Irvine: "Hamilton, Button'un Katili Olacak"

yazar:

kategori:
Michael Schumacher’in eski takım arkadaşı Irvine, 2009 sezonunda şampiyonluğa ulaştığı ve alışkın olduğu takımdan ayrılıp McLaren’de Lewis Hamilton’un yanına geçme kararında Button’un pişmanlık duyacağını düşünüyor.

BrawnGP/MercedesGP ile olan görüşmeleri, yeni mücadeleler istediği için bitirip McLaren’e geçmeyi tercih eden Button, McLaren ile anlaşmıştı.

Lewis Hamilton’un McLaren’deki ilk senesinde yaşananlar, bazı otoriteleri Button’un kararını sorgulamaya yöneltmişti. Bilindiği gibi çaylak sezonunda Hamilton’un yanında o anda gridin en iyilerinden biri olan Fernando Alonso yer alıyordu ve sene sonunda, takımın daha çok Hamilton’un etrafında toplandığı gerekçesi ile İspanyol pilot McLaren’den ayrılıyordu.

Irvine’ye göre Alonso’nun bile Hamilton ile baş edememesi, Button’un hiç şansının olmadığını gösteriyor.

ESPN’ye konuşan Irvine: “Jenson, aslanın mağarasına girdi. Yerinden ayrılmak onun için delilikti. Etini yiyebileceğini düşünüyor ama durum öyle olmayacak. Öldürüleceğini düşünüyorum.”

“Verebielceği en kötü karardı. Düşünebileceğim tek neden, hızlı ama Lewis kadar önde tutulmayan Rosberg ile Brawn’da kalmak istemeyeceğidir. Jenson belki de Hamilton’a yenilmenin, Nico’ya yenilmekten daha iyi olacağını düşünmüştür.”

“Rubens Barrichello, iyi küçük bir işportacı ve geçen sezonun ikinci yarısında Jenson’u öldürdü. Michael’i (Schumacher) kimse öldüremedi. Lewis, Formula 1’e geldiği ilk senesinde çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso’yu yendi. Etkileyici bir hareket bu. Bir de Jenson’un kariyerine bakın; Ralf Schumacher onu yendi, Giancarlo Fisichella da yendi ve Rubens Barrichello da onu yendi. Performns ortaya koyamadığı bir çok yarış oldu, yani diğer adamlarla aynı düzeyde”


Yorumlar

  1. Bu Irvine denen yaratık o şom ağzını açtı ya gene de hiç bir şey belli olmaz Button bazı şeyleri illaki düşünmüştür.Balıklama Mc.Laren'e gitmedi.(Irvine beni kendine ayar etme)

  2. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    ne vardı takımında kalsaydın da o koltukta şimdi Räikkönen otursaydı. gene de Allah hayırlı yarışlar nasip etsin canım… yerimize geldi diye kin tutacak hâlimiz yok.

  3. efendimayin  avatarı

    İrvine ın sesi uzun zamandır çıkmıyordu. Bence button lewise geçilsede ezilmeyecek.

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Button Alonso dan ders almalIydIn

  5. Kirve sizin yazmanızı beklediğim olayın detaylarını Sir Jack B. yazmış.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kirve bahsetmek istediğim konu şuydu. Alonso özellikle ilk yarışlarda talihsizlikler yaşayarak hamiltonun arkasına düştü ve hamilton'ın bu sayede aldığı destek daha fazla artmış oldu. Ayrıca o sezon kişye bağlı olmayan talihsizlikler açısından Alonso'nun talihsizliği daha fazladır. Burada Kimi'yi de konuşmaya gerek yok çünkü kıyasladıklarımız Alonso-Hamilton 2007 senesi. Ayrıca Kiminin araç hatalrında kendi payının olduğuda bir gerçek. Ancak 2007 senesine bakacak olursak sanırım sen de hak verirsin ki Alonso Hamilton'a göre daha hatasız yarıştı ki arada tecrübe farkı var doğaldır. En basitinden Çin'de pit stop a girerken çakıl havuza girmesi bence Hamilton'ın bu sene başındaki skandalından sonraki en büyük yüz kızartıcı hareketidir. Yani başlangıçta olan şeyler gidişata daha farklı bir yön ve ivme kazandırdı. Ayrıca 2007 spa'da normal bir yarış olayıdır. Hamilton dışardan girdi Alonso'da çizgisini daha genişten alarak kerblere kadar taşıdı aracını,dıştan atak yapan hamilton pes etmedi ki gittiği yer aynen bu sene Kiminin de avantaj sağladığı yerdi. Zaten dikkat edersen orada daha geriye düşmesine rağmen hemen yakalayabilmişti Alonso'yu. Orada ne yarış dışı bırakmaya yönelik bir hareket var ne de başka bir kötü durum.

  7. djarum benim o gün izlediğim olaylardan algıladığım,bunu dahada çok irdeleyecek olursak dönüp monacoya gitmemiz lazım mesela,takım emri ile normal pit stopundan 3 tur önce pite çağrılan bir hamilton var belki o da buna misilleme yapmıştır nerden bilebilirim.alonso 10 saniye beklemese hamiltonda hızlı turunu atmış olacak ve yarışa 1-2 başlayacaktık.yani o günkü şartlar altında benim için hamilton 1 alonso 2 olmasının yada tam tersinin olmasının bir farklılığı yoktu benim için.alonso bizim takımımız için yarışan 2 dünya şampiyonluğu olan bir pilottu.2005 senesinde taraftar olarak yaşadığımız travmadan sonra onu kabullenmiştik ama hata yapmışız ki takımda sezon sonunda bunu anladı.

    espoir(Al10so) hamiltonunda türkiyede lastiğinin patlaması ile muhtemel podyumdan 5. düşmesi yada almanyada yine lastiğinin patlaması nedeniyle yarıştan önce bir kaza yaşaması benzeri olaylar yaşamıştı,yani bu söylemlerle hiç birimizin fikri doğrudur tezi çıkmaz.kimi raikkönenin f1 hayatı boyunca yaşadığı olumsuzlukları toplasam belki 4 pilotun yaşadıklarına denktir.2007 spa startını tekrar izlemeni rica ediyorum.

  8. Demekki Button, bazıları gibi düşünmüyor ve korkmuyormuş.

    Ben Button'dan bir çok kişinin yapamayacağını yapan ve risk alabilen bir hal görüyorum. Bu bile kafi.

  9. irvine yorumunu aşağılamaya kadar götürmüş ve çokta ayıp etmiş. benim fikrim de hamilton'un button'u geçeceği yönünde ama button'un mclaren'e geçmesi kesinlikle cesurca bir harekettir ve meydan okumadır. bu yüzden button'a saygım arttı.

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Vega ve arkadaşlar 2007 Macaristan Gp hakkında gerekli bilgileri vermişler. Sanırım geçmiş birazcık daha araştırılsa ve birazcık daha nesnel davranılsa sorun olmayacak aramızda ama… malesef çok bilmeden tatsız tartışmalara giriyoruz.
    Ancak siz arkadaşlara neden Alonso'yu sevdiğimi(zi) anlatmak ve geçmişe ışık tutmak adına 2003 senesinden beri arşiv araştırmalarına başladım. Burada en büyük yerlerden birini de doğal olarak 2007 sezonu yer alacak ve hafızamızı tazelememize yardımcı olacak umarım. Yarışlarda üstünlük konusuna gelince, Alonsonun 2007 sezonundaki kötü performansları malesef tatsız olaylardan meydana gelmiştir(bahreyn'de aracına ışık düşmesi ve hızlıyken sıralama turlarında ve yarışta performans gösterememesi; hatta yaptığı açıklamada "lastikler arası tutş farkı yoktu,geçiş lastiklerini taksak bile bi fark olacağını sanmıyorum.Sanırım şasideki bir parça hasar gördü veya tamir sırasında istenilen sonuç alınamadı."demişti ; ispanya da keza massa ile yanyana gelip çakıla çıkışı ve aracın yol tutuşunu kaybetmesi sonucu yarış boyu sorunlar yaşamıştı, fransada aynı şekilde performans düşünklüğünden sıkıntılıydı ciddi oranda, kanada da frenler japonyada vettelin çarpması ve düz yolda aracının arkasının aynı kova'nın malezyadaki uçuşu gibi bi uçuş yaşaması vs vs.)Alonso ile takımın arası açıldıktan sonra Alonso pistte agresifleşmiştir. Ancak bu agresifleşme kasten üzerine kırma,sıkıştırma tarzı şeyler değil. daha agresif sürüş stiline geçmiştir ve tabir-i caizse fair play'in dışına çıktığı bir hareketini ben göremedim. kimisi der ki ben gördüm,onun düşüncesidir tabi napalım. Her zaman diyorum Hamilton çok büyük yetenek,ama bence şu anda Alonso kadar iyi değil.. Aralarında gömlek farkı yok,sadece tecrübe farkı ve bence birazda kalite farkı var.Ayrıca daha öncede belirtmiştim daha önce:
    İngiliz bir takım, yıllarca bir şampiyon hatta şampiyonluğu bırakın doğru düzgün podyum göremeyen İngilizler, baskıcı ve kendine demokrat ve insancıl İngiliz medyasının istekleri; bu kadar genç,bu kadar yetenekli ve bu kadar aykırı bir pilota destek vermemesi kaçınılmaz. Empati yapalım ve İngiliz yerine Türk koyalım. Hangimiz istemez başarıları,tarih olmayı! Onlar da bunu istediler! Bunlar açık ve tartışmaya gerek olmayan konular sanırım. Olayın sıkıntı noktası şu ki bu kadar açık bir destek olmasına rağmen eşitlikten bahsedilmesi, hep bir pencereden olaylara bakılması. Oysa ki 2007'nin ilk haberlerine bakın. Alonso takımı geliştirmek için sürekli Woking'te. Hatta testlere bile katılmıyor bu yüzden. Whitmarsh'ın Haug'un dediklerine bir bakın. E bu kadar zıt yüklenmenin olduğu bir takımda mutlu olabilir misiniz? Bu benim iddiamdır,kimine göre yanlış kimine göre doğru; ama Alonso bu mutsuzluğu 1. pilot olmadığından değil eşit muamale göremediğinden yaşamıştır ve sonra bu takımda 1. olacağıma başka takımda 5. 6. olmayı yeğlerim diyerek gitmiştir. Neyse çok uzattım kusura bakmayın. Umarım düşündüklerimi düzenli bir yazı haline getirdiğimde okursunuz ve orada fikir alış verişi yaparız. Herkese iyi akşamlar.
    (Mclaren Hakan'a özel :D–> Hakan kimse burada sana kasten gıcıklık yapmıyor. Kimsenin sana laf atmasının sebebi boş yere değil. Sebep gereksiz yere durmadan laf atman,iğneleme çaban.. e sen böyle yapınca insanlarda iğne bizeyse çuvaldızı da sana diyorlar.. Bence haklılar,bende yaptım bence haklıyım. Kabalık küfürle,hakaretle olmaz. Ama yaptığın şeyleri mazur göstermeye çalışma veya yapmadım deme lütfen… dediğim gibi senle fikirlerimizin neredeyse %98'i uyuşmaz,ama burada seninde olman gerektiğine inanıyorum. Lütfen ağzından adını düşürmediğin yüce ALLAH'ın dediklerini yapta yıkmayı değil yapmayı öğren. Bilmeden konuşma herşey hakkında veya yargısız infaz yapma (özellikle herşeyi santandere bağlaman mesela 2007 casusluk olayı dahil) bak bu bir rica. umarım daha yapıcı olursun ve bu sayfada yazmaya devam edersin.)

  11. elif çivici avatarı

    Button,şampiyon olduktan sonra bir şeyler yapabileceğinin farkına vardı sanki.Evet,o F1 in süper pilotu değil belki ama yetenekli bir pilot.Mclaren e gelirken çok büyük bir risk aldı,artık ingilizler daha acımasız olacaklar,çünkü o şu anda İngiliz milli takımında gibi.Ama tabi bilemeyiz,araca nasıl uyum sağlayacak?
    Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz,button bu geçişle kafaları karıştırmakla kalmadı,onun sayesinde boşalan koltuk Schumi nin oldu.Bu anlamda önemli bir dönüm noktasına imza attı.

  12. işime gelenlerin hepsinin yorumunu tabrik ediyorum :))

  13. Sir Jack B.  avatarı

    Macaristan sıralama turlarında fitili ateşleyen pilot hamilton değilmiydi ? neden sadece alonsonun hamiltona verdiği tepkiyi tartışıyorsunuz.

    Takımın sıralama stratejisine göre Alonso ile Hamilton yer değiştirmesi gerekiyordu. Ancak Hamilton Alonsoya yol vermeyi reddetti. Bunun üzerinede yakıt stratejileri değişmiş. Olanlardan sonra takım suçu üstüne almış Alonsoda Hamiltonu suçlamıştı.

    "Lewis Hamilton'ın Alonso'nun geçişine izin verilmesi konusunda takımdan gelen emri, hem de defalarca tekrarlanmasına rağmen geri çevirmesi ve ardından takım patronu ve kendisini senelerce himaye ederek F1'e kazandıran Ron Dennis'e karşı kullandığı sert ifadeler, siyahi sürücünün temkinli, yumuşak başlı, dikkatli konuşan biri olma imajına tümüyle tersti. "

    Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim
    http://wwwturkiyef1com/articlefull.asp?id=309

  14. kirve 12 geçte olsa yazdığın cevap için teşekürler ama yazmanızı beklediğim bu değildi sizin f1 detaylarını çok iyi bildiğinizi bildiğim için ısrarla sonuç değil olaya neyin debep olduğunu yazmanızı bekledim,

    ron denis strateji gereği hamiltona alonsoya yol vermesi gerektiğini telsizle bildirdimi?
    bildirdiyse ki kayıtlarda vermış çaylak bir pilot olan hamilton nasıl olurda takım patronunun otoritesini sarsacak komuta itatsizlik ediyor,
    bunda dolayı alonsoda olaydan haberdar olduğu için ve hamiltonun pistte kendisine takım stratejisi olduğu halde yol vermediği için misilleme yapıyor daha detaylı bilgileri yazmanızı bekliyorum ben sadece hatırlamanız için özet yazmaya çalıştım.

  15. aradan 3 yıl geçmiş nerdeyse siz bu gidişle 3 yıl daha yer durursunuz birbirinizi

    ayrıca bknz.whatever happened happened:))

  16. El_fano_Alonso tartışmaya girmeyelimde 2007 hungary bende mevcut.ron dennisin elini kaldırdığını falan görmedim.ron dennis aracın başına gidip Alonso ya devam et işareti vermemek için lolipop adam diye bir şey bulmuşlar ona direktif veriyor yada verdiriyor bu şekilde pilotun kalkış yapıp pitten çıkması sağlanıyor.benim izlediği görüntülerde kamera açısıyla arka lastikleri değiştiren mekanıkerler tamam işaretini veriyor lolipop adamda devam işareti veriyor ama Alonso 10 saniye daha beklıyor devam işareti verilmesinden sonra.sende başka bır görüntu varsa paylaş bakalım kim hangi pozisyonda izlemiş.birde şu Alonso şurda hamiltonu geçmiş felan filan yok 2008 2. Yarısında çok iyiymiş lafları kabak gibi oldu.2008 içinde yine aynı,bakıyorum 2008 ıkınci yarısına benım bildiğim ikinci yarı son 7-8 yarıştır.bunlardada Hamilton alonsonun önünde.silverstona dahil Hamilton 60 puan Alonso 53 puan toplamış(singapur dahil).ayrıca 2007 sezonuna bakmadım senin dediğin gibi bir üstünlük var ise şayet helal olsun alonsoya.bazılarına gore hem takım onun kazanmaması için çabalıyor ve kimilerine gore sabote ediyor hemde Alonso buna rağmen üstünlük sağlıyor.:)) bahsettiğimiz eşitlik bu işte takım her ikisinede eşit davranmışkı özellikle tansiyonu yüksek ikinci yarıda Alonso takım arkadaşına üstünlük sağlamış.sonuç olarak futbol maçı değil bu sezonlar bir bütün olarak ele alındığında Hamilton yarıştığı her 3 sezonda fantastico alonsoyu fia sıralamalarında geride bırakmış.(ama mclaren hamıltona destek verdı,ama reno çok kötüydü diye yazan olursa şaşırmayacağım)

    Djarum bunun cevapını Alonso vermiş.ben lastikler uygunmu dıye pit duvar ekibine sordum demiş,hakemlerde zaten 20 sanıye pitte durmuşsun neden 20 saniye içinde sormadında sana devam et dedikten sonra 10 sanıye beklerken bunu sordun deyip Kabul edilemez bulmuşlar cevapını.Hamilton hızlı turuna yetişmiş olsa mclarenın taktığının hakemler tarafından inceleme alınacağı falan yoktu,yani Alonso 10 saniye fazla durmuş olmasa Hamilton hızlı turuna yetişecekti.olay bu.ayrıca alonsonun kendisi pistte uygun zamanı kollamak için bu şekilde bir pit stop yaptıklarınıda açıklamıştı sıralamadan sonra.

    Pole pozisyonunu kazanan Alonso yaptığı açıklamada, takım emriyle pitte beklediğini belirterek,"Raikkonen ile önümüzde biraz boşluk bırakmaya çalıştık" dedi.

    Son hız turunu kaçırmaktan dolayı memnuniyetsizliğini dile getiren Hamilton ise "Söyleyecek çok şey yok. Neler olduğunu gördünüz" diye konuştu.

    Hamilton, bir gazetecinin sorusuna verdiği cevapta, "Takım harika bir iş çıkardı. Çok iyi bir yarış hızına sahibiz. Ancak neler olduğunu bilemiyorum. Bunu takıma sormalısın" diye konuştu.

  17. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Yarış sonuçlarına göre yazdım YAVUZ BALCI arkadaşım, Resmi 2007 yarış sonuçlarına göre. İnanamayanlar istediği siteden sonuçlara bakabilir.

  18. 2005 2006 şampiyonluklarıyla değil, 2007 ortası ve sonrasıyla Alonso ile gurur duyuyoruz. bu kadar mı güzel ifade edilir,tebrik ederim el fano .

  19. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bİrde İrvine, bu sıralar çok korku filmi izlemiş heralde. Katil, öldürür, etini yer… yok deve.

    spordan söz ediliyor. Bunlar ne biçim benzetme böyle.

    Button, Kovalainen den daha iyi bir pilot değil. Hamilton son yarış Abu dabi deki gibi bir sorun yaşamadıkça, Buttona hediye edeceği bir tek yarış bile yok. Arada sınıf farkı var bi kere. Tabi yine de Buttonu cesaretinden dolayı tebrik etmek gerekir.Demekki 'beleşten şampiyon oldu' lafları çok dokunmuş.Ama yine de büyük hata. Şampiyon olduktan sonra, kendine Hamiltonu yenmek gibi akla aykırı bir hedef belirlemiş, biz ne diyelim. F1 kariyerinin son noktasını belirlemiş: MCLAREN.

  20. Yavuz Balcı avatarı

    pardon ama sıralama turlarındaki üstünlükleri yazdın galiba.bu sonuçlar neye göre üstünlük veriyor herhangi bir pilota.kafasını kuma gömen biri olarak şunu diyim lewis ne kadar geliştirmiş kendini.hemen ertesi sene yani 2008 de şampiyon olacak kadar geliştirdi.

  21. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Ayrıca gereksiz pilottan, gereksiz bir açıklama gelmiş.

    Ona da sormak isterdim: Sezonun ilk yarısında Alonso yeni lastiklere, yeni takımına alışmaya çalıştı, Hamilton F1 e ve yeni takıma alışmaya çalıştı. Bu arada geçen 8 yarıştan 5 inde, Hamilton Alonso yu geride bıraktı.

    Sonra taşlar yerine oturmaya başladı. Asıl kimin kimden üstün olduğunu anlama vakti geldi. geride 9 yarış vardı. Bu 9 yarıştan tam 7 sinde Alonso Hamiltonu geride bıraktı.

    İşte sorun ikinci kısımda. Alışma evresinde gerçekleşen 5-3 Hamilton üstünlüğünü çok iyi görenler, ikinci evrede Alonso, 7-2 gibi müthiş bir üstünlüğü kurarken, kafalarını kuma gömdüler. Hatta bunu inkar ediyorlar resmi yarış sonuçları ortada olduğu halde. Herkes kendi bilir, kendini neye inandıracağını. Biz Alonso nun 2005 2006 şampiyonluklarıyla değil, 2007 ortası ve sonrasıyla Alonso ile gurur duyuyoruz. O 2007 den bu yana çok gelişti. Ya hamilton?

  22. kirve 12 ben alonsonun hamiltonu engellemediğini iddia etmiyorum,engellemesine sebep olan olayı buraya yazmanızı rica ediyorum alonso hamiltonu hangi sebeplerden dolayı engelledi onu yazarmısınız,

    2 spa da alonso ile aynı hizada viraja giren hamilton ne bekliyordu!alonsonun durup ona yol vermesinimi bekliyordu,beklemekte haklı çönkü mc laren logosu taşıyan her nesne onun etrafında pervane olduğu için bir an için alonsonunda onun hizmetinde olduüunu düşünmesi normaldir.

  23. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    ARKADAŞLAR, Daha önceki tartışmalardan birinde 2007 Macaristan sıralama turlarını tekrar izlemenizi tavsiye etmiştim. İzlemediniz mi, hamuda kalkıp mı izlediniz?

    Alonso pit molasını tamamladıktan sonra Hamiltonu engellemek için fazladan durduysa, neden Ron Dennis ona yardım etti. Alonso yu desteklediği için mi? Dikkatle izleseniz görürdünüz. Ron dennis, elini kaldırarak Alonso yu durduruyor, bu arada gözü haritadaki KİMİ nin pist pozisyonunda. Ve sonra Ron Dennis git işareti verir vermez Alonso gazlıyor. Dennis bunu yaparken pite erken gelen Hamiltonun yetişemeyeceğini hesap edemiyor. Çünkü onun hedefi, Alonso yu zaman turuna başlayan KİMİ nin tam önünde çıkarıp, KİMİNİN turunu engellemek. O hesabı da yanlış yapıyor ve sonuçta Alonso, Kimi nin tam önünde değil, tam arkasında çıkabiliyor.Ron Dennisin Kimi yi engelleme çalışması da Alonsonun haksız cezasıyla son buluyor.

    Şimdi bu durumda siz Ron Dennis olsanız, çok daha büyük cezaları göze alıp KİMİ yi engellemeye çalıştık mı dersiniz FİA ya? Yoksa Alonso şöyle yaptı, Hamilton böyle yaptı mı dersiniz?

  24. Mustaf Kemal  avatarı

    Pit Duvarından kendisine bilgi verilmeden trafigi tahmin edebiliyorsa ne mutlu Alonsoya!hah!

  25. 2007 de hamilton 2.pilot statüsüyle yarışmaya başladı. diğerinede 1.pilotluk sözü verilmişti. daha evvelde hep 1.pilot olarak yarıştığından hamiltonu rakip olarak bile görmedi.akabinde hamilton inanılmaz bir performans gösterince takım arkadaşında inanılmaz bir kıskançlık ve çekememezlik başladı. takımda baktı dünya şampiyonu diye aldıkları adam bel altı davranıyor. yol yakınken eşit statüye geçtiler zaten hamiltonda bunu sonuna kadar hakediyordu. arkasından patlak veren evrak geldi gitti kullandı avantaj sağladı meselesinde ferrari siyasi gücünü kullandı ve orada pilotların ifadelerinde santanderinki elinde avucunda eteğinde ne varsa döktü ortaya…fatura 100 milyon dolar ve takımlar şampiyonluğu olarak ödetildi mclarene…olayın özeti budur. macaristan ve diğer demeçler dediklerimin teyididir.

  26. 2007 de hamilton 2.pilot statüsüyle yarışmaya başladı. diğerinede 1.pilotluk sözü verilmişti. daha evvelde hep 1.pilot olarak yarıştığından hamiltonu rakip olarak bile görmedi.akabinde hamilton inanılmaz bir performans gösterince takım arkadaşında inanılmaz bir kıskançlık ve çekememezlik başladı. takımda baktı dünya şampiyonu diye aldıkları adam bel altı davranıyor. yol yakınken eşit statüye geçtiler zaten hamiltonda bunu sonuna kadar hakediyordu. arkasından patlak veren evrak geldi gitti kullandı avantaj sağladı meselesinde ferrari siyasi gücünü kullandı ve orada pilotların ifadelerinde santanderinki elinde avucunda eteğinde ne varsa döktü ortaya…fatura 100 milyon dolar ve takımlar şampiyonluğu olarak ödetildi mclarene…olayın özeti budur. macaristan ve diğer demeçler dediklerimin teyididir.

  27. mert merter avatarı

    Dostlara iyi geceler ciktim …

  28. mert merter avatarı

    yaf isterse rekor kirip 8 kere sampiyon olsun adama olamadikdan sonra bir buton deyerinde yok gözümüzde daha dünkü caylak vettel bile daha deyerli bizim icin cünki en azindan karakter var cocuklarda.
    bilmem anlata bildimmi.

  29. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    :)) 2010 ALONSO SİZE GEREKEN cevabı verecek ve osaman daha cok nefret edeceksiniz ondan

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    klasik bi acıklama o.

  31. mert merter avatarı

    Ben onu bunu bilmem sumi icin öyle böyle derler hile ile bir kac sampiyon oldu derler ama ben summinin sadece A1 de yaptigi son saniye baricelo nun yol verisi summi nin kazanisi olayina cok kizdim tabiki bütün dünya kizdi takimin kararindan dolayi summi de üzgündü bundan cünki o yarida bariceloyu 1. kürsüsüne cikardi,summi takimdan kovuldugunda zorla emekli edildiginde bile alonso nun yaptiklarinin hic birini yapmadi alonso pistlerde en antipatik pilotdur alonso yu sadece alonsocular sever ,ama bir kimi ,bir summi,bir lewis ,bir kubica ,rosberg,vettel bu cocuklari herkes sever alonso yu sadece alonsocular seve…McLaren de tutunamadi bakalim feraride massa onu zorlayinca nasil aglayip zirvalayacak görecegiz..

  32. iyi oku uygun zamanda piste yollamak için 20 sanıye beklettı takım sonra devam et dedi takım ama alonso 10 sanıye kadar daha bekledi.buna rağmen takım her 2 pilotunu korumak için aşağıdakı demeci vermiştir.

    “(Pilotlar arasında) eşitlik yaklaşımımızı sürdürmek için dün, takım elinden gelen tüm gayreti göstermiştir; Bununla birlikte kızışan mücadele sırasında, takımın (daha önce) kararlaştırılan prosedürlerinin dışına çıktığı durumlar olmuştur”

    “Bu yoğun ve hareketli sıralamalar sırasında kararlar; pilotlar ve takımın araçlarını pistte en uygun zamanda konumlamasını sağlamak için kararlar saniyeler içinde alanır”

    “Takım, Fernando’yu 20 saniye bekletme kararı verdiğinde pistte dört araç olduğu konusunda yarış hakemleri ile hemfikiriz. Bununla birlikte, takım geriye kalan tüm araçların seansın son dakikasında nerede olacağını tahmin etmesi gerekirken bu tespitin niçin yapıldığını anlamıyoruz”

    “Benzer şekilde takım yarış hakemlerinin; 20 saniyelik beklemenin Lewis’in engellenmesine neden olduğu şeklindeki açıklamasına da katılmıyoruz”

    “Tansiyon kuşkusuz yüksekti ve Fernando’nun ilk pit stopta yaşadığı problem, boş piste girme isteği ve ardından kullanılan lastiklerin araca uygunluğuna ilişkin endişeler şüphesiz Fernando’nun pitten geç çıkmasına katkıda bulundu”

    “Yarış hakemlerinin bulgularının ve verilen sert cezanın doğruluğuna inanmıyoruz. Fair Play ve eşitlik anlayışını korumaya yönelik gayretlerimiz yanlış yorumlanmıştır”

    “Bununla birlikte bu önemli yarışa saatler kala biz pilotlarımızın muhtemel en iyi sonucu almalarına yoğunlaşacağız."

  33. djarum alonso çok güzel yarışıyordu hamiltonla,2007 spa startda hoş bir şekilde takım arkadaşını pist dışına sürmüştü.

  34. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kirve 12 alonso boş bir pozisyon yakalamak için bekledi pitte
    ron dennisn çinde yaptıkları o olay herşeyi bitirdi zaten.

  35. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso 2005 ve 2006 yıllarındada pitten cıkarken bekliyordu iyi bir bosluk yakalamak için. 2007de yaptı bunları. mclarene olan kinim hiç bi zaman bitmicek alonsoya yaptıklarından dolayı.

  36. Mclaren Hakan ben sana notumu seninle görüşmeden önce vermiştim zaten (+)…

  37. 14:57:46’da Alonso’nun aracı pit stop pozisyonu aldı, lastikleri değiştirildi ve 6 saniye sonra krikolar kalktı. Araç 14:57:52’den, ‘lollipop’ olarak bilinen işaret tabelasının kaldırıldığı 14:58:12’ye kadar sabit pozisyonda kaldı.

    Bu zamana kadar Hamilton’ın aracı pite geldi ve hemen Alonso’nun aracının arkasında durdu. Alonso, takım arkadaşı Hamilton’ın pit stop’unu tamamlayabilmesi için piti terk etmek yerine, bir 10 saniye kadar daha pit pozisyonunda kaldı.

  38. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ALONSO LEWİSTEN DAHA İİ PİLOTTUR BUNU HERKEZ BİLİYOR. 2007 olan olaylarda mcalrenin uyguladığı politika yanlıstı. gecen sene kovalainein yapmıl olduğu acıklama yani mcalren bunu hep yapıyor 2 iyi pilotu idare edemiyor. ve 2007 alonsoyu yalnız bıraktılar o alonso şampıyonluğu kıl payı kaybetti mcalren yüzünden.

  39. mert merter avatarı

    kirve 12
    alonso bekletilmedi McLaren onu piste yoladi ama dikiz aynasindan lewisi gören alonso ekstra bekledi Hatda o sirada Ron alonso nun terapistine tartisti kizdi ..

  40. mert merter avatarı

    Marlboro Project 4
    sana sonuna kadar katiliyorum önemli olan takima kazandirilan puanlardir tabiki bir kisi sampiyon olacak iyi olan kazanacak ..

    McLaren Hakan
    kafani takma kimiyi McLaren de iken de severdim gitdikden sonrada severdim su anki oldugu yerde de zamanla basarili olur eminim cünki cocukda karakter var bazi pilotlar gibi yedigi kaba micmiyor…

  41. djarum hakemlerin karar metni aşağıda sen karar ver.

    Alonso’ya ise, pitten çıkma işareti verildikten sonra, pitten ayrılmadan önce niçin yaklaşık 10 saniye beklediği soruldu. Cevabında, doğru lastik setinin aracına uygun olup olmadığını sorduğunu söyledi. Bunun üzerine kendisine, bu konuya ilişkin konuşmanın niçin 20 saniyelik bekleme süresi içinde gerçekleşmediği soruldu. Bu arada yapılan geri sayım nedeniyle telsizle iletişim kurmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

    Bununla birlikte pist haritası, Alonso’ya 20 saniye pitte bekletileceği söylendiği sırada pistte 4 araç olduğunu gösteriyor; Alonso’nun kendisi, Fisichella, Hamilton ve Raikkonen’in araçları. Raikkonen pite giriyor ve böylece Alonso’nun trafiğe yakalanmamak için pitte 20 saniye bekletilmesinin gerekliliği ortadan kalkalabilir.

    Alonso’nun, 20 saniyelik periyodu aşarak 10 saniye daha pitte kalmasının nedeni hakkındaki açıklaması kabul edilemez. Yarış hakemleri, Alonso’nun diğer sürücü olan Hamilton’ı gereksiz yere engellediğini tespit etmiştir. Bunun sonucu olarak Alonso, 5 sıra geriden başlamakla cezalandırılacaktır.

    Takım tarafından, Alonso’nun lastik değişimini tamamladıktan sonra 20 saniye bekletilmesi ve böylece Hamilton’ın pit stop’un geciktirilmesinin nedenine ilişkin yapılan açıklama da kabul edilemez.

  42. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bize Güzel Bir Takim İci Rekabet Seyrettirsinlerde Lewis Yensede Button Yensede Önemli Degil..Yeterki Takımlar Sampiyonasi İcin Ellerinden Gelenin En İyisini Yapsinlar Benim İcin 2side Mclaren Pilotu

  43. vega nitro ve şahsımla alakalı yazan tüm arkadaşlar…
    ben 2006 da ilk seyretmeye başladığım zaman küçük eniştem emin bana dediki''abi sen şimdi kalkarsın garip bir takım tutarsın mazlum gariban diye sen iyisimi mclareni tut dedi'' iyi peki biz laf dinleriz hele dosttan gelirse mülahazasıyla mclareni tutmaya başladık. baktım serhan acar sürekli anlamadığım birşeyler söylüyor dedim bu iş böyle olmayacak varmı dergi bu konuyla alakalı diyerekten f1 racingi buldum. yayınlayan firmayı aradım arşivdeki bütün sayıları 2001 den itibaren(tevafuka bakınki kimide o sene yarışmaya başlamış)satın aldım. zaten o seneden öncede yayın yapılmıyormuş.
    bütün dergileri tek tek baştan aşağı okumaya başladım. kiminin ilk girişi mosleyin engel oluşu sauberin zorla süper lisans alışı basının kimiye sauberin patlayacak olan bombası demesi kiminin ilk yılında ferrarinin 2.pilotluk teklifini kabul etmeyişi arkasından rüştünü ispat edip mclarene geçişi kazandığı ilk parayla annesinin babasının yaşadığı evi tadilat yaptırması hiçbir pilot hakkında asla kötü konuşmayışı Allaha inanması(geneli inançsız)vs. vs. kimi raikkonen beni çok etkiledi. o sene öyle geçti. akabinde kimi ferrariye transfer oldu. bende kimi aşkı o sene inanılmaz arttı. neredeyse her yarış öncesi gece kalkıp kimi kazansın diye hacet namazları dualar manen tüm kalbimle destek oldum. ve o sene şampiyon oldu. 2009 senesinde spa zaferinden sonra takip ettiğim iki siteden biri olan bu sitede yapılan yorumlar ve yorumların hemen yayınlanması ile burada yorum yapmaya başladım. bir yorumumdan dolayı bir arkadaşımızın bana sıpa demesiyle ilk kavgam başladı.
    akabinde yorumlarımın iticiliğinden ve kimiyi çok sevmemden olsa gerek belli aralıklarla birilerinden sürekli hakaret işitmeye başladım. her kavganın sonunda fatura bana kesildi ve siteden kovuldum. site yönetiminin bana gösterdiği sabırdan dolayı(isteseler bir dakika tutmazlar kendilerine teşekkür ederim) sürekli başka nicklerle yazmak zorunda kaldım. neticei kelam keyfimden nick değiştirmedim. beni sevmeyen bir çok arkadaş olduğunu biliyorum. ben hepinizi seviyorum tüm kalbimle samimane söylüyorum. şu konuda müsterihim ben kimseye hakaret etmedim veya hakareti küfürleşmeyi başlatan ben olmadım. belli makul kelimelerle karşı tarafı kızdırmak cevap vermek bence normal ki sitede zaten buna müsaade ediyor. kavga ettiğim birçok arkadaşla barışma adına o insanlara övgü dolu sözler sarfettim. bunları kalbimden geçerek yaptım. yazdıklarım tüm duygularımla yazdığım şeylerdir. gerçekten bu siteye emek veren insanların bu işi amatör duygularla bir kuruş para kazanmadan yaptıklarını biliyorum. ve canı gönülden kendilerini destekliyorum.
    Allah a çok şükür tanışıpta arkamdan kötü bir izlenim bıraktığım olmamıştır. neticede beni tanımıyorsunuz. bana yazılanları gayet normal karşılıyorum. bana küfreden hakaret eden bütün arkadaşlara hakkımı helal ediyorum ettimde zaten.
    başından beri kimi the king of spa, golden boy, achilles, musab bera, mansur, vera, kenz, bobby fischer daha hatırlamadığım bir kaç nickle dediğim sebeplerden dolayı yazmak durumunda kaldım. geçen lerde davetimi kabul etti sağolsun kirveyle tanıştım. bana dediki sen takım tutmalısın bak kimi gitti gelsede birgün emekli olacak o zaman f1 den kopacakmısın hayır o zaman gel mclarenci ol dedi. ve ben kimi sevgim ön planda kalmak kaydıyla mclarenci oldum. ferraiyi kimi orada diye destekledim. ve kimiye yapılan hareket çok zoruma gitti. kalacağına son ana kadar inancımı yitirmeden ümitle bekledim.
    bütün bunları neden yazdım. hakkımda bir sürü yazı yazılıyor. ve ben tekrar tekrar kovulmaktan sıkıldım artık. her yazımın sonunda tamam a basarken korka korka basıyorum acaba yine kovuldukmu diye…hayatta bunlarıda yaşamak varmış.
    lütfen yaptığım yorumun içeriğini eleştirin. hakarette edebilirsiniz canınız sağolsun. kim ulan bu adam bir çok yorumda adamın şahsı konuşuluyor demesin insanlar buna hakkımız yok. isteyene msn imi verebilirim. oradan istediğini söyleyebilir. konu dışına çıkmayalım. sen böyle diyorsun ama sürekli sen çıkıyorsun derseniz ben neticede yine f1 le alakalı birşey yazıyorum. bazı anekdotlar yazarak benzetmeler yaparak konuyu f1 e bağlıyorum. insan eğer faydasını göremediği bir iş le meşgul oluyorsa bunun bedelini ama burada ama mahkemei kübrada mutlaka verecektir. f1 nedir ve biz bundan ne fayda sağlarız konusuna gelince f1 bir defa herkesin anlayamayacağı uçak endüstrisi teknolojisinin kullanıldığı inanılmaz bir spor dalı. ve insanların verdiği mücadeleler bize gerçek hayatta örnekler verecek çok şeyler var. hiçbir faydası olmasa bile çoğumuz gideceğiz bana göre heryönüyle faydasız sürekli o takım bu takım diye küfredip birilerini çekiştireceğimiz futbolla uğraşacağız. inanın binlerce kişinin aynı anda karşı takımın tüm taraftarına küfrettiğini ve buradan gelecek günahı düşünsenize. bu kafama dank ettiği günden beri galatasarayın maçlarına gitmez oldum. illa bir spor dalı ile meşgul olacak neticede günümüz insanı düşüncesiyle ben ailemle sadece f1 ve nba maçlarını takip ediyorum ve diyorumki bak evladım adamın arkasında(benchte nba maçlarında) rakip takımın taraftarı var ve tek kötü laf ediyormu? insanlığı bizim öğretmemiz gereken şu dünyaya maalesef cahilliğimizi göstermişiz bu zamana kadar. ama türk insanının içindeki f1 taraftarları gerçekten seviyeli insanlar yani sizler.
    hülas uzun oldu affedin lütfen şahsımın geçmişini kurcalamayın kendine güvenen varsa yorumuma konu dışına çıkmadan yorumla cevap versin. buradaki insanları özelimizle rahatsız etmeye hakkımız yok.
    hodri meydan…tartışmanın galibide olmaz bunuda bilesiniz:)

  44. button oyun dışında ne hamiltonı ne alonsoyu ne schumiyi hatta nicoyu bile geçemez şişirme bir pilot

  45. mert merter avatarı

    Bir arkadasin cakma ingiliz yazisi cuk diye oturmus bu adama irlanda lilar iskoclar hicmi hic sevmezler ingilizi bunu bilmeyen yok..

  46. Bunları mazeret olarak söylemiyorum ama bunlar gerçek,alonso da risk almadan ferrari ile değilde hamilton ile yarışsaydı hamiltonu yenemezmiydi bal gibi yenerdi,alonso muhtemelen hayatında yaptığı en büyük hata mc laren e transfer olmakla ve bir çaylağın popülerliğini artmasıan sebep olmakla yapmıştır, birde uzun süre yarış kazanamayan mc larene yarış kazandırmak olmultur.

  47. djarum'un bahsettiği 3. olay 2007 yılı Macaristan'da gerçekleşmiştir. Çoğu kişi suçlu Alonso'dur, bilerek yapmıştır sanar (evet hala var böyle kişiler) ama gerçek farklıdır.

    "FIA: "McLaren'in Hareketleri Spora Zarar Veriyor"

    http://www.padokf1.com/haber/13897

    "FIA açıklamasında; hakem heyetinin McLaren pit kenar yönetimi ile Alonso arasındaki telsiz konuşmasını dinlediği ve kendisine pistin kalabalık olması nedeniyle çıkmamasını söylediği de yer alıyor. Bunun sonucu olarak Hamilton'ın geç pit molası aldığı ve bir hızlı tur hakkının elinden alındığı bildiriliyor. McLaren'in takım olarak bu davranışının ise "önyargılı ve planlı" olduğunun kaydedildiği FIA açıklamasında, İngiliz Takımının spora zarar verdiği, bu nedenle McLaren'in Macaristan GP'sinde kazanacağı puanların silinmesine karar verildiği belirtiliyor. Açıklamada ayrıca, Alonso'ya pistin kalabalık olması nedeniyle beklemesi talimatı telsizle verildiği sırada pistte sadece 1 otomobilin (Kimi Raikkonen) olduğu, kendi otomobilleri ile birlikte diğer 9 otomobilin de pite girmiş olduğu belirtiliyor."

  48. mert merter avatarı

    su da var Lewis iki dünya sampiyonunu Bile caylak iken ezdi ise Butonu Tabiki rahat yener ,
    takimda iki pilot arasinda rekabet olacaktir tabiki amaaaaaaa
    yenilince birileri gibi aglamaz herhalde buton:)))

  49. mert merter avatarı

    Rakipler biliyorlar ki Bu yil McLaren coook cok iyi iki pilotuyla cok güclü olacaklar .
    iste haricden gazel okuyorlar irvine de bilyioruz ferrari yalakasi ingiliz oldugu halde ingiliz düsmani aslini inkar eden bir varlik…

  50. mert merter avatarı

    Irvine'ye göre Alonso'nun bile Hamilton ile baş edememesi, Button'un hiç şansının olmadığını gösteriyor.

    ESPN'ye konuşan Irvine: “Jenson, aslanın mağarasına girdi. Yerinden ayrılmak onun için delilikti. Etini yiyebileceğini düşünüyor ama durum öyle olmayacak. Öldürüleceğini düşünüyorum.
    hahaha COK KOMiKtiii kafayi yemis bu adam

  51. Alonso hamiltona mağlup oldu diyenlere soruyorum,
    1 barcelonada alonso ikinci sıradan start alıyor ilk virajda massya yaptığı atakla nerdeyse 1 olacakken massanın alonsoya temas etmesiyle alonso pist dışına çıkıyor ve dört sıra birden kaybediyor dolayısıyla hamilton nun gerisine düşüyor

    2 Hatırladığım kadarıyla kanada yarışında 1 hamilton iki alonso yine alonso nun hailtona yaptığı atak sonucu frenlerdeki problemlerden dolayı (o yarışta alonso enaz altı yedi kez fren probleminden dolayı pist dışına taşmıştı)pist dışına taştı ve bu yarışta satoya bile geçildi orda kaybettiği puanları değil sadece satoya kaptırdığı bir puan yüzünden 2007 de şampiyonluğu kaçmasına bir anlamda sebep oldu

    3 yine tam hatırlayamadığım bir yarışta sıralama turlarından önce mc laren pit ekibi pistteki hailtona arkasındaki alonso ya yol vermesi kerektiğini söyledikleri halde alonsoyu engelleyen hailton pit ekibini dinlemediği için alonso da hamiltonnun son turunu engellediği gerekçesiyle fia tarafından beş sıra geriden başlama cezası verildi,
    şim

  52. kaan kaanhan avatarı

    lewis çaylak sezonunda, 2 şampiyonluğu olan alonso ile aynı puanda bitirmişse buna yenmek denir. irvine doğru söylemiş.

  53. Button sezona rakipsiz bir araçla başladı(daha sonra Force India nın bile gerisinde kaldığı oldu) genelde en iyi aracı sürüp şampiyon oldu diye adamın şampiyonluğunu saymıyor,saygı göstermiyorsunuz,tüm sezonu rakipsiz araçlarla açık ara domine eden kişiye efsane diyorsunuz…ilginç…

  54. 2007 de alonso gibi bir pilotla baş edebildeyse 2010 da buttonu yutar hiç kuşkum yok

  55. Yavuz Balcı avatarı

    Alonso'nun pilotluğunu asla tartışmayacak biri olarak az önceki yorumu yazdım.bazı alonsocu arkadaşların alonsoyu kanıtlamak nasıl olduğunu anlatmak isterken onu daha şüphe duyulur bir pilot haline getirdiklerini düşünüyorum.alonso çok çok iyi bir pilot.kendini iyi bir araçla zaten gösterecektir.

  56. Yavuz Balcı avatarı

    bu adamın eski bir pilot olarak durumu bizden iyi göreceğini herkes tahmin edebilir.diyelimki duygularını katıp yorum yapıyor.buradaki yorumcuların yaptığıda farklı değil.bence benzetmesi biraz aşırı kaçmış.hala daha 2007 yi tartışmanında bir anlamı yok.aklına şaşarım diyenlerin aklınada şaşanlar çıkabilir.kural açık.puan eşitliğinde önce birincilik eşitse ikincilik oda eşitse üçüncülük oda eşitse sıralama.kim üstte yer alıyorsa o diğerini yenmiştir.burada o kollandı bu kollandı diyenlerinde McLaren takımının eski çalışanları olduklarından şüphe etmeye başladım artık.

  57. hakan iyi arkadaştır.test edildi onaylandı.

  58. Musab Bera'nın evrimi şöyle gerçekleşmiştir…

    hakan tercüman (ki kendisi İspanya'ya karşı ırkçı bir politika izlemesi ile tanınır) – Musab Bera (hakan tercüman olduğunu söylemişti) – ismini hatırlamadığım bir fake hesap – bobby fischer (Musab'ı tanımadığını söyleyen ama kendini çok belli eden) – McLaren 'Hakan'… Acaba sonrasında ne göreceğiz… Nasıl bir fake hesap alacak acaba?

    Jenson Button'ın beklenenden daha iyi gideceğini düşünüyorum. Morali üst düzeyde, tecrübesi de yeterince fazla. Ama yine de McLaren cephesinde oyum Hamilton'a. (Jenson'un kolay kolay teslim olacağını da düşünmüyorum.)

  59. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hamilton bence grid'in en iyilerinden. Button'da çok iyi ama Hamilton ile aynı ayarda olduklarını düşünmüyorum. Hamilton bir gömlek büyük bence. Ancak 2007'de takım tarafından Hamilton'a inanılmaz bir destek vardı. O sezonda daha 3. yarışın ardından Alonso bundan rahatsız olmaya başlamıştı. Nitekim sonrasında ipler koptu, iş "BİZ Alonso'ya karışı yaraışıyoruz"a kadar döndü.
    Ancak burada ki durum farklı.kesinlikle 2007'de olanlar olmayacaktır. Hatta çok şaşırabiliriz olaylara. Takım bence yine hamilton'a oynayacaktır. Ancak İngilizlerin yeni nesilden ilk göz ağrısıdır Button. Özellikle bu sene şampiyonluğu aldıktan sonra İngiliz medyasının gözlerini tekrar üzerine çekmeyi başarabildi. Eğer ilk zamanlar başarılı performans gösterebilirse yine medyanın desteğini alabilir ve bu takımdaki ağırlıkları değiştirebilir. Burada Ron Dennis'in tutumu çok önemli olacaktır. Eğer takım iki pilotada eşit davranırsa button'ın lewis'i geçemeyeceğini düşünsemde çok zorlayacağını düşünüyorum. Belki bu amacını bu sene gerçekleştiremeyebilir ancak devam ederse Massa,Kimi kapışmasına benzer bir hal alabilir. Tabi bunların hepsini yeni sezonda görücez, haydi başla artık başlaaaaaaaaaaaaa!

  60. Gökhan Kamil ben eminim tercümede yanlışlık olmacağından ama alonsoyu hamilton yendi diyince karşı çıkanlar olabilir diye düşündüm.yoksa bende irwine gibi düşünüyorum…

  61. daha pilotlarının hangi sırada şampiyonayı bitirdiğini bilmeyen adamlar gelip buraya yorum yazıyor.. puan eşitliğinde 2.lik ve 3.lük sayılarına bakıyolar, kendinizi geliştirin, böyle bişiyler öğrenme alışkanlığı kazanın, kaç yıldır burda 2007de kim önde bitirdi diye açıklama yapıyoruz, yeter yani..

    button o kadar da kötü bir pilot değil, lewisi geçmesini beklemiyorum ancak öyle ezileceğini de düşünmüyorum.. ne olursa olsun adam bir şampiyon, küçümsenmeye gelmez

  62. Button'ı o kadarda küçümsememek lazım, kesinlikle kendisi bir kovalainen değil ki lewis'in ikincisi olsun 😉 Tabi bende Hamilton'a daha fazla şans veriyorum o ayrı 🙂

  63. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    şu sezon başlasın kim ii kim kötü görecez

  64. 2007 de kimi 110 puan aldı. hamilton ve yanındaki 109 ar puan aldılar. sonra birinciliklerine bakıldı eşit sonra ikinciliklerine bakıldı hamilton yukarıda olduğu için veya üçüncülüklerde hamilton 2. oldu. kural bu hamilton o kişiyi yendi.

  65. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    2010'u Bekle İrvine'cim Kendin Çok İyi Pilottun Artık Adam Sonuç 2009 Şampiyonu Senin Övünecek Neyin Var Adama Diğerleriyle Aynı Düzeyde Diyorsun.

  66. "hamilton alonso yu yendi diyenlerin aklına şaşıyorum,ya arkadaş sezon sonunda benmi yalnış gördüm fia mı yalnış verdi ikiside 110 puanda değilmiydiler?" dostum, ben de yanlış gördüğümü düşünmüyorum..fianın sezon sonu sıralama listesinde aynı puana sahip olmalarına rağmen alonso hamiltondan hemen sonra geliyordu..ki, puan eşitliği durumunda fianın belli kıstasları var..öyle kura felan çekmiyorlar hangisini bi üst sıraya yazalım diye

  67. hamilton alonso'yu yendi derken orda puan olarak kastetmemiş.Alonso 2 dünya şampiyonu olarak gelmedi mi mclaren'e? Lewis'in daha ilk senesi değilmiydi forumala 1 de?..Sonuç olarak çaylaklık senesini yaşarken alonso'yu ciddi anlamda zorladı ve çok daha iyi yarıştığı yarışlar oldu puan olarak olmasa da hem takımın güvenini kazandı hemde alonso'yu psikolojik olarak yendi..

  68. sevdiğim pilot hakkında böyle konuşacağım hiç aklıma gelmezdi irvine jenson için normal bir düzeyde dedi ama kendisininde ondan aşağı kalır bir yanı yoktu en azından jenson şampiyon olabildi ki onunda 99 haikineni yenmesini isterdim ama o da öldürüldü malesef. ayrıca sanırım ortada irlandalı ingiliz çekememezliği var olabilir:)) irvine çakma ingilizin yanında:))

  69. burak bocek avatarı

    Ummadık taş baş yararmış arkadaşlar.Bekleyip görelim şimdiden tahminler Lewisin kazanacağı yönde olabilir ancak aman aman bir farkın olacağını sanmıyorum.Button çok küçümseniyor neticede bir şampiyon halen sindiremedik gitti şunu.

  70. button hafife alınacak bir pilot değil. geçen sene gerçekten güzel bir seri yakaladı. mclaren pilot seçiminde en başarılı takım. önce daha iyi olan kimiyle görüştüler. olmayınca griddeki alternatif en iyi pilotu aldılar bana göre. her iki pilotada başarılar diliyorum. zaten 2007 deki gibi bir tadsızlık yaşanmaz. zira malum kişi artık mclarende değil.

  71. Burak Soylu avatarı

    button lewis'in 4 sıra arkasına yaklaşamaz.. siz hiç button'ın olağanüstü bi performans ortaya koyduğunu gördünüz mü? Lewis'i sevmem ama button'ı irvine'ın dediği gibi parçalar atar.. Yazık ya kardeşi kardeşi kırdırıolar :))))

  72. rubens buttonı yendi mi?biraz daha araştır adamım.button hamiltona yenilebilir sorun değil ama buttonın yaptığı saygı duyulacak birşey kükremek yerine saygı gösterip 2010 sezonunu izle. çok taraflı yaklaşmış.

  73. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sanırm alonso ile lewis 109 puanda bitirdiler sezonu. lewis cok iyi pilot ilk sezonunda alonsoyu cok zorladı ama arkasında bir ingiliz takımı vardı lewisn üzerinde yoğunlaştılar. button kusursur sürüş gercekleştirdi 2009da lewisten daha ii sürdü cünkü hiç hata yapamadı nerdeyse. ii bir mcalrne aracı ile bence button kafa tutabilr lewise ama mcalren izin vermez lewisin gecilmesine

  74. benim gibi amele tayfasından birinin buradaki seviyeli arkadaşların yazılarına konu olmam ne kadar ilginç…seviyenizi düşürmeyin habere bakın habere:)

  75. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Tercümede bir yanlışlık yoktur. İstenirse orjinal metin verilebilir.

  76. musab bera surekli bolune bolune çogaliyor ilk musab beraydi sonra bobby fischer oldu simdide McLaren Hakan olmus

  77. kirve 12 tebrik ederim sizi,hamilton alonso yu yendi diyenlerin aklına şaşıyorum,ya arkadaş sezon sonunda benmi yalnış gördüm fia mı yalnış verdi ikiside 110 puanda değilmiydiler?

  78. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    "Irvine'ye göre Alonso'nun bile Hamilton ile baş edememesi, Button'un hiç şansının olmadığını gösteriyor."

  79. rakipten içdayanışmayı bozacak hamleler..bu tür haberlere itibar edilmemeli pilotlar tarafından…yoksa gizliden gizliye bir husumet başlar buda en önemli ezeli rakip santandercilerin ekmeğine yağ sürer. aman dikkat…

  80. yanlış tercüme edilmiş olabilir hamilton alonsoyu yenmedi ki ..taraf tutuyor olabilir irvine..

  81. Tolga Soydan avatarı

    mclaren kimiyi getirmeliydi.çok daha güçlü olurlardı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir