Formula 1, Taraftar Anketi Sonucu Karşısında Temkinli

yazar:

kategori:

Formula 1’in önemli isimleri, geçtiğimiz aylarda uygulanan taraftar anketinin sonuçlarının dikkatlice incelenmesi gerektiğini söylüyorlar.

Geçtiğimiz aylarda Formula 1’in mevcut durumuyla ilgili 2 büyük anket düzenlendi. Anketlerden birisi Grand Prix Sürücüler Birliği tarafından; diğeri ise Autosport, F1 Racing ve Motorsport News siteleri tarafından düzenlendi.

Sonuçlar Formula 1 yönetimine aktarılırken çıkan bazı sonuçların şaşırtıcı olduğu söylendi.

Daha dayanıklı lastikler sorusuna % 63 evet derken lastik savaşına % 77.9 kişi evet dedi.

Christian Horner “Bunlar çok iyimser bakış açıları.”

“Geriye dönüp Ferrari’nin Michelin’li Renault’a karşı Bridgestone ile yaptıklarına bakarsak bundan herkes çekti.”

“Daha dayanıklı lastikler yarışları kötüleştirir. Tek pit stoplu yarışlar olur ve bunlar asla heyecanlı olmuyor.” dedi.

Taraftarların % 61’i yakıt ikmalinin dönmesini isterken Toto Wolff bunun stratejiyi kısıtlayacağını ve daha az geçiş olacağını söyledi.

Eric Boullier “Yakıt ikmali olursa bilgisayarın belirlediği bir strateji olur ve esneklik olmaz.”

“Bugün stratejiler oldukça karışık oluyor. Yakıt ikmali olsaydı öyle olmazdı.” dedi.

Taraftarların % 50.4’ü DRS’ye karşı olduklarını söyledi.

Boullier “Bazen evde eski yarışları izliyorum ve araçların arasında devasa farkların olduğunu, bu yüzden çok az geçiş olduğunu görüyorum.”

“2013’te Formula 1’deki en yakın mücadeleli sezon oldu ve çok fazla geçiş manevrası vardı. Pit stoplarla birlikte insanlar neler olduğunu anlamıyordu.”

“Çılgın bir sezondu. İnsanlar ne istiyorlar? Geçiş istiyorlar mı istemiyorlar mı?” dedi.


Yorumlar

“Formula 1, Taraftar Anketi Sonucu Karşısında Temkinli” için 14 yanıt

  1. Mesele geçiş olması değil ki sadece, yarış olması. Adam DRS’yi açıyor gezinir gibi geçiyor. Ben bunu geçişten saymıyorum. Buna pozisyon değiştirme denir. Geçiş dediğin eskiden olurdu. Ayrıca yakıt ikmali gelmeli. Bu şekilde stratejilerde çeşitlilik oluyor. Pist üstünde geçiş olmasa da pitte geçiş mümkün. Şimdilerde pit önceliği öndeki pilotta falan filan tren gibi gidiyorlar yarışın sonuna kadar.

  2. puanlamada süreler hesaba katılmalı
    böylece yarış sonuna kadar mücadele olur

  3. Ya adamların her şeye verecek cevapları var. İstedikleri kadar anket yapsınlar, hatta kıtalar arası anket düzenlesinler. Bir şeyin değişeceği yok. Evde oturan sizler spordan zevk almak istersiniz. Çünkü, sizin alacağınız yegane şey budur. O adamlar yemiş zevki. Toto için geçiş olmuş olmamış çok mu umrunda? Ben bir şeylerin değişeceğini düşünmüyorum.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Baronların umrunda olmaz adamlar cebine bakar 😀

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Daha dayanıklı lastikler geliyorsa yakıt ikmalinin geri dönmesi ile birlikte olmak zorunda. Evet yakıt ikmali ile geçişler azalacak ama mücadele artacak. Azalacak geçişlerde şunlar olacak: Bilmem kaç turluk eski lastikleriyle yeni lastik takanlar arasındakiler. Bu geçişlerin insanlara zaten ne kadar zevk verdiğine bir bakmak gerekir.

    Kimsenin Mercedes’lerin Monaco’da lastik koruyalım uğruna 55 saniye yavaş gidip yarış kazanmalarını izlemekten zevk almıyordur. Mücadele olacaksa, sağlam lastikler, yakıt ikmali ve limitleri zorlayarak olsun, lastikleri koruyarak değil.

  5. Şu Drs olayına değinmek istiyorum ; Ben bir taraftar olarak 40 tur arkadan takip eden pilotu izlerim yarış sonunda atak yapamayacak kadar yaklaşamadan yarışı bitirirse kabul ederim, herhangi bir geçiş olmadan yarış bitirse sıkılmam ama kaç kişi benim gibi düşünür şurada oylama yapsak yarıdan fazlası bundan sıkılır

    1. Katılıyorum size mesela daha geçen yarış Vettel bilmem kaç tur Massa’nın arkasında dolandı ben ha geçti hadi geçecek diye hop oturup hop kalktım, sıkıcı yarışta arkadaki Gro-Hul-Mal-Ric rekabeti dışındaki tek güzel olaydı.

  6. Pirelli lastik dayanımı sorunun çözdü,michelin veya brıdgestone un reklam amaclı gırıp yarıs sonuna kadar dayanacak lastıkler yapmaları sacma olur…
    Yakıt ikmali de gelmeli,drs gitmeli…

  7. Biz doğal geçiş istiyoruz. Pilot bileğinin hakkıyla geçmeli. DRS ile olacaksa hiç olmasın daha iyi.

  8. MuhammedAlonso avatarı
    MuhammedAlonso

    yakıt ikmali ve drs yasaklanırsa geçiş yapmak çok zor olur

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ulan bu takım patronları ne iğrenç herifler gerçekten. Taraftar sizin umrunuzda değil be kardeşim,kendi işinize ne geliyora ondan bahsedin

  10. Yakıt ikmali ile birlikte daha dayanıklı ve tutarlı lastikler gelirse daha uygun olabilir. Ancak bu sefer de 100kg benzin ve motor sorunu ortaya çıkıyor. Köklü değişiklik şart.

  11. bol geçiş olsun eyvallahda ilk 3 sırada geçiş olsun.

  12. bol geçiş heyecan ve ses olsun da nasıl yapıyorsanız yapın şu f1 artk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir