Lotus Aracı, Jerez'de Piste Çıkmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Hingham kökenli takım, Bahreyn’deki sezonun açıklış yarışı öncesinde kışın son iki testine katılacak.

Teknik patron Mike Gascoyne: “Aslında programın 1 hafta ilerisindeyiz. 12 Eylül’de giriş hakkını aldığımızda programımıza göre 12 Şubat’ta motoru çalıştıracaktık ama şimdi, 5 Şubat’ta bunu yapacağız.”

“Ondan sonra Jerez’deki ikinci teste ve Barselona’daki son teste katılacağız. Dünya, ilk kez aracın çalışmasını orada görecek ve umuyoruz ki ikinci şasi, Barselona testlerinin son iki günü kullanılabilir.”

“Takvimin bir hafta önünde olmak, konu modern F1 olunca oldukça iyi bir durum. 12 Eylül’de giriş hakkını alıp, iyi duruma gelmek, fena bir çalışma değil”

Gascoyne, Jarno Trulli ve Heikki Kovalainen’in olmasıyla takımın arzusunun, sezon sonu itibari ile orta grupta mücadele etmek olduğunu belirtti.

Sezon başının zor olacağını kabul etmesine rağmen Gascoyne, İspanya GP için büyük bir güncelleme pakedinin şimdiden üretim hattında olduğunu ve bunun büyük bir tetikleme sağlayacağını söyledi.

Gascoyne: “Yeni takımların en iyisi olmayı ve mevcut takımların da çok uzağında kalmamayı istediğimizi söylemiştik. Hâlâ bunun mümkün olacağını düşünüyorum, özellikle de bazı mevcut takımlara daha da fazla karışıklıklar çıkması nedeniyle”

“Demiştik ki, eğer yeni takımların en iyi olursak, S1’de 8 aracın gitmesi ile, her iki aracınızı da S2’ye sokmak için sadece 1 veya 2 sıkıntı çeken birini yakalamız gerekecek. Ve birden bir orta grup takımı olacaksınız. Umarım herkes de orada olur, çünkü bu bize yardım eder”

Sezonun başlarında araç gelişim programı hakkında konuşan Gascoyne: “Ekim ayında rüzgâr tüneli testlerine başladık. Bu yüzden, aracı tamamladığımızda, ilk yarışa göre arac ortada iken, iki aylık bir rüzgâr tüneli testi çalışmamız olmuş olacak.”

“İlk yarışa geldiğimizde 5-6 aylık bir rüzgâr tüneli çalışmamız olacak, bu yüzden Barselona için getireceğim özellikler, şimdi yapabildiklerimizden çok daha fazlasını temel alacak.”

“Oldukça hızlı bir ilerleme kaydettik ve eğer bunu sürdürebilirsek, sezon ortası Barselona’da oldukça iyi durumda olacağız. İşte bu da olmayı hedeflediğimiz yer”

“Şimdiki durum, sezon ortasında, sezon sonunda nerede olacağınızla ilgili. SEzonu, Force India ve Toro Rosso’ları veya kim sıkıntı yaşıyorsa, belki de Sauber’ler, onu yenerek bitirmek istiyorum”


Yorumlar

  1. Benetton F1 avatarı

    bu arada McLaren Hakan ne kadar bildiğimiz ünlü satranç ustası Bobby Fischer olsa da aynı görüşteyim…

  2. Benetton F1 avatarı

    McLaren Hakan'ın yorumunun altına imzamı koyuyorum…

  3. mert merter avatarı

    F1 bu turili den ve fisi den ne zaman kurtulacak merak ediyorum..

  4. Mike Gascoyne, sezon sonunda orta sıralarda mücadele etmek gibi bir hedef koymuş. Bu hedefin biraz hayalci olduğunu düşünüyorum. Ama 2. sezonlarında hedeflerine ulaşabilirler, çünkü Gascoyne eline yeterli ölçüde para verilince takımını üst sıralara taşıyan bir yönetici.

  5. malezya uzak doğunun gelecek vaadeden ülkelerinden biri…tahminimce hükümet lotus takımını destekliyor. ilerde çok başarılı olacaklarına inanıyorum. aslında ülkemizinde istanbul parktan sonra böyle bir girişim içinde olmasını beklerdim. turist gelsin düşüncesiyle 100 milyon dolarlarla ifade edilen bütçelerle avrupada reklam yapan ülkemiz böyle bir tanıtım aracına bu kadar masraf etmişken neden bu işi hafife alıyor anlamış değilim. f1 taraftar kalitesi açısından yeteri düzeye sahip bir taraftar kitlesi var. başbakanımız ve hükümet yetkililerimiz harekete geçmeli. yarış takviminden çıkarılırsak durum çok kötü olur. 500.000 kapasiteye sahip tribün kapasitemiz hınca hınç doldurulmalı millet taraftar görsün.
    hülas başarılar lotus…darısı bizim başımıza…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir