Brawn: "Button Kendisi İspatlamak İçin Gitti"

yazar:

kategori:

Mercedes GP’nin, Michael Schumacher ile anlaştıklarını açıkladığı gün BB Five Live’ye konuşan Brawn, Button’un takımdan ayrılma kararının, Hamilton’un etrafında yapılandığına inanılan McLaren’de vatandaşına karşı kendisini ispatlama gayretinden ortaya çıktığını söyledi.

Brawn: “Jenson, bir başka takımda, bir başka araçla da yapabileceğini kanıtlamak istiyor. Jeson’un, para yüzündne gittiğini düşünmüyorum. Jenson’a teklif ettiğimiz ücret çok iyiydi.”

“Bu şampiyona da bir şekilde şansıyla bir yere geldiği yönünde duygular vardı ve bundan doğru değildi. Şimdi, Lewis Hamilton ile yüzleşecek ve bu da, etkileyici bir eşleşme olacak.”

“Formula 1, karmaşık bir meseledir. Çünkü araç ve pilot arasındaki oran değişebilir. Üst düzey bir pilot, dengi olan üst düzey olana ihtiyaç duyar. Araçların gelişim çalışmalarında byük bir savaş var ve bana göre Jenson, başka yerde de başarabileceğini kanıtlamak istedi”

Brawn ayrıca, Michael Schumacher ile görüşmeye, Button’un McLaren’e gitmesinden sonra başlandığını da ekledi.

Brawn: “Jenson ile derin görüşmeler içindeydik ve Michael ile görüşmeden önce bunların derinliğine inmek istedim. Jenson’un gitmesini istemedik ama ayrılma nedenlerini anlayabiliyorum”


Yorumlar

  1. button un gerçekten çoğu kişiyi şasırtacağına inanıyorum gerçekten hami ye meydan okumak özellkle onun bölgesinde büyk cesaret

  2. ferrari/mcleren/mercedes iyi bir araç yaparsa önermesine force india manyak bi araç yaparsa önermesini koymak istiyorum bunun sonucunda da 2010 sonunda şeytani bir kahkaha atmak istiyorum istiyorumda istiyorum sadece şansımı denemek istiyorum kısa sap kesin bende :))))
    daha yüksek bir olasılık olarak button hepsini geçsin istiyorum acaba çok mu şey mi istiyorum 🙂 yap bi kıyak daha lan button;)

  3. Button-Hamilton rekabeti pistten piste değişecektir.Yinede agresif bir sürüş ortaya koyan Hamilton'a göre Button'ın şansı aracı ve lastikleri koruma yönünden daha yüksek.Bu da uzun mesafeli turlarda yani yarış anında Button bir çok kez Hamilton'ı mağlup edebilir.Tatlı bir rekabet ortaya koyacaklarını düşünüyorum.

  4. tanzer gültaş avatarı
    tanzer gültaş

    sıralama turlarında lewis geçer ama yarış performansında içimden bir ses batton süpriz yapabilir diyor. değişen kurallar, dolu depo, lastikleri koruma batton'un yumuşak stiline uyuyor gibi.

  5. button kendisini ispatlamak için kazandığı şampiyonluğun sanş olmadığını göstermek için mclarena geçti.mercedeste kendisini kanıtlayamaz mıydı?kanıtlayabilirdi ama lewisi geçmek var rosbergi geçmek.(kalsaydı schumi olayıda olmazdı schumiciler için kıyak oldu:)) buttonın dediği gibi birbirlerinden çok şey öğrenecekler.bazı pistlerde birbirlerini tamamlayacaklar.ben buttonın rekabetçi olacağını düşünüyorum yeni kurallarla birlikte.ben çok umutluyum buttondan.schumi olayında ise tabi schumi eğer sağlam dönerse niconun şansı yok.yarışların başlamasını beklemek eziyet gibi olacak.

  6. 3F arkadaşıma katılıyorum, button lewis'i zorlayabilme açısından alonso ve heikki arasında bir yerde olacak, muhtemelen bu çizginin tam ortasında, biz burda konuşuyoruz kim şampiyon olur diye fln ama sonuçta yine kimin en iyi aracı ortaya koyacağına bağlı, şu halde mesela, mclaren, ferrari veya mercedes takımlarının arasından herhangi birisinin diğerlerinden biras daha iyi bir aracı olursa, o takım şampiyonluğu götürür, çünkü lewis, fernando ve schumi araçtan yüzde 100'ü çıkarabilme özelliğine sahip pilotlar.. takımlar şampiyonluğunda ise istikrar biraz daha önem kazanıyor, şu halde 3 takımın içinde tek zayıf nokta rosberg gibi görünüyor, o da kendini kanıtlama fırsatını iyi kullanırsa takımlar şampiyonası çok rekabetçi bir klasman olur.. ancak mesela redbull diğerlerinden yarım saniye hızlı bir araç yaparsa, bu yazının hiç bir önemi kalmaz tabi.. geçen yıl olduğu gibi.

  7. Yavuz Balcı avatarı

    button ın yumuşak stili olduğu doğru ama McLaren araçları agresif pilotların aracı oluyor genelde.ben yine button ın şampiyonluğu hakettiğini ve lewis e karşı koyarak kendini ispat etmek istemesini hoş karşılıyorum ve tebrik ediyorum.

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    button'ın bu sene şampiyon olması biraz gümbürtüye geldi doğrudur, amma velakin seneye bizi çok şaşırtacağına inanıyorum. bence hamilton button'dan bir gömlek daha iyi ama button kolay lokma olmayacaktır. çok yumuşak bi stili var ve seneye bu stil ona avantaj olarak dönebilir..
    2007'de Alonso'nun Mclaren'e geçiş sebeplerinden biride buydu,başka takımda kendini kanıtlama.. ancak çok talihsiz olaylar yaşanmıştı..
    Ancak button yeni jenerasyonun ilk ingiliz gözdesi,Alonso kadar baskı göreceğini düşünmüyorum takımda,ancak ibre bence yine hamiltonda olacaktır. burada ron dennis'in üstün katkıları olacağını düşünüyorum.. bence button ilk yarının sonuna kadar şampiyon adaylarından biri olacaktır!

  9. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    button iyi pilot ona lafımız yok.ama button ne bir alonso ne bir massa ne bir lewis.schumiyle kıyaslamaya bile gerek yok.tabiki aynı zamanda button bir kimi de değil.button heidfeld kubica ve nico ve vettel le aynı seviyede olan iyi bir pilot.zaten bu pilotlarıda saliseler ayırıyor.ama gittiği takımdaki takım arkadaşına bakınca.lewis e meydan okuyabileceğini pek sanmıyorum.heikki gibi olmayacak lewis karşıısnda ama alonso gibide duramayacak.yani button için ilginç bir yıl olacak 1 numarayı korumak açısından.

  10. eğer button'ın mclaren'e transferiyle ilgili brawn'ın söyledikleri doğruysa, j.button'a olan saygım kat kat arttı. helal olsun diyorum, başarılı olmasını isterim.

  11. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sende haklısın 0versteer katılyorum ama ben alonsya cok güveniyorum fernando suhimiyi 2006da yendi. o sezonda 2. yaı ferrari fırtınası esti ama alonso yine cok ii şekilde tamamladı sezonu yani bu sene button gibi 6,5,7.lerler gecirmedi sezonu. baklım shumi eski performansındamı. ne olursa olsun shuminin f1e dönmesi cok ii oldu ama ben hala fernando alonso diorm kesnlikle ve ferrariyede güveniyorum

  12. bence button'un mclaren'e gitmesi kendine duydugu bir güvenin sonucudur.saygı duyuyorum. 2009da mükemmel bi araçla ve vasat bir takım arkadasıyla şampiyon olması ona sadece kuru bir ünvan getirdi. belli ki o bununla yetinmek istemiyor…
    hamilton'a karşı üstünlük sağlarsa bu beni gerçekten şaşırtır ama heikki'den daha fazla puan toplayacagı konusunda hiç şüphem yok.

  13. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    button gecen sene kurallarin degismesi sayesinde sans eseri bi sampiyonluk elde etti. hic bir sekilde hamilton'la mucadele edemez .boynundaki agrilar tam iyilesmemis bi schumacher'in de rosberg'i gecmesini pek mumkun gormuyorum. Ki rosberg singapurda ne kadar yetenekli oldugunu gostermisti.

  14. e mercedeste iyi bir araç verirse schumi'ye schumiyide kimse tutamayacak… asıl schumacher avantajlı şuanda, massa-alonso button-lewis aynı takımda, ve yukarı aşağıya denk pilotlar bunlar, aralarında aşırı fark yok öte yandan schumi rosberg karşısında rakipsiz olacak, brawn etkisini de düşününce, asıl mercedes iyi bir araç yaparsa o zaman schumiyi kim tutacak 🙂 massa alonso dan, button lewisten puan çalacaktır elbet, ya rosberg schumiden ?

  15. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bence kafa tutacaktır ikiside ingiliz. kiside şampıyon. button daha kusursuz kullanıyo aracı ama ben hala buttonun şampıyonluğu hakettğini düşünmüyorum. sonuc oalcark şampıyon ama nese hem 2007de alonso lewisle deiğil mclaren takımınak arşı yarıştı şimdi gelsinde gecsin alonsyu bakalım abi. her şey ferrariye bağlı eğer ferrari ii arac verirse ne lewis ne shumi kimsealonsyu tutamaz

  16. button'un hamilton'u yenecek seviyede bir pilot olduğuna inanmıyorum kendi fikrimce..İlk senesinde alonso'yu zorlayabilen pilot button karşısında boyun eğmeyecektir

  17. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    mpalmer abi ben öle hiç düşünmüyorum bırak kapıssınlar barcelonaya kadar ortalık karıscak.. burdada ortalık karıscak. buttonu sevmiyorum gercekten ama sanırım onu destekleme zamanım geldi 🙂 button inş lewisi yenersin.

  18. alacak boyunun ölçüsünü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir