Pirelli’nin F1’e Harcadığı Para F1 Takımı Bütçesi Kadar

yazar:

kategori:

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hembery, şirketlerinin F1 için bir senede harcadığı paranın bir F1 takımının harcadığı paraya eş değer olduğunu söyledi.

Hembery, Pirelli’nin lastik gelişimi ve sponsorluk için harcadığı paralar dikkate alındığında İtalyan lastik üreticisinin F1’deki değerinin göz ardı edildiğini söyledi.

Hembery “Yeniden başvuru yapma konusunda harcama bizim için büyük bir karardı çünkü spor bizim için çok pahalı.”

“Biz teknik tedarikçiliğimizin yanında sponsoruz bu yüzden bizim genel harcamalarımız normal bir sponsordan çok daha fazla.”

“Bizim için gidip sadece pist kenarında reklam yapmak daha kolay olur. Bu muhtemelen şu an harcadığımızın 1/3’ü kadar olur.”

“İnsanlar bizim burada olmak için yaptığımız net harcamayı anlamıyorlar. Asıl sorun bu.”

“Biz ticari hak sahiplerinden bir şey almıyoruz. Bu yüzden bizim net harcamamız motor üreticileri hariç herkesten fazla.”

“Bizim bütçemiz ile F1 takımı yönetebilirsiniz.” dedi.

Pirelli’nin senelik bütçesinin 110 milyon dolar civarı olduğu düşünülüyor.

 

 

 


Yorumlar

“Pirelli’nin F1’e Harcadığı Para F1 Takımı Bütçesi Kadar” için 5 yanıt

  1. Yol otomobillerindeki lastikler çok düzeldi ama. Baya güzel hamurları var. Bridgestone falan yerlerde sürünürken millet alay ederken Pirelli aldı başını gitti. Bence formula 1 istesin Pirelli 60 tur çıkaracak lastik üretebilir ama zevki öldürür iyice

  2. Aynen öyle harcadığınız para bir ortalama takımın bütçesi kadar ee aldığınız ? 🙂 bari adam gibi bir hamur yapsalardı da söylenmeyi hak etselerdi . Kendi kendine patlayan lastiklerinizi de biliyoruz çok değil 11-12 sezounları beceriksizler

  3. Takımlardan kazandıkları paradan hiç bahsetmiyor, Şu işten başa baş bile sıyrılsanız reklamınızı yaptığınız yeter ama eminim muazzam kar ediyorsunuz yoksa bu iş bu kadar sene devam etmezdi. Ağlamayın artık. Lastiklerle ilgilenin.

  4. Kazandıkları parayı söylememiş ama

  5. keşke gitseniz. f1in en büyük sorunu siz ve berbat lastikleriniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir