Mercedes “Motor Savaşı Olabilir”

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, geride kalan motor gelişim haklarına rağmen sezonun geride kalan bölümünde motor avantajını sürdüreceğinin garantisi olmadığını açıkladı.

Sezonu domine eden Mercedes, geride kalan 10 yarışın 8’ini kazanırken 2’sini Ferrari kazandı.

Sezonun ikinci yarısında motor üreticileri kalan gelişim haklarını kullanarak motorlarını güçlendirmeye çalışacak.

Toto Wolff “Gelişim haklarını verimli bir şekilde kullanırsanız rahat hissedebilirsiniz.”

“Şu an için gelişim tam hız devam ediyor ancak henüz hangi hakları ne zaman kullanacağımız üzerinde çalışmadık.”

“Bazen yanlış anlaşılma oluyor: bir gelişim hakkı daha fazla performans anlamına gelmiyor. Formül bundan daha karmaşık.”

“Motor kurallarında azalma kanunu geçerlidir. Teoride bizim öğrenme aralığımız daralırken gelişimde gecikenlerin öğrenme aralığı bizimkinden daha geniş olacak. Belli bir noktada bu olay gerçekleşecek.”

“Yine de motor konusunda gerçekten büyük bir ekibe sahibiz. Onlar kendilerine büyük hedefler koydular ve düzenli olarak yeni hedefler koyuyorlar.”

“Aynısı aero departmanı, araç performansı ve fabrikadaki kalite kontrol merkezi için de geçerli. Tüm bu gruplarımız sürekli gelişim için zorluyorlar.” dedi.

Kalan Gelişim Hakları

Mercedes: 7

Ferrari: 7

Renault: 12

Honda: 7


Yorumlar

“Mercedes “Motor Savaşı Olabilir”” için 2 yanıt

  1. Şu anda kullanılan motorların temel tasarımının tarafınızdan yapıldığını biliyoruz bay Wolff. Nasıl bir savaşmış bu çok merak ettim doğrusu. Eğer, Çekiş kontrol sistemlerine uygulanan uzaktan erişimin kaldırılmasıyla pilot farkıyla avantaj Ferrari’ye geçecek” demek istiyorsanız, Fabrika takımı olmamıza rağmen onlar kadar para harcayamayız diyorsanız,kusura bakmayın. Bu dandik bir Bernie macerasıdır. :DD Yine de bekleyip görmekte fayda var.

  2. Ferrari ile Mercedes arasındaki 15 beygirlik fark sezon sonuna doğru çok ilginç bir hal alabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir