Stewart: "Button Takım Değiştirmekle Yanlış Yaptı"

yazar:

kategori:

McLaren bugün erken saatlerde gelecek sene Button’un kendileri adına yarışacağını açıkladı ve İngiliz takım, iki şampiyon İngiliz pilotla 2010 sezonuna girecek.

Stewart’a göre, Hamilton’un McLaren ile olan uzun süreli birlikteliği, Button için 2008 şampiyonunu yenmeyi güçleştiriyor.

Stewart: “Lewis Hamilton ile kapışmak onun için çok zor olacak. Aslan mağarasında yürümek gibi bir şey bu. Çünkü Lewis McLaren ile 3 sene geçirmiş durumda. İşleri kendi yoluna soktu”

“(Hamilton) zaten önceden Alonso gibi bir pilotu gönderdi. Fernando, Lewis Hamilton’a karşı bağı koparamadı ve bana göre Lewis, takımdaki iyi yerini korumak isteyecek. Oysa Brawn’da Button, takımdaki sahip olduğu bilgilerle arkadaşı Nico Rosberg’e göre avantaj sahibi olacaktı diye düşünüyorum”

“Bugün önümüzde olan şey, 1 numara olmak isteyen iki adam. Bir takımdaki böyle bir durum bazen sounlu birliktelikler yaratabilir. Çünkü McLaren, işi yapmak için en iyi imkânlarla muhtemelen en iyi mühendislik takımı olmasına rağmen zaman zaman farklılıklar olacak”

Button, Brawn ile kalacak gibi görünse de şartlarda anlaşamamaları sonrasında McLaren’e yöneldi.

Stewart, Button’un, Ross Brawn’ın takımında elde ettiği güçlü ilişkinin değerini bilemediğini düşünüyor.

Stewart: “Jenson’un hatası olduğunu düşünüyorum. Ben Jenson’un yerinde olsaydım, Brawn ile anlaşmak isterdim. Çünkü Brawn takımının kültürünü biliyorum, Ross Brawn’a büyük saygım var, mekanikerleri tanıyorum”

“McLaren’de ise tamamıyla farklı bir kültür var, belki de önceden hiç tecrübe etmediği bir şey bu. Çok daha nesnel bir kültüre sahipler: duygu yok, bir şampiyon pilota sahip Brawn’daki gibi aynı tutkulu sürüş olmayacak.”

Ama Stewart, McLaren’in Button’a 2010 için çok rekabetçi bir paket vereceklerine inanıyor.

Stewart: “Gelecek sene McLaren aracının, en iyisi olmasa bile en iyilerden biri olacağına inanıyorum. Ferrari de gelecek sene daha iyi olacak. Bu yüzden başarılı olmak isteyen bir takıma gidiyor”


Yorumlar

  1. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    ""McLaren'de ise tamamıyla farklı bir kültür var, belki de önceden hiç tecrübe etmediği bir şey bu. Çok daha nesnel bir kültüre sahipler:Duygu yok" Çok Güzel Bir Açıklama Olmus Fakat Biraz Fazla Olmus :=))Sadece Aşırı Seviyede Duygu Yok

  2. şampiyon olmuş bir pilotu bu kadar sıkmamalıydı brown olacağı buydu

  3. Jenson bir risk aldı takım değiştirmek ile. Çünkü yeni takım, çoğu zaman pskilojik olarak kendinizi 0'lamanız demektir. Lewis Hamilton ile McLaren'in arasında aşırı derecede güçlü bir bağ olması da bir risk. Stewart'ın sözlerinin ilk bölümlerine katılmaktayım o yüzden.

    Ama bu riskleri Jenson görmezden gelmiştir. Çünkü McLaren'in kendisine her zaman rekabetçi bir araç verme olasılığı yüksek.

  4. duygu değil takım ruhu olması lzm..

  5. efendimayin  avatarı

    Bence hata yaptı demek zor çünkü bilmediğimiz olaylar dönüyor olabilir. Brawn artık yok mercedes var.

  6. bazı konularda haklı olabilir ama ben jensonın alman milliyetçiliğine tercih edildiğni düşünüyorum.button şampiyon bir pilot olarak maaş artışı istiyor fryın açıklaması makul fiyata jensonı tutmak istiyoruz(yani tutmak istemiyorsunuz açıklaması yok).button geçen sene düşük bir maaşla yarıştı ve diğer masraflarıda cebinden ödedi.williamsa geçerek hata yaptı ama hatasını anlayarak takıma sadakatini gösterip cebinden tazminat ödedi.adamı enayi sandınız galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir