Whitmarsh: "Button Para İçin Gelmedi"

yazar:

kategori:

Martin Whitmarsh: ” Vodafone McLaren Mercedes’teki herkes Jenson’ı karşılamaktan ötürü oldukça mutlu. Olası en iyi iki sürücüye sahip olmak her zaman ilkemiz olmuştur – Jenson ve Lewis ile, 2010 Formula 1 gridinde sadece en hızlı birliktelik değil ayrıca iki en komple,profesyonel ve adanmış sürücülere sahibiz.

Dahası, Jenson’ın ve Lewis’in tamamlayıcı özelliklerinı başarılı şekilde dengeleyebileceğimize eminim. Mühendislerimiz çoktan Jenson ile çalışmak için sabırsızlanıyorlar, ve şuna ikna oldum ki böylesine güçlü ve dinamik sürücü ikilisi bizi daha komple ve rekabetçi yapacaktır. Şimdi Jenson ve Lewis’e yarış kazanan makina sunmalıyız.

“Şunu açıkça söylemem gerek ki Jenson’ın bize katılmasının para ile alakası yok. Başka yerde alabileceğinin fazlasını vermeyeceğiz, buda Jenson’ın Vodafone McLaren Mercedes’e olan inancının yanı sıra 2009 sezonunda kazandığı harika sonuçlarının üzerine koyma tutkusu ve hırsı etkili oldu.

“Ayrıca Heikki’ye de geçen iki yılda özverili katkılarından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Hızlı olması ile birlikte, Heikki karakter olarakta çok özleyeceğimiz bir isim. Önümüzdeki sezon onun için her şeyin en iyisini diliyoruz, 2010 için koltuk bulursa çok memnun olacağız.

Hırslıyız, motive olmuş durumdayız ve her zamankinden daha açız. Önümüzdeki yıl için amacımızın ne olduğunu saklamıyoruz: Vodafone McLaren Mercedes iki Dünya Şampiyonluğunuda kazanmak istiyor – Jesin ve Lewis ile bunu yapmak için pitteki diğer takımlardan daha donanımlıyız.”


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    boranın şu yorumuna cevap veriyim
    " Arkadaşlar sahi Kovalainen i unuttuk. Kendisi ne yapar ne eder,umarım iyi bir Takım bulur ve özlediğimiz Iceman kendisi olur.. "Bırakma F1 i Heikki"diyen yok mu arkadaşlar içinizde. Böyle Buzadam sevdalısı olunmaz bence "

    şuan finlandiya raillisine hazırlanıyor simulasyonlardan büyük olasılık oda railliye temelli geçiş yapabilir. renault ile ilgilendigi dogru. yılbaşından önce kararını verebilirmiş gelecek ile ilgili.

  2. " Bora Subaşı Tarih: 18.11.2009 17:09:05 "

    Bu yorumun 2. paragrafının oldukça doğru bir tespit olduğunu düşünmekteyim. Kendi örneğimle de bu tespiti güçlendirmek istiyorum.

    Mercedes'in 1993'te Ilmor'u satın alıp, ardından da Sauber'e kendi tasarladığı ama adı Ilmor olan motoru verdiği anlatmıştım. 1993 yılında üzerinde "Concept by Mercedes-Benz" yazan motorlar 1994 yılında "Powered by Mercedes-Benz" yazılarına kendini bırakmıştı. Bu 1 yıllık süreç Sauber'in performansından sonra Mercedes’in kendisine güvenmesi ile gelişmişti.. Bu olaydan çıkarım yaparsak, Mercedes aslında Brawn oluşumunu bir test olarak kullanmıştı demek pek yanlış bir söz olmayacaktır.

    Asıl konuya dönersek, Whitmarsh daha hemen başlıkta önemli bir konuya değinmiş ve “Lewis Hamilton ve Fernando Alonso ile yaşananların bir daha tekrarlanmayacağını söyledi” diye bir açıklama yapmış. Eğer McLaren hatalarını tekrarlamayıp, profesyonel bir yönetim sergilerse “Vodafone McLaren Mercedes iki Dünya Şampiyonluğunuda kazanmak istiyor” sözü bir gerçekleşmeye yakın bir hedef olacaktır.

  3. mert merter avatarı

    Birde Kimmi ci arkadaslar adina üzgünüm ama hayat böyle süprizlerle dolu kimi bizde yarisirken bende cok severdim o cekip gitdi eyer gitmeseydi lewis ile cok iyi bir ikili olacak ve cok güclü olacaklardi cünki kimi gitmeseydiMcLaren onu göndermezdi zaten RONN da onu cok seviyordu bizlerde cok seviyorduk gitdi ve geri dönmek istedi ama köprünün altindan cok sular gecti takimi yüz üstü brakip giden bir pilotu hangi takim geri alir

    Ama yinede pilot tutan fanlar icin üzgünüm bu isler böyle milyonlarca summi fani var bide onlari düsünün ..:))

    herzaman diyorum pilot deyil takim tutmak daha mantikli ,
    ama özgür irade herkes istedigini tutar …
    kimi icin üzüldüm koskoca sampiyon F1 den genc yasda kendi hatalari yüzünden ayrilmak üzere…

  4. mert merter avatarı

    McLaren i baska takimlarla karistirmayalim bir karar alinmis ise bu oy birligi ile alinmistir genelde RONN onay vermese idi button alinamazdi Martin Whitmarsh tek basina pilot alma anlasma lüksü yok zaten birde Button kovva dan cok cok iyi ve tecrübeli LEWiS in yanina da böyle bir pilot lazim sorun cikarmayacak ama iyi puanlar alacak pilot tabiki birde 1 ve 2 noyu getirmesi de artisi oldu su an tam anlamiyla ingiliz oldu takim mercedese inat ingiliz :))

  5. mc rai arkadasım ii okumadın sanırım..kimi ye olan saygımı belirttim sonuçta o bir şampiyon ama işin abartıldığını düşündüğüm için kimi sizde f1'in popülaritesinin etkileneceğini sanmıyorum…ama sizin gibi kimi fanları için büyük hüzün.. sizleri üzdüysem özür dilerim..

  6. alonso rf1 sen kendi pilotun hakkında yorum yap kimsenin canını sıkma zaten sıkılmış durumdayız birde sen hiç çekilmezmiş biraz anlayış be

  7. umarım siz haklı çıkarsınız,çünkü ben mc laren de bir tek Whitmarsh ı beğeniyorum.

  8. efendimayin  avatarı

    Vallaha ya ne kimymiş arkadaş sanki senna bana. Massaya yenildiğini gördük daha ne? Kimi f1 de olmassa hiç aramam. Bu kadar abartılmazki yav bir insan.

  9. bu kimi ne adammış be…yok kimi söyle yok böyle…arkadaşlar kimi sadece ii bi pilot..o kadar işte…yok f1 izlenmezmiş… yok en ii oymuş….bırakın bunları artık…en ii olsaydı hala bi koltuk sahibi olabilirdi..demekki vazgeçilebilen bi pilot…ona saygım sonsuz ama f1 kişilere bağlı bi spor değildir…

  10. Ertan Akkaş avatarı

    Bazı arkadaşlarımız Kimi'yi tanımadıklarından olsa gerek kiminin yaptığı intikan duygusundan bahsetmişler. 🙂 Bir tifosi olarak keşke böyle olsaydıda F1'de kalsaydı diyorum 🙂

  11. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Ron Dennis'in haberi olmadan MW çayıra bile çıkamaz.. Ron amca Takımın başında.Bilemezlerdi Brawn'ın böyle bir başarıyı yakalayacağını. Hatta Force India'nın bile daha fazla şansı olduğunu düşünüyorlardı eminim. Mercedesten de eminim bir baskı gelmiştir kabul etmesi için..

    Ve inanıyorum ki Brawn emanetçiydi. Onların F1 de yer alması için her türlü desteği verdi Mercedes. Beklenmeyen büyük başarı ise geçiş sürecini hızlandırdı bana göre

  12. ben öyle düşünmüyorum. whitmarsh kötü de yönetmiyor bence takımı ama bakalım gelecek sene ne yapacak asıl

  13. Abdullah Çelik sizde haklısınız ama malum mc laren nin bir çok hisedarı var bu ticari başarısızlığın faturasını birilerine ödetmek isteseler bu muhtemelen Whitmarsh olmazmı?

  14. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlar sahi Kovalainen i unuttuk. Kendisi ne yapar ne eder,umarım iyi bir Takım bulur ve özlediğimiz Iceman kendisi olur.. "Bırakma F1 i Heikki"diyen yok mu arkadaşlar içinizde. Böyle Buzadam sevdalısı olunmaz bence

  15. Djarum arkadaşım yanılıyorsun. Eğer Mclaren tarafı bir şeye izin verdiyse bu tüm Mclaren tarafından alınmıştır. Whitmarsh evet f1 takım patronu ama bu tür kararları hiçbir koşulda tek başına veremez.

  16. f1 izleyen herkes biliyorduki kimi tıpkı schumi gibi
    sevilen ve hatta en fanatik taraftarları olan pilottu.
    padokta herkes onu kıskandı .herkese soguktu fakat en fazla sevilen ve en fazla parayı kazanan bir pilottu .

    herkesin takım ve pilot tercihi baskadır saygı duyarım .
    ama padokta sevilecek bana göre bir pilot kaldı.oda su anda Vettel …
    Bende Vettel diyorum .

  17. Mclarene laf atanlar önce tuttuğu pilota bakacak,fazla uçarsan çakılırsın…

  18. Abdullah Çelik,benim bildiğim kadarıyla mc laren müsade etmeseydi bran gp mercedes motoru kulanamıcaktı,bu izni de Whitmarsh patron olarak o verdi yanılıyormuyum.

  19. Brawn'ı kurtarmak için Whitmarsh onay verdi ya Mercedese motor vermesi konusunda ondan bahsediyor sanrm 🙂

  20. djarum tam anlayamadım ne demek istediğini, whitmarsh ne yaptı?

  21. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Whitmarsh hayatının hatasını yaptı haberı yok.. Button'u alarak resmen Ferrari'ye "Buyrun Şampiyon Olun"dedi.Kimi'yle anlaşsaydı sadece kimi'nin yaptığı hırs ve ıntıkam duygusu yerdi Ferrari'yi

  22. Whitmarsh'ın kellesi kotukta kim ne derse desin beslediği karga oyacak gözünü brawn mercedese kapıyı açmakla en önemli ortağını rakip yaptı,mc laren hisedarları bunu afetmeyecektir tahminim ünümüzdeki günlerde çarşı karışacak.

  23. bazı arkadaşlar 2004 te buttonun mclarene "köpek kadar yavaşlar" dediğini söylüyordu.ben o dönemde internet kullanıcısı değildim tabi ama gene de haberim olmadı.öyleyse şimdi bu sıcaklık,ısınma vs. lafta mı kalıyor?

  24. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    ama kiminin yeri bambaşka .Sadece benim için değil bütün formula 1 için.Kaybeden Formula 1 oldu Raikkonen değil..Tabii en büyük kaybeden Ferrari mcLaren ,Eccelstone ws ws ..Raikkonenden başka herkes kaybetti.Dönüşü muhteşem olucak…

  25. Ertan Akkaş avatarı

    Bu sene F1'i izleyip tatil döneminde haberlere hiç bakmayan birisi, sezon başladığında açsaydı televizyonu F1'i izlediğinden şüphe ederdi 🙂

  26. Harika Açıklama Whitmarsh'dan

  27. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bundan sonra VETTEL !!!

  28. kimi tarafında söz dem'e durdu.

  29. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Çok ağlıycaksın Kimi'yi almadığına McLaren çookk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir