Button "Yeni ve Heyecanlı Bir Mücadele İçin Brawn'dan Ayrılıyorum"

yazar:

kategori:

Radio 5 Live’e konuşan Button “Çok heyecanlıyım. Henüz tamamladığımız sezon benim için çok özeldi. Brawn’da olduğumdan beri hedefimiz şampiyonluktu ve tam olara kbunu yaptık. Bu nedenle ayrılma kararı kolay olmadı.”

“Bar ve Honda ile birlikte takımda uzun yıllar kaldım ve o zamandan beri çok duygusal zamanlar geçirdim. Hayatımın bu evresinde yapmam gereken bir değişiklikti.”

“% 100 kendi kararım oldu. Benim için değişiklik zor olacak çünkü Lewis’i kendi doğasında yenmeye çalışmak büyük mücadele gerektirecek. 8 yaşımdan beri hedefim şampiyon olmaktı ve bunu başardım. Bu yüzden yeni bir mücadeleye ihtiyacım olduğunu hissettim.” dedi.

Button ayrıca finansal sorunlar nedeniyle ayrıldığı iddialarını kabul etmedi.

Button “Hayır. Brawn’da kazanabileceğimden daha az kazanacağım. Para için gelmedim ve herkes bunu biliyor. Bu benim için yeni bir şey olacak. Girmiş olduğum bu yeni durumda daha sıkı çalışmam gerekecek ancak bunu ben istedim.”

“Tabiki kolay olmayacak ancak yeni mücadele için sabırsızlanıyorum. İstediğimi başarabilmem için çok sıkı çalışmam gerekecek.” dedi.

Button, Brawn’ın kendisini takımda tutmak için mümkün olan her şeyi yaptığını söyledi.

Button “Özellikle Ross’la olmak üzere tüm takımla çok iyi ilişkim vardı. O olmadan başardıklarımı başaramazdım. Gerçek bir takım çabası oldu. Bir çok kişi için normal gelişim takımda kalmaktır. Benim için zor olacak ancak heyecanlı olacak. Şu anda buna ihtiyacım var.” dedi.

2003’ten beri aynı takımda mücadele veren Button, bu hamlesi ile Brawn ile olan ilişkisinin değişmesini bekliyor.

Button “İlişki farklı olacak çünkü artık o takımda olmayacağım. Artık birlikte şampiyonluk mücadelesi vermeyeceğiz. Bunu başardık. Bunun yerine Mercedes Grand Prix’in rakibi olacağım. Ancak yine de iyi bir ilişkimiz olacak. Birlikte çok zaman geçirdik.” dedi.

Button, Brawn’dan ayrılma kararı verirken duygularının kendisine zorluk çıkardığını kabul etti ancak yine de teklifin geri çevrilmeyecek kadar heyecanlı olduğunu söyledi.

Button “Heyecanlandım ancak düşünmem gereken çok şey vardı çünkü 7 yıldan beri Brawn (Bar ve Honda dahil) takımındayım. Duygusal bakımdan düşünmem gereken çok şey vardı.”

“Lewis’e karşı kendi ortamında mücadele edecek olmam büyük bir mücadele olacak. Zor ancak yine de mücadele olacak. Ben Brawn ile hedeflediklerime ulaştım ve artık yeni mücadeleler için sabırsızlanıyorum. Kariyerimin bu evresinde heyecan verici bir fırsatı değerlendiriyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. ThéiCéMaN Raìkkònén avatarı
    ThéiCéMaN Raìkkònén

    J.BUTTON : "yeni ve heyecanlı bir mücadele için geldim"
    Senin için en büyük heyecan onde yol alanların arka kanatlarını ızlemek olcak Jenson 🙂

  2. ThéiCéMaN Raìkkònén avatarı
    ThéiCéMaN Raìkkònén

    Button en kötüsünü yaptı..geçmiş olsun 🙂

  3. Silver Arrow avatarı

    ben de kimi'yi tercih ederdim elbette. ancak button'ı asla kovalainen'le bir tutmuyorum. kovalainen kazanma potansiyeli çok yüksek bir araçla lewis'in yanına dahi yaklaşamadı. button ise şampiyon bir pilot. kazanmayı bilmiyorsanız altınıza en hızlı araç da verilse dördüncülükten beşincilikten öteye geçemiyorsunuz malesef.

    button şampiyon oldu. bu elbette ki başarıdır. yani başarının kıstası nedir size göre anlayamadım. ben de button'ın lewis'i geçmesini beklemiyorum. lewis'i başka bir yere koyuyorum. benim için şu an yarışan pilotlar arasında alonso, raikkonen ve hamilton diğerlerinden yüksek bir seviyededir. ancak button'ın başarısını ve yeteneğini gölgelemez bu. f1 tarihinde pek çok şampiyon var. ancak bazıları var ki onlar ayrı bir gezegendeler (senna, prost, fangio, schumacher). ancak neticede diğerleri de şampiyon. diğerleri de başarılı. ancak hafızalarda yer etmiş büyük birer efsane olmak başka. zaten şu an ne lewis, ne fernando, ne de kimi böyleler bana kalırsa…

  4. ALONSO_MASSA  avatarı

    sılver arrow ben kımının mclarene gecmesını ısterdım ama ben sıze hıcbırsey soylemıyorum seneye hamıltonun yanında daha ıyı tanıycagız buttonu bu ıyı oldu bı acıdan ve formula bırde tanıycak kovaleınenden farkınn olmadıgını ve ben basarı goremıyorum ıstersenız 100 kısıye sorun buttonun yaptıgı basarımı dıye yada once kendınıze sorun ama buttonu nekadar basarılı oldugunu hamıltonun yanında daha ıyı goruceksınız…

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Heikki daha iyiydi Button' dan..

  6. Button Rosberg'den korkmus olabilir mi yav? Zira su anki durumda kimse ondan Hamilton'u gecmesini beklemiyor. Bazi yarislarda ekstra isler yapmasi onun icin yeterli olacak. Ama Mercedes'te kalsaydi Rosberg'i yenmek zorunda olacakti. Bundan kacmis olabilir. Ama her neyse, ben basarili olmasini isterim. Basaridan kasit Hamilton'u gecmesi degil, istikrarli puan toplamasidir. Ha bir de Hamilton'u gecerse o zaman buyuk hem de cok buyuk sukse yapar

  7. Silver Arrow avatarı

    ALONSO_MASSA, bundan sonra hatırlayacağı tek şey şampiyon bir pilot olduğudur button'ın.

    evet, ben de onu senna, prost gibi pilotların seviyesine koymuyorum, ancak neler olacağını da bilemeyiz.

    ne olursa olsun, nasıl olursa olsun koskoca bir mücadeleyi şampiyon olarak tamamlamış bu adam. favori takımınız ve pilotunuz farklı olabilir, ancak başarıya da saygı duymak gerek…

  8. elif çivici avatarı

    Kendimi onun yerine koyarak bir düşündüm de bu adam cidden doğru yapmış.Alman milli takımı gibi yapılmaya çalışılan Mercedes te kalacagıma İngiliz milli takımı gibi oluşan Mclaren i tercih ederdim herhalde,işin içinde elbette milliyetçi duygular da var.Lewis le rekabetine gelince,zaten şampiyon oldugu için bundan sonra çok da kasmayacaktır gibime geliyor,her ne kadar 1 numaralı araçla başlıyor olsa da,çok geçmeden Lewis in peşine takılır gibi bir his var ama umarım yanılırım ve başarılı olur.

  9. helal Button böyle bir riske girerek bile ne kadar cesur olduğunu gösterdin herkese.

  10. jenson button avatarı
    jenson button

    tebikler button. seni seviyoruzzzzzzzz…

  11. button'ı bir kere daha tebrik ediyorum bu açıklaması doğrultusunda. olayın arka planında daha bir çok şey dönmüştür ama hamiltona takım arkadaşı olmaya karar vermek kolay bir şey değil

  12. McLaren takımına zorunluluktan değil, isteyerek ve severek gelen pilotlar bir taraftar olarak beni mutlu ediyor. Montoya, Alonso, Kovalainen isteyerek ve başarılı olmak için gelmişlerdi. Her ne kadar çeşitli nedenlerden ötürü bekledikleri mutluluğu elde edememiş ve takımda uzun süreler kalmamışlarsa da gerçekten bu McLaren'in "tercih edilen popüler takım" olduğunu gösteriyor. Umarım işler ters gitmez daha önceki örneklerdeki gibi ve Button severek geldiği McLaren'da başarılı ve uzun bir kariyer yapar.

  13. ALONSO_MASSA  avatarı

    bence tamamen ıngılız oldugu ıcın bunun yaptı ve ınanın arkadaslar pısman olucak cunku brawn nın yaptıgını rondennıs yapmaz ve kendısını ıyı pılot zannedıyo hamılton ve rondennıs ona ne oldugunu hatırlatıcaklar ama benbence cok sacma bı acıklama yapmıs yenı ve heycanlıbı mucadele ıcın brawn bırakılmas helede senın gıbı bırını sampıyon yapmıssa… saygılarımla…

  14. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bu Açıklamasindan Sonra Bence Button Dünya Şampiyonu Olsa Bile Kendini Ispatlamak İcin Mclaren'a Geldi..Brawn'da kalsa mercedesle'de birlestigi icin yine bircok kisi zaten araba iyiydi vs.vs.vs diycekti fakat simdi eger lewisle iyi bir mücadele ortaya koyarsa görünenden cok daha iyi bir pilot oldugunu ispatlamis olcak..Tamamen Kisisel Fikrim..Basarili Olman Dileğiyle Button =))

  15. ThéiCéMaN Raìkkònén avatarı
    ThéiCéMaN Raìkkònén

    Sene başında butun araclardan 1,2 sn.hızlı oldugu ıspatlanmıs arabayla Takuma Sato bile şampiyon olurdu .madem o kadar ıyısın bu zamana kadar nerdeydın??button'ı abartmayın bu kadar.
    Hamilton yüzünden Button'ın ısmı bıle duyulmıycak bu sene Hamilton ezer Button 'I..

  16. kimi 1275; Lewis yamyam mı çiğçiğ yesin, pişirir 🙂

    Şaka bir yana Button'un McLaren'de ne yapacağını çok merak ediyorum. Umarım başarılı olur.

  17. button a ve mclarene basarılar diliyorum. dogru mu yanlıs mı yaptıgını zaman gosterir. simdiden yorum yapmak yanlıs olur. isinin kolay olmayacagı kesin tabi ki…

  18. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bırak bu işleri button yeni şampıyon oldun cok fışırdadın. takımını para uğruna bırakıp gittin lewis seni yemez yok eder siler siler :)) dursanydın mercedeste ne güzel seneye tekrar şampıyon olma ihtimalin vardı. bence şimdi %0000000000000 şampıyon olma ihtimalin. alonso hamılton vettel varken cok zor :)))

  19. lewis seni çiğçiğ yiyecek :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir