Dennis: "Güçlüyüz Diye Zorluklar Çıktı"

yazar:

kategori:

Esquire dergisi ile yaptığı uzun söyleşisinde Dennis, McLaren’i içine geçen 2007 casusluk skandalının arkasındaki gerçeklerin henüz ortaya çıkmadığını söyledi.

Dennis: “(Casusluk skandalı), organizasyonun alt düzey bir üyesinin düşüncesizce yapmış olduğu bir hareketin, büyük mesele gibi abartılmasıydı. Beyan edildiği gibi değildi. Her zaman olduğu gibi zamanla gerçek ortaya çıkacaktır.”

“Sevmediğim şey, Formula 1 ve McLaren için doğru olduğuna inandığım şey adına mücadelelerde, insanların o meselelerde bazı nedenlerle bu şirketin ününü zedelemeleridir. Bazen ödemek zorunda olmadığınızı dilediğiniz bedeller oluyor ama oluyor”

Dennis, casusluk meselesi ile ilgili olanların, Formula 1’de çok tipik olduğuna inanıyor.

Dennis: “Formula 1’e, muazzam bir sevgi olmadan bakamam. Bana harika bir hayat verdi. Ama sinir bozucu yargısal davranışlarla karşılaşıyorum”

“Pit duvarında otorup ciddi ve odaklanmış vaziyette oturabilirim ve bir başka ülkeden bir yorumcu ‘Bak, acınacak halde değil mi? der ve bu fikir, rağbet görür. Kişiliğimde eğlenceli bir taraf vardır ama çalışırken, iş yapılır”

“İki hayat ve şirketin performansı için sorumluluğum var. Diğer takımlardaki mevkidaşlarımı, onların nasıl da renkli ve seyircilere oynar olduklarını gördüğümde düşünmeden edemiyorum ‘Bu dünyada nasıl 1 yarış kazanacağını düşünüyorsun?”

“Son 10 yılın bütün takım patronlarının isimlerini yazın; kaç tanesi 5 taneden fazla kazanmış. Kısa bir liste ortaya çıkar. Bunu biraz sorguladığımızda göreceksiniz ki performans, tamamıyla bağlılık ister. Bu bağlılığın bedelini ödersiniz. Çünkü insanlar sizin kişiliğinizi ve güdülerinizi yanlış anlar. Ödediğiniz bedel de budur, ama ben rahat uyuyorum”

“Doğru bir şekilde uygulanmamış şeylere karşı zihinsel bir acım var. Ayrıntılara ilgi göstermek, bu şirketin nasıl geliştiğine temeldir. Dışarıdakiler beni hayal aleminde sanır”

“Değişim. Neler olup bittiğini tam olarak biliyorum. Bunu gururla söylemiyorum ama beden korkan insanlar var. İşte bu yüzden beni anlamıyorlar”


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ron amca kendisine yakışır bir açıklama yapmış. ve f1 deki tüm çirkin noktalara atıfta bulunmuş. helal olsun kendisine…

  2. mert merter avatarı

    RON amcayi severim F1 in gelmis gecmis en olgun ve F1 e % 100 KATKISI OLAN BIR SAHSIYET
    RON ve McLaren düsmanlari hep olacaktir düsmani önce McLaren kendi icinden aramali icerdeki pislikleri temizledikden sonra McLaren yine sampiyon güclü olacaktir .

    Meyve veren agac taslanir sözü bize McLaren den ne kadar korkuldugunu gösteriyor.

  3. Onur ve Mclaren-Mercedes arkadaşlar…
    şiir bitmiştir. dua da içimizden ederiz. zaten son zamanlarda sizlere dua ettiğimi yazıyordum. insan her an faydalı neler yapabilirim diye düşünmeli. bende aklıma çok gelen buradaki arkadaşların hepsine cümleten dua ediyorum. bir arkadaşın burnu kanasa gerçekten içim cızlar. neyse…
    sizlerle istanbulda oturuyorsanız tanışmak isterim. kirve ile güzel bir muhabbet oldu. sizleride bir akşam yemeğinde ağırlamak isterim.:) msnimi yazdım. selamlar…

  4. Onur arkadaşım güzel özetlemişsin tebrik ederim 🙂

  5. Demek ismin Hakan. Hayırlı olsun Hakan.

    Artık yeni bir sayfa açıyorsun, McLaren taraftarı oluyorsun. Bunun gereklerini yerine getirmen lazım. En başta F1 bilgini arttır. Yanlış anlama bilgin az demiyorum. Bu sitedeki herkesin en az benim kadar bilgisi olduğuna inanıyorum. Ne kadar çok bilgi o kadar sağlam McLaren taraftarlığı. İkincisi, alakalı alakasız her yere Kimi için başta şiir ve dua olmak üzere 'yazı yazma', 'yorum yap'. Kimi'ye laf atan olursa cevap verirsin. Adın zaten çıkmış, sen, "Allah birdir" dahi yazsan ya sana karşı çıkacaklar (tövbe haşa) ya da hanene (-) yağdırırlar. Biraz daha ağır başlı ol. Benden yaşlısın sanırım 🙂 Senin ilk kullanıcı adına da yazdığım gibi yaşının gerektirdiği olgunluğu göster.

    Bana karşı duyguların için ayrıca teşekkür ederim.

  6. arkadaşlar..
    Allah rızası için yalvarıyorum. bir eşşeklik edip MUSAB ismi kullanılmış. bu isim çok büyük bir sahabi ismi. şahsımın densizliklerinden dolayı o isim kullanılıp beni günaha sokmayın. bu uyarıdan sonra halen kullanırsanız sizlerde vebale girersiniz. gerçek adım hakan şahsıma istediğinizi söyleyin ama Musab ismi burada geçmesin lütfen…bana kötü birşey söylemek isteyen varsada msn im hakter55@hotmail.com buradan yazsın. buradaki arkadaşları rahatsız etmeyelim lütfen…neticede burada insanlar sevdiği bir spor için birşeyler yazıyorlar okuyorlar. kimseyi kötü ifadelerle rahatsız etmeye hakkımız yok kanaatindeyim. buyurun özelden yazın. msnimi yazdım. herkese baki selam…

  7. doğru yolu bulmuşsun tebrikler musab zamanında McLarencilere az laf atmadın ama nese :))

  8. musab veya bobby fischer kardeş tebrik ederim.inşallah herşey gönlünce olur. bu konuda tamamen samimiyim.

  9. Sayın Mclaren taraftarları…
    Kirve arkadaşıma olan sevgimden ve muhabbetimden Onur Aybars a olan saygım ve hayranlığımdan dolayı Mclaren taraftarı olmaya karar verdim. kalıcı olması temennisiyle(kimi sevgimin ve taraftarlığımın her zaman ön planda olduğunu sanırım belirtmeme gerek yok)…

  10. Eren Dursun avatarı

    Bazılarıda hep uzun yorum yaparak herşeyi bildiğini sanıyor yazık!

  11. hoşgeldin aramıza çok güzel oldu..

  12. deneme…
    yakıştımı kirve?

  13. Takdir edilir bir yöneticiydi.F1 in bunun gibi insanlara ihtiyacı var.

  14. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Ron'un bitine kan gider gibi. Whitmarsh bu sezon gerekli performansı gösteremezse, ortaklar Dennis'e dön baskısı kurabilirler. Şayet bu tarz röportajların miktarı artarsa bu hafiften bir mesaj olarak algılanabilir.

  15. ron dennis, briatore, bernie ecc vb. adamlarla anlasmak cok zordur. nefret edeni de coktur, seveni de. kuskusuz bu adamlar f1'e cok buyuk katkisi bulunan adamlardir.

    nefret de etseniz, o kelini sevmeseniz de yaptiklarini goz ardi edemezsiniz.

    dennis'in aciklamalari cok guzel bu arada. buradan sadece basliga bakinca "ahaha, ne komik konusuyo adama bak." denilebilir ancak bu adam yillardir isin icinde. bizim bilmedigimiz zilyon tane sey var ve onlari biliyor. ferrari ve mclaren isleri sikici hale getirdiginde gerekli mudahaleler yapilir. keza brawn, sauber vb. takimin ismi onemli degil. bir suru kural degisikligi vb. de bunun icindir. oyuncak gibi oynarlar ki tartisma, politika falan olsun ve f1'e azalan ilgi artsin. nefret edecek hale de gelse f1, konusuluyorsa; bernie bundan karli cikar.

  16. michaelin yazdıklarına katılıyorum..yanılmıyorsam mclaren casusluk davasından dolayı özür diledi..haklı iken suçlu olarak lanse eilmeyi..bir sürü ceza ödemeyi.daha da ötesinde, markanın saygınlığının yerlebir olmasını sindirmiş ise ron dennis, bunun sorumlusu da kendisidir.şimdi kalkıp, yok böyleydi şöyleydi demek anlamsız..madem olay göründüğü gibi değil,diyorsun..o zaman gerçkleri anlat..ama, bu bilinenler gerçeğin kendisi değil, dedikten sonra susup sen de gizliyorsan gerçeği..demek ki bu işte bir iş var..hani..bir söz var " aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkları sürece avcıların hikayelerine inanmak zorundayız"..diye..

  17. sevgili yaşar koçyiğit cevabın için teşekkür ederim ancak nefret etmekle sevmemek arasında dağlar kadar fark var ve sen nefret ediyorum demişsin seni hedef almak istemedim benzer yorumu yazacak bir çok insan var sadece bunun mantıksızlığını dile getirmek istedim belki de ronu yakından tanısan çok severdin olamaz mı? 😀

  18. 2007 monza gerçekten olağanüstüydü, ferrarinin evinde duble yapmıştık, inanılmazdı ve sonrasında podyumda yaşananlar:) ron dennis 6-7 yıl daha mclarenin başında kalırsa yol otomobilleri konusunda mclarenin çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum, garaj takımı olarak kurulup bu yönde ilerlemiş ve başaralı olmuş en fazla bikaç şirket sayılabilir, her yönüyle büyük bir başarı olacak, ve umutluyum

  19. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    RON DENNİS senden nefret etsemde büyük adamsın hayatını formula 1 adadın aynı şekilde briatore gibi. bugun briatorenin mahkeme sonucu acıklanıyor inş f1 oda geri döner.

  20. hamiltonf1 zten ben takımın tamamını sevmiyorum demedim ron u sevmiyorum dedim.herkes gibi benimde sevnediğim insanlar olacak elbette.mesela senden briatoreyi sevmeni bekleyemeyiz değilmi veya alonsoyu.mclaren büyük takım.ron da mutlaka büyük patron ama büyük takım ve bazı büyük patronlarının yanında çokta başarılı olduğu söylenemez. sedat 2007 çin i örnek vermiş gayet yerinde bir tespit.buradaki hata değil afedersiniz ama aptallıktır.çok rahat kazanabileceğin yarışı tamamlayama olacak işmi.ama olayların arka planında farklı şeyler varsa o zaman diyecek söz yok zaten.

  21. son 10 yılda todt kadar başarılı olmayabilir zaten neden başarısız olduğu sorusunda yanıt olarakda algılanabilir verdiği bu demeç.!!sanırım en az 20 yıldır takım patronu,çalıştığı pilotlara bakarakda puanını verebiliriz…

  22. Sn Ron 2007 "Beyan edildiği gibi değildi" diyorsunuz da madem haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz
    gizliden açıklayın ne diye zamana bırakıyorsunuz. Karşınızdaki insanlar da sizin söylediğiniz gibi olmadığını
    söylüyor ve siz daha fazla bilgi vermiyorsunuz. Böyle olunca onların verdiği bilgilere bakıldığında daha manalı
    görünüyor. Siz bir şekilde gerçekleri doğruca veya kendi tarafınızdan açıklamış olsaydınız diğer taraf, patron
    da kendi bildiklerini açıklardı bizde böylece gerçekte anlardık kim haklıymış kim değilmiş. Aslında bu seneki
    olay da yaşanınca bir çok insanın fikri değişti ve verilen bilgiler yönünden bu işin başındaki adamlar hep
    daha fazlasını söyledi.

    "Pit duvarında otorup ciddi ve odaklanmış vaziyette oturabilirim ve bir başka ülkeden bir yorumcu
    'Bak, acınacak halde değil mi? der ve bu fikir, rağbet görür. Kişiliğimde eğlenceli bir taraf vardır ama
    çalışırken, iş yapılır"

    Mükemmel bir cümle bu işin risklerini taşıyan insanların hayatlarını çok güzel özetliyor. Ben her zaman işte
    bu yüzden F1 için içindeki insanları dikkate alıyorum bir yorumcunun söylediklerini en az 2 defa düşünürüm.

    Diğerler sözleriylede F1 'in ne kadar acımasız bir ortam, sanayi olduğunu tekrar gösteriyor izleyenlerine.

    Ama kurallar, FIA diyen insanlara, Ron'a da derlerki siz sağlam bir motor üretemeyin, parçalarınız kopsun dursun
    sonrada ama şöyleydi böyleydi deyin durun ancak bahane olur bunlar. F1 böyle bir dünyadır her zaman en iyisi olunamaz
    ve o zamanlarda o hatalarla dolu dönemleri yaşayan takım malesef sizdiniz. Ferrari belki evet en iyisiydi ama o en
    iyiliğin altını dolduran Mclaren ve diğerlerinin hataları oldu. Ayrıca tüm F1 tarihide böyledir ve her zaman
    domine edenlere birşeyler söylenmiştir başka noktalara çekilmeye çalışılmıştır. F1 in ilk yıllarında Hitlerli Mercedes
    için de söylendi sonraları Alfa Romeo ve Ferrari içinde. Daha sonraları Lotus vs si içinde söylenmiş durmuş. FIA'ya
    yön buldurma Bernie döneminden öncede var sonra da var biraz Belgesel izlenirse görülecektir.

    Ron kariyeri ile müthiş bir insan, başarılı ve son döneme adını yazdıran sayılı birkaç isimden birisi evet ama
    son 10 yılda Todt'dan daha başarılı değil. Mevkidaş değiller ama son 15-20 yılda da Mr.Brawn'dan daha başarılı değil
    bence. Sir Williams da çok başarılı ama onu hep farklı kefeye koyuyor insanlar. Briatore'de başarılı ama, işte aması var.
    Ron içinde bu 10 yılda bir çok insana göre bazı amalar var malesef yine de bunlar onların F1 son döneminin altın adamları
    olduğu gerçeğini ve totalde başarılı oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Birde bence Ron için son dönemde en büyük başarı
    Mclaren'i Mercedes'e ezdirip kaptırmamasıdır ve markasını hep büyütme gayreti. Şayet planlarına ulaşabilirlerse ki ben
    çok istiyorum Mclaren markasını supersport markasına büyük oyuncu olarak tekrar kazandırabilirse çok daha büyük bir
    başarı elde etmiş olacak.

  23. senin ve onun gibi iyi insanları Allah korur merak etme onur aybars…

    benden de selam söyleyin apocana:)

  24. Anket sonuçları yakında açıklanacaktır sabr arkadaşlar 🙂

    Abdullah iyi selamı var herkese yemin töreninden sonra uğricam dedi bakalım 🙂

    Konuya dönücek olursak Ron Dennis bir efsane bunda hepimiz hem fikiriz sanırım o gerçekten farklı bir takım patronu Formula 1 e ve McLareni tamamen kendini adamış bir isim Ron Dennis. Ona saygım sonsuz…

  25. mehmet ceviz avatarı

    bu arada anket sonuçları ne oldu oldukça merak ediyorum

  26. mehmet ceviz avatarı

    büyüksün patron!!!!modern f1 in en iyisisin.kariyerinde ençok şampiyonluk olan patronsun.monza 2007 deki gözyaşların aklıma gelince öz ağlamayınca göz ağlamaz diyorum ve sebebinide şimdi anlıyorum…

  27. Site yönetimi; yeri değil biliyorum, yalnız Abdullah kardeşimizi merak ediyorum. Bir haber var mı?

  28. Ron Dennis, nasul ve ne olarak hatırlanacak? Bir takım patron'undan öte, büyük bir lider olarak… Bir aile şirketini kurumsallaştırıp (ki bu çok önemli bir süreç), daha da ileri giderek bir garaj takımından 'süperspor otomobil üreticisi' oluşturması ile tanınacak. 2007'de hata yapmış, daha önce hataları olmuş ne farkeder. Tüm patronlar hata yapıyor, ama Ron Dennis'in McLaren'a yaptığı olumlu şeyleri de F1'de pek az kişi yapabilir.

  29. bu adamın sadece yüz ifadesine bakıp nefret edebilmek büyük meziyettir bence ama daha büyük meziyet bu adamı tanıyıp onun hayat görüşünü kendi yaşamında kullanabilmektir tanıma fırsatınız yoksa en azından takdir etmektir(göreceksiniz yakın bir gelecekte f1 bu adamın yanında yetişmiş insanların eline geçecek) sırf rakiptir diye hiç tanımadığınız bir adama kötü duygular beslemek çok tuhaf hiç karşılıklı sohbet ettiniz mi kahvenizi yudumlarken …yok… spor taraftarlığı bu değil bence bu siyaset gibi bişey
    bana ilginç gelen ise bu adamı sevmeyenler koltuk, para, hakimiyet sevdalısı insanlar oluyor genelde ileriyi düşünenler değil

  30. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    f1'in efsane patronları denince akla kim gelir? colin chapman, frank williams ve ron dennis. dennis'i chapman ve williams'dan ayıran en büyük özelliği 80 lerden sonra f1'in ticari çağına takımını en iyi şekilde adapte etmesi ve devamlı zirveye oynayan takımlardan yapması şüphesiz. belki de bu yüzden o en iyisi, kim bilir…
    Ferrarici Arkadaslar Lütfen Alınmasin Cünkü Ferrari'nin Takım Patronlarini Tam Bilmiyorum 🙂

  31. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ron Dennis ve Jean Todt…onların yerini ne Stefano Domenicalli nede (çok sevsemde) Martin Whitmarsh dolduramayacak.Kimi şampiyonluğa en çok yaklaştığı yıllarda kaybetsede seviyorum bu adamı.hırslı ve güçlü..

  32. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    umarım hep neden yarış dışı kaldık diye bakarsın.seni ençok 2007 çinde sevmiştim.orda ellerinle itin itin diyorsun.kimi yada alonso şampiyon olmasın diye.ama yinede f1 e yakışıyorsun.bir şekilde.tıpkı haug gibi sauber gibi…todt gibi….sevememde neftette edemem…sen bu sporun parçasısın be ron! rakip te olsan senin gibi olsun ki yenmenin zevki yenilince hırs yapmanın anlamı olsun koca ron!

  33. Ne demek istediğini anladım 🙂 Büyük takımların büyük takım olmalarını sağlayanda geçmişteki hatalarından ders almak ve bu hatalarını kapatmaya çalışmak.Ferrarinin de Mclareninde büyük hataları oldu gerek pitte gerekse aerodinami motor ve hızda.Sadece biri diğerine göre daha hızlı yada etkili çözümler buldu 🙂

  34. kimppa kimi yi küstürdüler montoya da kimi gibi küstü bu f1 e ron un payı var ikisindede evet bilerek hata yapmadı belki ama bu kadar büyük takım bu kadar çok hata yapmamalıydı

  35. 2007 den itibaren arabanın dayanıklılık ve motor sorunu çözüldü. Ancak buda Kimiyi harcama gibi algılanmamalı. Tamam Kimi 2 sene dayanıklılık ve motor arızaları yüzünden şampiyonluğu kaybetmiştir.Dediğin gibi jet man arka kanatın sebepsiz yere kırılması lastik kopması motor patlaması bunların hepsi doğru ancak bunda takımın kasten sorunlara çözüm aramaması gibi bir durum söz konusu olamaz ki her takım kendi pilotunun şampiyon olmasını ister.Kimi de yaşadığı sorunları tekrar yaşamak istemeyeceğini düşünüp seneye Mclarenin mükemmel bir araçla yarışacağını ön görememiş Ferrari ile yarışmaya karar vermiştir.

  36. izlediğim ve incelediğim kadarıyla pit hataları fazla bir takım mclaren…birde buna 2007 öncesi motor ve farklı arızalar eklenince onur aybars beyin dediği gibi ferrarinin kollanmasına rağmen mclaren en az 3 şampiyonluk alırdı. ama pilot seçimleri konusunda gerçekten başarılı. renkleri güzel. türk taraftarlarını birçoğu son derece beyefendi insanlar(kirve onur aybars aklımda kalan isimler). sözlerinin arkasında olan bir takım. iki hafta içinde kıvırmayan bir takım. sponsor sözü ile hareket etmeyecek bir takım. para ile satın alınamayacak bir takım. üzerinde güneşin batmadığı bir ülkenin takımı. şimdilik bu kadar.

  37. ben bu adamı çok fazla eleştiremeyeceğim belki yanlı düşünüyorumdur.aklıma gelen keşke görebilseydi dediğim 2007 çinde hamiltonun lastik problemını görüp erkenden pite almamasıdır.onun haricinde illaki hataları vardır ama anımsamıyorum.resimdeki duruşu karizmasını ortaya koyuyor kibirini değil bence..

  38. sevgili ron bernie ile ilgili söylediklerinde haklılık payın var ancak eğri oturıp dpğru konuşalaım meclarenmercedes işbirliğinde kaç kez şamyipon oldun 12 yılda 3 kez 2 si mikayla biri 2008 de evet mercedes motorları geçmişte çok arıza yaptı ya sen dayanıklı güçlü motor olduğunda sen harcadın takımı yok kanat uçmalar yok ısı yansıtıcısının yanması yok vibrasyon yok lastik kopmaları yok estek yok köstek harcadında harcadın en çok ta kimi harcadın ron ? kimiyi kimi 2003ve 2005 te şampiyon olabilirdi harcadın soğuttun sonra ferrari soğuttu oda gitti.şapkanı önüne koy da düşün ron

  39. 2005 ve 2006'da Ferrari ve Schumacher'in önünü mü kestiler? Desen ki; 2003'de rakipler Ferrari ve schumacher'i yakalasın diye 2'nciye 8 puan verilmeye başlandı haklısın.

    2002'den itibaren uygulanan çifte standartla Ferrari ve Schumacher'in önü açılmıştır. 2005'de yarış boyunca tek lastik kuralı Ferrari-Bridgestone ortaklığından uydurulmuş bir kuraldı. Bekledikleri olmadı, geri tepti. Hal böyle olunca da 2006'da maliyetleri azaltmak için getirilen bu kural iptal oldu. 2006'da renault'nun 2005'den beri kullandığı kütle amortüsörü yasaklandı.

    Son olarak da 2006'da FIA Renault'nun üzerine gitmeye başladığı zamanlarda Briatore'nin söylediği bir sözü hatırlatayım; "McLaren'le yarışırken problem yoktur, ama Ferrari'yle yarışırken sizinle uğraşırlar". (Kelimesi kelimesine bu cümleyi söylememiş olabilir ama sarfettiği cümlenin ana konusu buydu.)

  40. Bu adamın F1'e ve takımına olan sevgisine,tutkusuna ve adanmışlığına bayılıyorum.Son yıllar içerisinde takım patronluğu yapmış ve sporun gelişmesi için çalışan sayılı insanlardan biridir. Kesinlikle takım patronluğundan ayrıldığı zaman çok üzülmüştüm aynı şey Tod ayrıldığında da yaşadım. Ne Martin Ne de Domenicali ikisinin yerini dolduramaz. Onların yeri başkaydı sanki 🙁

  41. kaan kaanhan avatarı

    dostum söylediğin yıllarda ferrarinin veto hakkı vardı gizli anlaşmalar gereği, dolayısıyla bundan sızlanamazlar, ayrıca kural değiştiyse sadece ferrariye değişmedi.

  42. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    ron dennis haklı burda… ferrari nin ve schumacher in de 2005-2006 sezonunda önünü kesmediler mi bir dolu kural değişikliği ile…

  43. Ron Dennis "Mükemmelliyet ayrıntıda gizlidir" ilkesiyle her zaman McLaren ı yönetti ve yönetiyor.

    McLaren 2001 den bu yana hiç bir zaman kolay kazanamadı. Bunun sebeblerini herkesin bilmesi lazım artık. 2001 den itibaren FİA tarafından kollanan takımların şamp. izledik hep.(2009 hariç) Ama millet o kadar kör ki nasıl olsa taraftarı olduğu takım kazanmış gerçekleri neden görmek istesin. FİA gibi bir kurum ve Bay E. tarafsız birşekilde F1 yönetmezse Ron Dennis ne yapsın, McLaren nasıl şamp. olsun? İstersen en hızlı aracı yap en hızlı pilota sahip ol bunların F1 de hiç birşey ifade etmediğini görüyorum artık. Şamp. olmak istiyorsan FİA ve Bay E. nin onayını almak zorundasın.

  44. Ahmet  Keleş avatarı

    fotorğraftaki duruş kibirli mi yoksa düşünceli mi? adamda zaten en güçlü hep bizdik dememiş 2007-2008 de Mclaren ın nal toplattığını burada bilmeyen var mı

  45. adamdan nefret etsemde, işine bağlılığı, disiplini ve çalışkanlığı ile örnek alınacak insan 🙂

  46. Sanki kopuk kopuk olmuş söyleşi ama bu adamın duruşu, daha hiçbir patronun yapamadığı bir duruş. Ron Dennis sen " harbi adamsın…" =)

  47. "Güçlüyüz Diye Zorluklar Çıktı" görende f1 tarihindeki bütün şampiyonlukları bu kazanmış sanar.öyle olsaydı ferrarinin bu işlerden hiç başını kaldıramaması lazım.

  48. arkadaşlar kusura bakmayın ama şu adamın şu fotodaki kibirli duruşu bilr bu adamdan nefret etmem için yeterde artar bile.

  49. kirve nin sevdiğini bende seviyorum:)))

  50. Seviyoruz seni Ron Amca umarım bu sezon seni sık sık padokta görme fırsatımız olur.

  51. Sana helal olsun,senin gibi bir takım patronu geçmişte varmıydı bilemem ama günümüzün en önemli takım patronlarından biri sensin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir