Mahkeme, Briatore'yi Haklı Buldu

yazar:

kategori:

Paris mahkemesi, İtalyan patrona davanın başarı ile tamamlandığını söyledi.

Fransız medyası da bugünkü duruşmadan FIA’nın 21 Eylül’deki kararının usule aykırı olduğu sonucunun çıktığını yazdı.

Paris’teki yargıcın, verdiği kararda “Mahkeme cezayı geçersiz bulmuştur.” dediği belirtildi.

Briatore’ye tazminat olarak 15.000 avro verilecek.

Briator, Singapur GP’sindeki skandalın ardından motor sporları organizasyonlarından süresiz olarak men edilmişti.

Briatore, yasal işlemlere başlamadan önce kişisel intikam duygularının kurbanı olduğunu iddia etmişti.


Yorumlar

  1. Davayı açarken "Aldığım paralarla yanımda olanlara parti vereceğim" demişti. Parti ne zaman 🙂

  2. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Adam Formula 1 tarihinin , en çirkin yüzü , daha doğrusu YÜZSÜZÜ, insanda biraz utanma , haysiyet .. benzeri kavramların zerreleri bile olsa , bu skandaldan sonra bırakın mahkemeyi , konuşmaya utanır ama var demek güvendiği merciler ki böyle saçıklamaalr yapabiliyor…
    Mclarenin suçu hala resmi rapor da bile kanıtlanamayan , araçlardaki sözde benzer yapılardan kaynaklı şike yapmasıydı , verilen ceza bırakın F1 i , dünya spor tarihinin en ağır cezasıydı , dikkat buyurun KNITLANAMAYAN (fia resmi raporudur) ama böyle , çöpe atsan onu bile kirletecek adamalr varken F1 den soğumamak , esk, tadıyla izlemek yada kuralların açıklığına inanmak mümkün mü?
    Reneault 2008 Singapur yarışını kazandı , Alonsu +1 yarış galibiyeci cebine koydu zaten üzülmüştü takım patronunun gidişine , artık bu parayı ve kararı da ıslatıp kutlardan , mantıkları aynı , yazık , hem de çok yazıkk….

  3. Tamam suç işlemiş olabilirde bunun cezası ömür boyu olamaz bu Mosley'in gitmeden kestiği bir diğer kelledir giderayak, insan 5 sene falan ceza verebilir ama ömürboyu ceza veremezsin motorsporlarında, tamamen kişisel intikam Mosley'in ki, mahkemenin haklı bulması doğal. Not : Briatore'ci değilim, Burkina Faso'luyum.

  4. F1ilyoF1 duygulara tercüman olmuşsun +

  5. Bu tip çirkefliklere alıştım artık bir McLaren lı olarak. Eskiden McLaren a yapılan haksızlıklar da sinirden birşeyleri parçalamak isterdim yada bazı kişileri. Şimdi gülüp geçiyorum ne yapıyım? Olgunlaştım! Bu kişiler namuslu yada alınteriyle çalışıp kazanan kişiler değil sonuçta bir laf vardır "kötülere birşey olmaz" diye cuk diye oturuyor vallah bu kişilere.

    Ron Dennis in sakin duruşuna bayılmışımdır. Yani McLaren ı yok etmek istediler nerdeyse, o yinede soğukkkanlı davrandı ve davranıyor. Ben olsam çok farklı olurdu herşey bundan eminim. Ama yine de hiç bir şey olmaz dı herhalde bu yozlaşmış kişilerin yönettiği F1 de.

    Gerçek birşey var sanki doğuştan McLaren lıyım. McLaren lı arkadaşları bilmem veya diyerlerini, F1 de McLaren olmasın bir kere açıpta izlemem şu F1 i yada takip etmem F1 gündemini! Rezalet birşey oldu artık F1 iyice yozlaştı. Tabi bazı kesim katılmaya bilir bu dediklerime bunuda bir sözle anlatıyım "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" !

  6. olan sevdiğim arkadaşlarımın takımı mclarene oldu. gitti 100 milyon dolar. ne anlattıysa alonso?

  7. kesin satın almıştır mahkemeyi…adam öldürmüş birisi falvio berbat ore…her şey beklenir. ben şahsen 2005-2006 yıllarındaki renonun şampiyonluğunu da bu adam sayesinde berniye para verilerek birtakım ayrıcalıklar sağlanarak kazanıldığını düşünüyorum. bu sıralar birileri kendini satıyor birileride alıyor…

  8. ecrin deniz avatarı

    neden hiç şaşırmadım acaba? 🙂

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    evet Flavio suçlu men cezası da doğruydu bu on beş bin avroda ödül olmuş yaptığı bu saçmalığın üzerine ama onun Massa'nın şampiyonluğunu engellediğini kimse söylememeli.Ferrari yüzünden kaybetti Massa.benzin hortumunu o kopartmadı motorunu o patlatmadı

    bakalım Flavio söylediği partiyi yapacak mı(bence yapar skandallar bitmez F1'de)

  10. Bu adamın F1 e sadece renk katmasının yanında bir çok pilotlarada menejerlik yapmış biri.Daha doğrusu bir çok tecrübeyi F1 e kazandıran bir adam.Bu yüzden küçümsenmemesi gereken bir adam bu adam.Tekrar F1 dönmesi ne kadar gerçekci olur bilemem.

  11. Şimdi buda döner F1 e tamam olur.Renkli bir kişilik ama F1'den bir şey anladığı yok.F1 Patronları arasında Dennis ve Todt bambaşka bir yere sahip Briatore onlardan epey farklı

  12. doğru flo dedii beceriksiz pit ekibine massanın benzin hortumu takılı kalsın diyee doğru flo dedii macaristan da birinci giderken son 3 tur kala motor patlasın diye

  13. Ahmet DEMİR avatarı

    Bu kararın arkasında Fransız Renault'un bir baskısı olmuş olabilir mi?
    Adam şike yapıyor birde mahkemeye veriyor. Massanın muhtemel şampiyonluğunu engellemiş bile olabilir…

  14. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gercekten sevindim bu habere briatore mutlaka intikam için f1 geri dönecektir

  15. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    sonuç? yani kaç yıl ceza aldı ? ayrıca bu saatten sonra kim ister bunu

  16. yaw bu renault ve calisanlarina verilen 2. komik ceza. macaristan ornegi bir, bu briatore iki…

    once agir bir ceza verelim, baskilardan sonra komik bir para cezasi tamam.

    bu mudur? sacmalik…

    omur boyu/suresiz olmasi elbette sacma ancak 3-5 yil men ve yaninda biraz daha makul bir ceza daha olabilirdi.

    ama iste… boyle bir yonetime sahip f1 iste…

    mclaren'in olayi ne kadar kucumsenemezse ve agirsa, renault'nun yaptigi da ayni rezilliktedir.

    ben bir suru tutarsizlik goruyorum. bircok sezon gordugum gibi.

  17. haberden anlaşıldığı kadarıyla briatore , kendisine verilen cezanın sınırsız olması sebebi ile dava açmış..ve mahkeme de briatoreyi bu konuda haklı bulmuş.Briatoreyi isnad edilen suçtan aklayan bir karar yok ortada

  18. McLaren_ didem07 mükemmel yazmışsın ağızımdan aldın!

  19. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ron Dennis in Dediği Gibi
    "Güçlüyüz Diye Zorluklar Çıktı" Adalet Diye Birşey Kalmamis Artik Belli..

  20. eee ne olcak şimdi. briatore tamamen cezasız mı kalacak. 5-10 yıl ceza vermeyecekler mi?

  21. aklıma nedense rahmetli kemal sunalın bir filminde hakime "suç kimde hakim beg" deyişi geldi:))

  22. hiç ceza fln kalmadı yaşar arkadaşım şimdi daha mı iyi oldu acaba.. mosley yüzünden Ron takımı bırakmak zorunda kaldı takımın adını lekelediler bu olay çok daha tehlikeli bir olay canına bir şey olsaydı piquetnin bunun hesabını kim nasıl verecekti? Hala adaletsizlikler devam ediyor bir şey değişmemiş değişmeyecek gibide görünüyor.

  23. ceza fazla ağırdı zaten arkadaşlar.yani ömür boyu men cezası.bunu sınırlandırabilirlerdi.hernekadar olayı tasvip etmesemde mahkeme kararı doğru gibi geliyor bana.

  24. bizim 100 milyon doları artı reklam gelirlerini fln geri versinler Ron amca şimdi başvursun temyize

  25. Anlaşılan o kii bundan sonra skandala karışan,şike yapan kişilere ceza falan yok hatta üstünede para veriyolar ohh ne güzell.

  26. tam komedi ya bide üstüne 15bin avro ödül veriliyor bu skandaldan sonra elde avuçta olan bir ceza kalmadı zaten bi Briatoreye verilen ceza vardı oda kaldırılmış oldu ortada ne ceza kaldı ne bir şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir