Button: "1 Numarayı Korumak İstiyorum"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, BrawnGP ile şampiyonluğa ulaşmasının ardından McLaren’e geçerek Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olmuştu.

Button, gelecek sezon için sabırsızlandığını söyledi.

Button: “Açıkçası amacım, 1 numarayı aracımda mümkün olduğunca uzun süre tutmak”

“Ama şu anda dünya şampiyonası hakkında konuşmak için biraz fazla erken. Şampiyonluk mücadelesinin omiriliği, iyi bir şekilde hazırlanmak, sıkı çalışmak, odaklanmak ve kendini adamaktır.”

“ve sıkı çalışma burada başlıyor. Önümüzdeki 10 hafta, 2010 dünya şampiyonasının kaderini belirleyebilir. Bu yüzden testlere çok güçlü başlamamız ve yavaşlamamamız hayati önem taşıyor”

“Takımla ve mühendislerle çalışmak için hiç olmadığı kadar motive durumdayım. Önümüzdeki seneye de aşırı derecede olumlu bakıyorum”

Dünya şampiyonu Button, yeni takımında daha şimdiden kendisini evinde gibi hissettiğini belirti.

Button: “Açıkçası Formula 1’in en ünlü isimlerinden birinin parçası olmak muhteşem. Ama bu ayrıca coşturucu da: 7 senedir aynı takımdaydım, bu yüzden benim için büyük bir kültürel değişim oluyor ve bunu gerçekten dört gözle bekliyorum”

“Hatırlanacak çok yüz ve öğrenecek bir çok isim var. Bunlar, 2010 sezonu öncesinde sınırlı test ve mühendislik çalışmalarının yanında olmalı”

“Ama bunun her anını seviyorum. Takım içindeki hava bende harika duygular uyandırıyor. Daha şimdiden burada kendimi evimde gibi hissetmeye başladım. Takımın benim için hazırladığı muhteşem yeni araç ile piste çıkmak için sabırsızlanıyorum”

Button, Şubat ayına kadar yeni aracı test etmeyecek ama şampiyonluğu koruma mücadelesi hazırlığında şimdiden çok işin yapıldığını belirtti.

Button: “Şubat ayının ilk haftasına kadar testin olmaması, işleri biraz karıştırıyor. Bu bana, Vodafone McLaren Mercedes’teki çocukları tanımak ve kendimi takıma adapte etmek için zaman tanıyor, ki bunu da yapmak istiyorum. Aracı sürmeyeceğimiz bir başka ay olacak ve direksiyona geçip turlar atmak, ilk yarış öncesinde hayati önemde olacak.”

“bu yüzden önümüzdeki bir kaç haftada fabrika bazlı bir çok işin olacağı doğaldır. Mühendislerimle çalışmaya başlıyor olacağım ki onlar muhteşem. Ama dürüst olmak gerekirse Valensiya’ya çıkıp MP4-25 ile ilk sürüşümü yapmak için sabırsızlanıyorum. Sonunda bu da olduğunda artık Vodafone McLaren Mercedes pilotu olacağım”

Takım arkadaşı Hamilton da yeni araçla çalışmak için sabırsızlanıyor.

Hamilton: “Heyecanlıyım ve (aracı) görüp test etmek için sabırsızlanıyorum. Umarım gelecek sene takımımız için harika olur. Mühendislerim ve takımla çalışıyor olacağım”

“Formula 1’de rekabetçiliği garanti altına alamazsınız. Geçen sene bunu gördük. Bu yüzden asıl amacımız, MP4-25’i mümkün olduğunda kısa sürede kazanan bir araç haline getirmek olmalı. Sadece bunu başardığımızda yarışları ardından da dünya şampiyonluğunu kazanmaya bakabiliriz”


Yorumlar

  1. F1'in bilir kşişileri devreye girmiş bakıyorum da erken konuşanlar var.En iyisi siz susunda bunun cevaplarını sezon başlayınca görelim…

  2. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    epeyce zorlaman gerekecek.2009 da bile zorlandın be jense…ama derler ya ilki en zoru diye.umarım 1 numara kırmızlara geçer.bu arada 1 numaraya lafım yokta keşke numara sistemi de moto gp de ki gibi olsa.atıyorum mesela button bir sene 1 bir sene 5 bir sene 9…ama moto gp diyince bir 46 bir 27 bir 33….. ismini yazmasan bile anlıyorsun kimle özdeşleştiğini.

  3. bobby fischer'e katılıyorum. 4,5 yarışta batton ve hamilton kafa kafaya giderse takım tercihi afro-ingiliz hamilton yerine safkan-ingiliz batton'ın lehine olur.

  4. didem hanım…
    şimdi tarihe uzanacağız konu uzayacak. ben ihtimallerden bahsediyorum. şöyle bir senaryo yazayım. sezon başladı hamilton ve button arasında müthiş bir mücadele var. aşağı yukarı aynı puanlardalar ve aralarında sürtüşme başlıyor. takım artık birine karar vermek durumunda birde birkaç eski kafalı ingiliz basınında hamiltonun ***** olduğunu millete hatırlatıyor. bak bakalım neler olur? ihtimal diyorum. merak etme senin istemediğin bu ihtimal benim gibi bir çulsuzun demesiyle olmayacak zaten. kaldı ki ben istemem böyle şeyler inancım gereği…üstünlük takvadadır(dine inanma ve uygulama) demiş dinimiz…birtek ben düşünürüm ha…canın sağolsun ama üzüldüm(sevinirsin diye yazdım).

  5. jet man 1989 dan beri takip ederim emin olki f1 deki bütün pilotları çok iyi tanırım button şimdiye kadar hiç iyi araçla yarışmadı hak tanındığında da gerçek potansiyelini gösterip şampiyon oldu şu an kemer onda şunu iyi bilin ki kolay lokma değil

  6. bobby fischer ne alaka şimdi buttonın beyaz olmasını unutmayalım diyosun McLaren ne zamandan berli ırk,din,renk,ten ayrımı yaptı bunu bitek sen düşünürdün ya hadi neyse…

  7. button geçen sene gerçekten güzel bir performans gösterdi. takım arkadaşı barichello iyi bir pilottur onu geçti. birçok güzel geçişleri oldu. eğer aynı performansı mclarende gösterirse mclaren gerçekten takımlar şampiyonluğunun en iddialı takımı olur kanaatindeyim. hamilton kolay lokma görürse 2007 de alonsonun hatasına düşer. iddiam o ki mclaren kesinlikle pilotlarına eşit davranacaktır. birde buttonun beyaz olmasını unutmayalım.

  8. button geçen sene gerçekten güzel bir performans gösterdi. takım arkadaşı barichello iyi bir pilottur onu geçti. birçok güzel geçişleri oldu. eğer aynı performansı mclarende gösterirse mclaren gerçekten takımlar şampiyonluğunun en iddialı takımı olur kanaatindeyim. hamilton kolay lokma görürse 2007 de alonsonun hatasına düşer. iddiam o ki mclaren kesinlikle pilotlarına eşit davranacaktır. birde buttonun beyaz olmasını unutmayalım.

  9. Favorim herzaman Lewis'dir ama Buttonın ünvanını koruma yolunda başarılı ve azimli çalışmasını canı gönülden diliyorum sonuçta o artık VODAFONE MCLAREN MERCEDES pilotu.

  10. wrc rai : button denen adam 20 yaşından beri f1 de hayatında hiç bir büyük takımda yarışmamış brawn a gelene kadar hiç yarış kazanmamış yağmurlu macaristan gp hariç bu adam mecburen küçümsenir şamyion oldu ama çoğu kimse onu gerçek bir şampiyon olarak görmüyor.çünkü geçen yıl brawn aracının hiç rakibi yoktu sonradan red bull çıktı vettel ve webere yarış kaybetti.bu adamda istikrar var ama yeterince hızlı değil o nedenle bu güne kadar hiç bir büyük takım onu almamaış acaba mc laren onu almakla hata yaptı

  11. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bu Sitede Ne Kadar Çok Kahin Var Ya 🙂

  12. ya arkadaşlar bırakın şu adamın yakasını buttonu hiç sevmem ama yiğidi öldür hakkını verin adam şampiyon pilot şu an da en büyük pilot o ister kabul edin ister etmeyin ama adamı küçümsemeyin hiç olmadık tokat atar anlamazsınız

  13. İmpossible Nothing 😉

  14. rüyasında bile görmez artık şampiyonluğu

  15. Heikinin bu seneki 1(2) numarasını korumada inşallah kendi 1 numaranı koruyup takımlar şampiyonu olmamızı sağlarsın..

  16. umarım en kötü ihtimalle bir sonraki sene 2 numara senin olur JB

  17. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    1 Numarayi korumak gibi ruyalari unutacaksin Buttoncugum,sen unutmazsan zaten Alonso,Hamilton,Massa,Schumacher bu ruyadan seni ilk yarista uyandirirlar.Sen relax bir sekilde aracini sur,Kovalainenin sana devrettigi ikinci pilot bayragini en ust yardimci pilotlar seviyesine tasi,2 sene sonrada kuçuk bir takima transfer ol kariyerini tamamla.Piyangodan bir sampiyonluk elde ettin boyle buyuk laflar etme.

  18. ben senin numaranı söyleyim button; hamilton alonso schumi rosberg senin önünde olur orası muhtemel.vettel ve massa nında gerisinde kalman olası sanada kalsa kalsa 5,6,yada 7 numara kalır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir