  28. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    "Uçan Finli Hakkinen"in erken emeklilik kararı sonrası yaşadığımız travmayı sanırım şimdi de "Buz Adam Raikkonen"İn taraftarları yaşıyor.

    ne diyeyim Allah-u Teala sabır versin.

  29. R30 alonso da reno ya şampiyonluk kazandırdı unutma! ben reno sayesinde alonso taraftarı oldum, bizim aile nin ilk arabası renault 12 tx olduğu için bizim için ayrı bir önemi var renault un ama alonso nun hakkını da yememek lazım.

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yasık oldu be kimi. üzgünüm ama sanırım f1de yarışma isteğin sadece para içinmiş ben bunu gördm şuanda. ferrariden aldığın para idareli kullanırsa 1 sene sana yeter 🙂 ama pek boş durmassın wrc el atabilrsn. kimi özlicem seni 🙁

  31. Tolga Soydan avatarı

    başı göğe ermiştir şimdi kiminin.senelerdir dünya kadar para kazandın bu sene az kazansan nolurdu iki sponsor gösterisine çıksan nolur kendi başını yedi.cins herif

  32. KEMAL SENGUL avatarı

    gelmesende f1 sana minnettar keske böyle bitirmeseydi.üzüldüm o zmn schumacher haberleri sanırım dogru oluyor

  33. inci incili avatarı

    Steve kimi'nn sadece menajeri değil hem ortağı hemde çok yakın bir arkadaşı. konu para değil kimi'nin geçen sene yaşadığı bazı talihsizlikler ve bu sene aracın kötü olması yüzünden f1 den sıkılması. kimi sadece yarışmayı seviyordu geçen sene kırdığı en çok en hızlı tur rekoru ve hatta şampiyonluk yarışında brezilyada gereksiz risk alarak yarışın hızlı turunu üst üste geliştirmesi bunu çok güzel kanıtlıyor. konu para değil 'sponsor organizasyonlarına daha az katılmak ve ralli yapma izni' belliki mclaren bunları kabul etmedi. onun f1de yarışması için bazı şartları vardı. arkadaşı bunları çok iyi biliyordu. şartlar gerçekleşmedi ve kimi de artık önüne bakacak. gerçekten yarışa bileceği araçlarla başka serilerde zevk almaya devam edecek.

  34. valla kimi de gitse oda gitse buda gitse farketmez her sene olduğu gibi bu sene yine istanbul parkta yine diğer yarışlar için TV başında olucam. sonuçta arkadaşların dediği gibi allain de gitti ayrton da gitti schumi de gitti nigel da gitti e ozman her biri gittiğinde f1 i takip etmicek değiliz ya. valla kim giderse gitsin kim kalırsa kalsın değişmicek tek bişey var FORZA FERRARI!!!

  35. mert merter avatarı

    Para gersey deyildir diyoruz ama demeki bazen F1 de para cok önemli kimi nin zaten paraya ihtiyaci yok ferrariden aldiklari 2010 senesinin parasini bile aldi McLaeren de 2010 parasini aldigi icin cok paraya yaristirmak istemedi kimiyi anlasamadilar ne diyelim hayirlisi olsun bi sene yatsin gezsin o cok sevdigi bira sisesini elinden brakmasin seneye de cok zor takim bulur kimi bu kafayla ..
    kimi taraftarlari icin üzüldüm herzaman diyorum F1 de pilot deyil takim taraftari olucan pilotlar gider ama takimlar burada (istisnalar kayideyi bozmaz)

  36. renault alonsoyaa imajını çizecek ne yaptıki söylermisin alonso 2003 yılında renaul a yarış pilotu olarak atandı 2 yıl yarıştı pol aldı yarış kazandı 2005 2006 yıllarında r 25 26 gibi bir arabaya sahip oldu şampiyonluklar kazandı 2006 sezonun sonunda mclaren mercedese gitti bir çaylakla anlaşamadı tekrar renault a geldi ee gelmeseydi o zaman başka gidecek nere vardıki söylermisinizz imajmış alonsoya imajı renault kazandırdı bunuda unutmamak gerek

  37. kimi…never give up…you forever walk alone…

  38. Tum Kimi dusmanlarinin gozu aydin 🙂 Yapacak bisey yok, bana F1`i sevdiren ve sayisiz heyecan yasatan bu adama tesekkur ederim. Bundan sonra F1 seyredermiyim bilmiyorum, ama artik 1yil sonra falan Kimi`nin geri donmesini de istemem. Arada Wrc seyreder eski dostuma gulumserim. Hoscakal F1..

  39. önce dişlerimiz döküldü…
    sonra saçlarımız…
    ve ardından birer birer arkadaşlarımız…
    şu canım dünyanın orta yerinde yapayanlız…
    kırılmış kolumuz kanadımız…
    tatlı canımızdan usanmışız…
    ağlamak çareyse eğer…
    gözyaşları sel olur gider…
    gönül kimiyi isterse eğer…
    işte bu herşeye değer…
    buda olurmuş meğer…

  40. benim sonuç olarak anladığım, raikonen yarışmak için çok da hevesli değilmiş.senin neyine ralli şu bu be adam.üzüldüm ama zorla da yarıştıramazsın kimseyi.manajeri belki de hatalıdır ama raikonenden habersiz anlaşma maddelerini kosşullarını düzenlemek isteyebileceğini sanmıyorum.

  41. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Yine parada anlaşamamışlar

    Rubens bu sene 1 milyon dolar aldı paşa paşa Rai 45,zaten maaş konusunda anlaşamamalarıda bu adamı benim gözümde bitirdi,millet yarışmak için nelere katlanıyor Rai'de para olmayınca gitmiyor

  42. çok yazık,f1 çok nankör bir yer kabul ama,rai de az kabahatli değil,çok üzüldüm.

  43. en güzelini yaptı burada kimiyi yerden yere vuranlar susacak kına yakın şimdi.

  44. iğneyi kendine cuvaldızı ele demişler. boyle bir sonuc cıkıyorsa -umarım cıkmaz- kimi bir yerlerde buyuk bir hata yapmıs demektir. ben para degil de diger isteklerinin sorun cıkardıgını dusunuyorum. f1 de yarısmak istiyorsa ve de iyi bir takım iamaclıyorsa da belli fedakarlıkları yapması gerekirdi. hem kendine hem bize yazık etti…

  45. Aç gözlü Menajeri'nin kurbanı oldu durum onu gösteriyo.

  46. kimiyi sevenler…bozmayın morlinizi…var bir bildiğim…ümitvar olalım. şu istikbal inkılabı içerisinde en gür sada kimi raikkonenin olacaktır. görün bakın neler olacak…önemli olan sondur.

  47. Raikkonen F1 de Schumacher gibi bi ikondu markaydı olmazsa olmazdı Schumacher gittiğinde Raikkonenci olduğum halde hatta Montoya bile gittiğinde üzüldüm. böyle araçlar arasında yarışta sürerken birbirlerinle araba diliyle kavga eden kişileri özlemeye başlamıştım. Onlar gitti ve arkasından Raikkönen gitti. Villenuve geldi gelcek gelmeye çalışıyor filan vs.. Bu sene f1 'e gitmemeye karar verdim bu haberden sonra …

  48. işte bu çok kötü oldu. banada menajer kurbanı oldu gibi geliyo. keşke toyota da 1 sene bile olsa yarışsaydın. hem bi fabrika takımının f1 de kalmasını sağlardın hemde 1 yıl dışarda kalıp red bull un koltuğunun boşalmasını bekleyeceğine forma da kalmış olurdun. her zaman en iyi aracı süremiyosun işte. alonso ne yaptı ferrari olana kadar renault ta savaştı. bu onun imajını çizdi mi? hayır. bir çokları onun aldığı sonuçlara bakmadan gösterdiği performansla hala en iyisi olduğunu söledi. keşke demenin bi anlamı yok. çok üzüldüm. favori 2. pilotumdun

  49. bana ve tüm räici arkadaşlara geçmiş olsun diyorum… ya o kadar beklemiştim bi de öfff…

    ben seneye büyük olasılıkla vetteli tutarım ama räinin yeri bi başka. belki ralliyi de takip etmeye başlarım.

  50. bu haberin daha resmisi olmaz arkadaşlar. menajeri yapıyor açıklamayı ve her yerde çıkıyor artık.

  51. Osman Ertugrul Ugurlu avatarı
    Osman Ertugrul Ugurlu

    Beter olsun.Bizi terkedip giderken kırmızı otomobil için ölüyordu.g
    n oldu devran döndü.Takımımada bir kez daha helal olsun!McLAREN!

  52. zeki yılmaz avatarı

    uluslararası bir spor olduğunu düşündüğüm f1 artık bir spor olmaktan çıktı. F1'de artık milliyetçilik rüzgarları esiyor. Mercedes iki almanla, Mclaren iki ingilizle, Ferrari iki latinle… Mclaren bu sezondan önce hiçbir şey olmayan Button'u (bu sezonda sadece 7 yarışta) Kimi'ye tercih ediyorsa bu sporun geleceğinin vay haline!…

  53. evet pilot geçicidir ama takım kalıcıdır her ne olursa olsun ben bu haberlere inanmıyorum kimi gibi bir pilotun f1 den ayrılacağını sanmıyorum eğer ayrılırsa f1 için büyük bir kayıp olur inş kafasına yatan takımı tercih eder benim anlamadığım renault bu adama neden teklif götürmüyor rekabetci bir araba ile neden olmasın herkese günaydın bu arada

  54. ecrin deniz avatarı

    tüm kimi fanlarına geçmiş olsun diyorum (kedim de dahil)… bence f1 açısından büyük bir kayıp…massa-alonso , hamilton-kimi çok güzel bir mücadele olabilirdi. ama yapacak bişey yok çok üzülsem de içimdeki f1 sevgisi hiç bitmez, bitmeyecek sonuçta pilotlar geçicidir! ama çok sevdiğim bir pilotun f1 e vedasının böle olmasını yakıştıramıyorum…

  55. hala resmi acıklamayı bekliyroum inanmamayı tercih ediyroum ama sonu kötü gözüküyor =)

  56. Kimi'nin zaten bir ayağı F1'in dışında gibiydi hep son zamanlarda, hani gitti gidecek diyorduk hep… ama bu sene gideceğini düşünmemiştim hala da düşünmüyorum, resmi açıklamalar yapılmış değil, yarış kazanabilecek 2 takımda boş yer var, mercedes ve mclaren mercedes 🙂 Sadece mclaren diye diretmek yerine birinde sürmeli bence kimi, eğer sürmüyorsa bilin ki F1'e artık katlanamadığındandır, bu pilotlar için işin doruk noktası Formula 1, tamam gitsin manor'da Us F1 de yarışsın demiyoruz ama ille de mclaren olur mantığı pek te sağlıklı değil F1'de kalmak için, hele hele mclaren'in ilkelerine karşı gelen düşünceleriniz varsa…

    umarım mclarende yarışır bu sezon

  57. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    2002 den beri formula 1 i takip eden ve o zamandan bu güne kimi yi destekleyen ben bu haberle gecenin bu saatinde ciddi anlamda sarıldım.

    milliyetçilik düşüncesi sanki şu günlerde formula 1 i sarmış durumda. mercedes rosberg'i alıyor. schumi mercedes'e mi gidiyor diye haberler çıkıyor. button mclaren e geçmek üzere…

    kiminin saf hızı takımları tatmin etmiyor bu sene anlaşılan. daha istekli ve aç pilotlara yönelmiş durumda takımlar. dolayısyla şu an da anlıyorum ki kimi yi seneye pistlerde göremeyecegiz

  58. bilgiler icin sagol vega, soz avustralyaya ugramam =)

    sitenin hizina yetisilmiyor, yeni bir haber daha girmisler, tebrikler gercekten, digerleri yataginda ama trf1.net bilgisayar basinda.

  59. site yönetimi ne tebrikler kuzey ülkelerine finlandiyaya muhabir yollamış haber kaynağından sonra ilk bizde:)) ah be bu ülkenin insanına imkan verin kutuplardan canlı yayın yapar helal olsun ne diyeyim…:))

  60. kim arkadaş bu musab bera? madem bu kadar seviyor kimiyi nerede kendisi? bak biz gecenin bu vakti burada yorum yapıyoruz o kaçıncı rüyasını görüyor acaba?

  61. memet memeti avatarı

    yorumsuz:((

  62. Yavuz Balcı avatarı

    ben turun sanomat mış yok menajermiş anlamam arkadaş kimi ya McLarene gelecek ya McLarene gelecek.

  63. ulaş toprak avatarı

    yeni habere bakılacak olunursa işler çok karışçak daha ros brawn ortada bişey yok demiş bu da mclarenin buttonla anlaşamaması durumunda geriye kalan tek pilot kimi olduğu anlamına gelir bi anda yarışmıyo diyip kestirip atması kiminin menejerinin garip olmuş çünkü daha çok erken pilot piyasası henüz hareketli bekliyip görücez taşların yerine oturmasını..

  64. musab bera ya söylemeyin, cocuk kalpten gitmesin 🙂

  65. daha hiçbirşey bitmedi. gündoğmadan neler doğar. resmi açıklamalar yapılana kadar bekleyin…neticede haberlerde burada bizlerin yaptığı gibi yorum olabilir. elbette bir anlaşma olsaydı açıklanırdı. mclaren veya mercedes gp hatta redbull bunlar pilot larının tamamını resmen açıklamadılar. bekleyelim görelim. üzüleceksekde ağlayacaksakda ondan sonra üzülelim ağlayalım. her sene okumuyormuyuz transfer döneminde olan bitenleri(futbolda)türkiyede ortalama 3 büyükler 100 er kişinin üzerinde adam alıyorlar gazete veya basın haberlerine göre. nba bile çok farklı değil bu konuda….kimiseverler canınızı sıkmayın bu haberlere gülen arkadaşlar hemen bu kadar sevinmeyin….

  66. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    İstanbul Park a önümüzdeki sezon giderim diyordum ama geçerli bir sebep kalmadı…..2006 gibi oldu..

    Massa ya bakıcaz artık.

  67. Bu arada gerçekten TRF1'in her zaman alkışlanmayı hak eden bir hızı oldu. Tebrik ediyorum ben de her zamanki gibi.

  68. Evet Red Bull, Citroen'in sponsoruymuş m6_power. Ben de uzun zamandır WRC seyretmiyorum ama bazen denk geliyor Eurosport'ta. Eskiden NTV de veriyordu uzun zaman önce (umarım hafızam yanıltmıyordur beni), o zaman sık izliyordum 🙂

    Red Bull'u Citroen C4 WRC http://www.flickr.com/photos/marti_b/3778423734/

    Bu arada Webber'in taraftarları o kadar sayıda var mı bilmiyorum ama bence Avustralyalı'lardan korkmalısın çünkü tek pilotları Webber. 😀 Şaka bir yana kendisinin Red Bull'da yarışmaya devam etmesini istiyorum.

  69. üzgünüm ki 1 yılla kalmayacak, artık kiminin f1 hayatı sona ermiştir. bundan önceki pilotlarda kısa süreliğine dediler dönmediler, en son ralf schumacher bu durumu yaşadı.

    canım sıkıldı, ama gerçekçi olmak gerek, f1 den keyif almaya çalışacağım yine

  70. Ben size birkaç hafta önce bu menajer sırf para uğruna Kiminin başını yer demiştim..Buyrun

  71. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yazık oldu gerçektende..yarışlara renk katan bir pilot daha eksildi malesef..her şeyin hayırlısı olsun… gerçekten üzüldüm,çünkü Alonso-kimi,schumi-kimi çekişmeleri aklımdan çıkmıyor hala.. bunlara ek olarak söylemek istediğim bir şey var.. bazı arkadaşlar demişti ya santander santander diye.. hadi diyelim santander alonsoyu sadece f1 için araba üretip satan ve sponsor sıkıntısı çeken bir takıma! parayla Alonsoyu getirtti ve sadece bu yüzden gitti kimi…Mclarene de kimi yi mi aldırtmadı? veya türk filmlerindeki gibi tüm takımları tehdit mi etti almayacaksınız bu adamı diye? demek ki bir şeyler varmış veya demek ki bazı şeyler yokmuş.söylediklerim yanlış anlaşılmasın lütfen,lafım kimseye laf çarpmak veya kimiyi karalamak değil…sadece bir ara yapılan linç kampanyasının ne kadar gereksiz ve yanlış tespitlere dayandığını vurgulamaktı… umarım kimi 2011 de döner ve seneye olacak fırtınaya bir de kar yağışı eklenir…

  72. teşekkürler Abdullah. gerçekten borsa haberleri gibi, her güncellemede yeni bir haber ekleniyor siteye, sürekli değişiyor. elinize sağlık.

  73. sevgin mutlu, toyota patronlarının kafalarından uydurduklarını sanmıyorum ben. bana göre orada raikkonen ve menajerleri arasında bir kopukluk vardı.

  74. sevgin mutlu avatarı

    Mclaren'den başka bir takımda bende olsam yarışmam ne diye gidip yeni takımlarda yarışmaya kalkayım. F1'de şampiyonluk yaşamış bir pilot eğer böyle davransaydı.Gözümdeki tüm değeri düşerdi ki buna en güzel örnek Jacques Villeneuve'dür. Mclaren kanımca Ferrari'nin Alonso ile bir prestij artması sağladığı için Button'ı alıp hem 1 ve 2 numaranın sahibi olacak hemde son 2 yılın şampiyonunu kendi bünyesinde toplayarak daha fazla prestiji sağlamak olduğunu düşünüyorum. Fakat bu 2010 şampiyonası için büyük bir kumar Alonso,Massa vs Hami,Button ne düşünürsünüz bilemem ama bence Massa ve Alonso ne olursa olsun çok daha güçlü bir ikili. Toyota'ya ise yaptığı açıklama asılsız olan habelere göstermiş olduğu tepkiydi, olmayan bir şeyi söyledikleri için Kimi buna kızıp o tepkiyi vermiştir. Kimi'nin buzadam olduğu doğru ama bu tepki vermeyeceği anlamına gelmez.

  75. ulaş toprak avatarı

    hayır inanamıyorum ya bu f1 e büyük bi darbe olucak ticari olarak büyük zarara uğrıycak buna ecclestone müdahale edebilir henüz f1 dünyası raikkoneni kaybetmeye hazır değil bir dünya şampiyonu bu kadar basit bir şekilde f1 e veda edemez ferrarinin bi anda kiminin sözleşmesini feshetmesi nelere yol açtı montozemolo eminim ki çok mutlu olmuştur bu habere inş yalan çıkar ve kimiyi mclaren ya da mercedeste görürürz iddaalı bi şekilde:(((

  76. bu arada turun sanomattan sonra dünyada ilk TRF1.net'te. takip edenler ayrıcalıklarını görsünler.

  77. vega ne yalan soyleyeyim ralliyi hic takip etmiyorum, bilmiyorum artik citroen mi oluyor =) vettel 2012ye kadar redbullda, webber bu yil anlasmasini 1 yil uzatti, muhtemelen webber gider. simdi webber fanlari uzerime atlarmis =)

  78. gerçekten üzücü bir durum bu ancak bu durumu iyi analiz etmek lazım. bu bana göre raikkonen ya da menajerinin kibirliliğinden kaynaklandı.çekirge bir sıçrar iki sıçrar misali robertson bu sefer sıçrayamadı deyim yerindeyse.

    ferrari'den ayrılıyorsun ve sadece mclaren olursa olur, olmazsa başka takım olmaz diye karşı tarafa koz veriyorsun. sana yaklaşan takımlara kötü araçla yarışmam diyorsun ve sana açılan kapıları kapatıyorsun. spordaki ekonomik durum ve raikkonen'in özellikle son yıllarda eskisi gibi performans göstermiyor olması cabası. ayrıca raikkonen'in sponsor etkinliklerine katılmaktan pek keyif almadığını hepimiz biliyoruz ve her zaman zaten kiminin işinin sürmek olduğu söyleniyor taraftarları tarafından.

    durum böyle olunca raikkonen'in yapabileceği tek şey vardı. zamanında talebin çok olması nedeniyle yüksek maaşlar aldı ancak şu anda alacak durumda değilse (mclaren'le anlaşamama paradan kaynaklanıyorsa) mclaren button'a 6 7 milyon pound veriyorsa 7-8-9 ya da her neyse o civarda parayı kabul etmeliydi. iş bu noktaya kadar kalana kadar bir çözüm bulunabilir ve anlaşılabilirdi. sonuçta ferrari'den de gelecek para var. ama çözüm bulamadılar ve f1 bir markasını kaybediyor.

    şu koşulda raikkonen'in menajerleri maaşta indirimi kabul etmedilerse ya raikkonen bu işi sadece para için yapıyordu, ya da büyük ölçüde gözünü para hırsı bürümüş menajerinin kurbanı oldu.

    ancak para dışında raikkonen ferrari'den ayrıldıktan sonra yeni anlaşmamda ralli yapmama izin olması gerekiyor falan demişti. eğer bu konuda ısrar ettiyse mclaren ile bu yüzden de tersleşmiş olabilirler çünkü mclaren bu tür organizasyonlara katılıma "asla" izin vermez.

    ben 1 sene ayrılığın önemsiz olduğunu düşünmüyorum. dönmek istese bile çok büyük kaybı olacaktır diğer sürücülere göre.

    ben çok isterdim raikkonen'in mclaren'de değil de kazanabilecek başka bir aaçta olmasını ve 4 5 takımda yıldızların paylaşılmış olmasını ama artık kendi düşen ağlamaz diyor yolumuza devam ediyoruz.

    Raikkonenci arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum.

  79. Red Bull sponsorlu ralli takımı zaten günümüzün Citroen takımı değil mi? Bazı yarışlarda da dediğine göre şov amaçlı yarışacak. Colin, Carlos ve Sebastian'lı Citroen takımı gibi.

    2011'de Red Bull ile dönecekse o zaman bir soru işareti türemiş olacak. O da kimin gideceği. Kanımca Sebastian Vettel, Mercedes'e geçebilir 2011'de.

    Soru işaretleri silinip, tekrar ortaya çıkıyor ne kadar ilginç bir dünya F1 dünyası.

  80. bu spordan nice pilotlar emekli olup ayrıldı. ama hiçbirinin sonu raikkonen kadar dramatik olmadı. adam sözleşmesi varken gönderildi, yarışacağım tek takım dediği mclaren'e kabul edilmedi. teklif yapan toyota'yı aşağıladı. ve sonunda açıkta kaldı. inanılmaz bir son oldu bu rai için. kimse kusura bakmasın ama su testisi su yolunda kırılır. bu kadar yüksekten uçarsan sonucun bu olması kaçınılmaz olur. senna gitti, nigel gitti, schumi gitti ama f1 hep bir şekilde devam etti. raikkonensiz de f1 devam edecektir ve bu olay da unutulacaktır.. yine de, nasıl ki ferrari'den sözleşmesinin bitiminde ayrılmasını istediysem, şimdi de kendi isteğiyle emekli olmasını isterdim. bu büyük bir imaj kaybı oldu rai için. ve zaten ha gittim ha gidiyorum düşüncesi içindeydi son zamanlarda. bir daha döneceğini pek sanmıyorum.

  81. redbull destekli rallide yarisip 2011de redbulla donebilir deniyor ama bakalim. gorunen o ki bu sene yok ama kimi cok isteseydi, ralliymis sponsormus falan demez mclarene gecerdi, mclarende istiyordu zaten kendisini.

  82. geçmiş olsun 🙂

  83. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Kimiciler biliyorum en son görmek istediğiniz adam benim ama..

    Bence kabus gibi geçen bir sene sona erdi ve artık bence rahatlayın. Belirsizlik herşeyden daha kötü ve bu durum artık belirginleşti. Sizin yaşadığınızı bende yaşadım Schumi gittiğinde.. ve şu anda bu durum hayatın sonu değil.

    Hayat her zaman fırsat verecektir, yeterki kibirlenmeden bu durumu farketsin.. Schuminin bile hala döneceğine inanıyorum Raikonen mi dönmeyecek… Güzel şeylerin kıymeti ayrılınca daha iyi bilinir.. O da F1 in kıymetini bırakın anlasın, herşey para demek değil,boşverin

  84. Bütün f1 sever arkadaşlara selam olsun. Bu sitedeki ilk yorumumu böyle bir haberin altına yazmak istemezdim doğrusu 🙁
    Aranıza yeni katılmış olsam da f1'i hakinen-schumi'den beri takip ediyorum.
    Bir f1 sever olarak, eğer haber doğruysa; KIMIKONEN'in f1'de olmayışı beni ve fanlarını çok üzecektir. Dilerim ki bütün bunlar sadece bir spekülasyondan ibaret olsun.
    ………………………………….
    Bu arada böylesi güzel bir sitemizin olması gurur verici, emeği geçenlere çok teşekkürler…saygılar

  85. Yavuz Balcı avatarı

    anlamadığım olay kimi yarışacağım tek takım McLaren diyor.menajeri açıklama yapıyor başarısızlıkla sonuçlandı.kardeşim madem yarışacağı tek takım McLaren sen ne gibi bir pazarlık yaptın.görüşmelerde neler konuşuldu.açıkla bakalım.kimi yede sesim ulaşmaz ama söyleyeceğim tek şey şu menajer bozuntusuyla ilişkisini kessin.

  86. Doğukan yıldız avatarı
    Doğukan yıldız

    çok büyük bir kayıp :/

  87. hayır.. hayır hayır :(((

  88. Konu ve Kimi'nin Formula 1'de yarışmamasının nedeni para değil ama eğer Kasım 2009 F1 Racing'ini okuduysanız, Niki Lauda'nın bile gerekli finans kaynağını sağladıktan sonra F1 pilot olduğunu göreceksiniz. Paranın belirleyiciliği küçük de olsa her zaman F1'de vardı.

  89. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Geçmiş Olsun Kimi :/….Umarım Seneye Seni Tekrar Formulada Görebiliriz…

  90. Yaziklar olsun boyle formula 1 e.Sirf para icin yetenekli pilotlarin harcandigi f1 benim gozumde f1 degildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir