Mosley: "Briatore Meselesi Henüz Kapanmadı !"

yazar:

kategori:

Mahkeme kararı, Renault eski takım patronu Briatore ve mühendislik sorumlusu Symonds hakkında verilen hükmün “usule aykırı” olduğu yönündeydi.

FIA, Briatore’ye hayat boyu motor sporlarından ihraç cezası verirken Symonds’a ise 5 senelik uzaklaştırma hükmü konulmuştu. Bu iki ceza Salı günkü kararla kaldırıldı.

Buna rağmen Mosley, konunun kapanmadığını ve FIA’nın kuralları değiştirip, lisans sahibi olmayanları da cezalandırabileceğini öne sürdü.

Telegraph’a konuşan Mosley: “FIA söz konusu ise, harici avukatlardan alınan tavsiyelerin doğru olmadığını onaylamak için hazırlık yapmadan önce yüksek mahkemenin ne diyeceğini gerçekten duymak istiyorum.”

“Ama lisansı olmayan birini cezalandıramayacağımız önerisi, çok ciddi. Çünkü, örneğin, (2008’de Barselona’da) yüzlerini siyaha boyayıp Lewis Hamilton’u üzen insanlara yasak koyamazdık.”

“Ama ne olursa olsun FIA, kuralları kolaylıkla değiştirebilir ve böylece, mahkemenin söylediklerini hesaba katar. Onlar, lisans sahibi olmayanları ihraç edemeyeceğimizi söylediler. Açıkçası dilerseniz bunu yapmanıza izin verecek bir kural getirebilirsiniz.”

“Bir şeyde şüphe yok. Bu konuda kesinlikle kapanmadı”

Mosley ayrıca Briatore’nin Piquet’leri dava açmayı gözden geçirmesinden de şüphe ediyor.

Mosley: “Sadece laf, İtalyan basına karşı da biraz böbürlenme. Gerçek şu ki; eğer Piquet’lerin peşine düşerse, gözlerinden yaşlar getirecek bir karşı dava ile karşılaşabilir”

“Aslında Piquet’lere dava açmaması büyük talihsizlik olur. Çünkü onları, şantaj ve haraç konularında suçladığını unutmayın, ki bu da büyük bir hakaret. Bilemiyorum ama Piquet’ler de ona dava açmaya hazırlanıyor olabilir.”

FIA eski başkanı, yönetim kurulunun, mahkeme kararını kesinlikle temyize götürmesi gerektiğini düşünüyor.

Mosley: “Hatırlayın. Mahkeme, Briatore’yi suçsuz bulmadı. Sadece bizim prosedürlerimizi uygun görmedi. Ama bu daha başlangıç yargılamasıydı. FIA’nın, karara itiraz etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bana göre bir kaç alanda ciddi noksanlıklar var”

“Bakış açıları olağan dışı. Symonds aslında suçlu olduğunu yazılı olarak itiraf etmişti ve yine de onun lehine karar verdiler. İçeriğine bakmıyorlar, sadece prosedüre bakıyorlar”


Yorumlar

  1. Yaptığı sahtekarlıkla uğraşılmayı fazlasıyla hakediyor bence Flavio 🙂

    Paçayı kurtardım sanmasın,cezası yakındır 🙂

  2. maxmosleyin kuyruk acısı olduğu nekar belli değilmi flo briatore ben bu cezalarıı max mosleyin yüzüne aldım dediğinde inanmayanlar olmuştu buyrun kanıtı max mosley kendi çıkarları için flo il uğraşıyor ama nafilee

  3. @kirve…
    süper yorum…

  4. tamam zaten todt seni dinliyordur,yol haritasını verdin bakalım şimdi ne olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir