Red Bull: Mevcut Pilotlar Eşit Araçlarla da Yarışmalı

yazar:

kategori:

Red Bull’un takım patronu Christian Horner Formula 1 yarışlarına destek serisi olarak mevcut pilotların eşit araçlarla yarıştığı ek bir yarış yapılması gerektiğinde ısrar ediyor.

Silverstone’dan önce toplanan strateji grubu 1979 ve 1980’de ünlü Procar serisinde yapıldığı gibi mevcut pilotların normal bir otomobille yarışacakları bir destek yarışı önerisini reddetmişti. Sebep olarak ise sürücülerin markalar için yarıştıkları ve bunun ticari zorluklar çıkaracağı gösterilmişti.

Horner bunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor ve sporun formatını iyileştirecek iyi bir fikir olduğunun altını çiziyor.

“Bu taraftarlar ve organizatörler için eğlenceli olacaktır. Procar bunu yıllar önce yaptı. Tek bir firmanın ürettiği araçlarla şimdiki pilotlar yarışacaklar.”

“Elbette günün ticari bağlantıları ve oluşan baskılar var, ancak bazı yarışlarda bu konsepti denemek harika olurdu.”

“Bazı eski pilotları da getiririz ve onlar yeni çocuklara karşı yarışır. Şimdilerde sürücüler çok daha rahatlar ve bu konsepti tekrar tartışmalıyız.”

“Bence taraftarlar rekabet görmek istiyor. Şu an baskın bir takıma sahibiz, 18 aydır bu böyle. Onlar iyi bir iş çıkardılar ve orada olmayı hakediyorlar. Ancak diğer taraftan eğlence katamazsak sonuçların ne derece kötü olabileceğini de anlamalıyız.”


Yorumlar

“Red Bull: Mevcut Pilotlar Eşit Araçlarla da Yarışmalı” için bir yanıt

  1. senna nın da dediği gibi

    now i know i can do it

    motivasyonunu yaratır, yeniden

    rekabetten çok, geride kalan pilotlar için kendini gösterme fırsatı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir