Michelin İçin Lastiklerin Boyu Önemli

yazar:

kategori:

Formula 1’in lastik boyutlarını değiştirmeme kararı alması halinde Michelin spora girmeyeceğini açıkça belirtiyor.

Fransız üretici 2017 ve sonrası için üç yıllık anlaşmaya teklif vermişti ve jantların 18 inç olması gerektiği şartını koşmuştu.

Michelin WRC, WEC ve Formula E’ye 18 inç lastikler tedarik ediyor.

Firmanın motorsporları şefi Pascal Couasnın: “Eğer spor 13 inç ile devam etmeye karar verirse, buna saygı duyarız ancak bu bizim ilgimizi çekmez.”

“Bu yüzden sonrası için beklediğimiz şey bu. Sıradan lastikleri istemiyoruz. Yol lastiklerine yakın ve teknoloji transferi yapabileceğimiz bir lastik istiyoruz.”

“Aynı zamanda çabuk aşınacak bir lastiğe yatırım yapmak da istemiyoruz. Rakiplerimizin stratejilerine saygı duyuyorum, ancak bu Michelin’in imajı ve felsefesine aykırı.”

“Bazı diğer basit fikirlerle de pit stoplar oluştırabiliriz, ancak Michelin pilotların eğlenebilecekleri ve yarış sonunda yorgun düşecekleri bir lastik yapmak ister. Bugünküler öyle değil.”


Yorumlar

“Michelin İçin Lastiklerin Boyu Önemli” için 9 yanıt

  1. Pirelli iyi ya. Hem ülkemizde üretiliyor bu lastikler. Pirelli candır.

  2. Sanki F1 size mecbur , herkes kendine yontuyor bu sporu,kimse F 1 in geleceğini düşünmüyor. Pirelli var iyide iş yapıyor.

  3. Laf ola…..
    eğlenecekleri yorgun düşecekleri lastik istiyormuş mal ama çabuk aşınsın istemiyormuş muş ula kereste dünyada ki tüm ileri silik lastikler daha çabuk aşınır. Çabuk aşındığı için en ileri performansı verir 🙂

  4. Boyut değil;işlev önemli…

  5. 13 inç ile 18 inç arasında jantın genişliği dışında ne gibi fark varki ?

    1. Balon lastik ayni zamanda suslansiyon gorevide goruyor.Araclar 18 lastikle kutuk gibi olacaktir.Ayrica 18 lastik dahs buyuk frenlere ev sahipligi yapabilir.

      1. Dediğiniz gibiyse pirellinin 20 inç lastik tekliflerini düşünemiyorum.

    2. Ayrıca’da geniş yanaklı lastikler virajda esner ve lastiğin tabanının tam anlamıyla tutunmasına engel olur. Lastik yanağı azaldıkça maksimum tutunma yüzeyi de artar. Tabi Anthrax’ın dediği gibi ince yanakta aracın süspansiyonuna çok yük düşecek ve araç daha agresif olacak.

  6. Helal be 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir