2015 DTM Zandvoort 2. Yarış – Da Costa’nın İlklerle Dolu Haftasonu

yazar:

kategori:

Antonio Felix Da Costa, dünkü ilk podyumun ardından bugün ilk pole pozisyonunu kazandığı haftasonunun 2. yarışında serideki ilk zaferini elde etti.

Portekizli pilot, pite geç giren pilotlar haricinde liderliği elden bırakmayarak 60 dk + 1 turluk yarışı kazanırken dünkü gibi BMW üstün gözüktü. Augusto Farfus 2. olarak bu sezonki ilk podyumuna çıkarken Bruno Spengler pitlerde Farfus’a geçildi ve 3. oldu.

Timo Glock, pit stoplarda 3 sıra kazanarak 4. bitirirken BMW treninin sonunda Marco Wittmann 5. sırada yer aldı. Pascal Wehrlein Mercedes ile 6., Mattias Ekström 7. olarak markalarının en iyi sonucunu alırken Christian Vietoris, Adrien Tambay, Gary Paffett günün son puan alan isimleri oldular.

Pilotların birbirine çok sık temas ettiği yarışta şampiyona lideri Jamie Green bu sezon ilk kez bir haftasonunu puansız kapatırken Tomczyk Molina ile temasından ; Mortara ve Juncadella ise birbirlerine temaslarıyla yarışı tamamlayamadı.

4 ayak, 8 yarış sonrası Green’in liderlikteki farkı azalsa da devam ediyor. Green 81, Ekström 76, Wehrlein 76, Mortara 58, Wickens 57 puanda yer alıyorlar. Buraya 0 puanla gelen Da Costa 43 puan kazandı ve şampiyonada 22. sıradan 8. sıraya çıktı.

5. ayak yarışları 31 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında Red Bull Ring’de yapılacak.

Zandy 15 R2-1
Zandy 15 R2-2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir