Briatore'nin Avukatı: "FIA'nın İtirazı Anlamsız"

yazar:

kategori:

Gazetta dello Sport’a konuşan Philippe Ouakrat: “Herşeyden önce bu kararı uygulamaya geçirmeyi amaçlıyoruz.”

Ouakrat, kararın, yönetim kurulu için bir felâket olduğunu da belirtti.

Ouakrat: “Onlar için gerçek bir felaket. Midye gibi kapalı kalmayı tercih ettiler. Farklı bir çözüm bulmak istedik ama Briatore’nin önünde şimdi çok geniş bir yol var”

“FIA belki bir adım geri atabilir. Şimdiye kadar Briatore, takımı korumaya çalıştı ama adının bir hile ile birlikte anılmasını asla kabul etmeyecek.”

“Müvekkilimin pilot menajerliği şirketi tarafından yaşanan hasar için tazminat isteyebiliriz. Şahısların çok daha önemlidir.”

Ouakrat, bu kararın ardından FIA Dünya Konseyi’nin, içindeki yapıda çarpıcı değişikliker yapmaya zorlandığını dadile getirdi.

Ouakrat: Mahkeme, neredeyse bütün taleplerimizi onayladı ama en önemli şey, FIA’nın kendi yapısı üzerindeki şüphe, ki bu yapı artık mevcut olamaz”

“Jüri olacak bir organizma olarak Fransız ve uluslararası kanunlara aykırı; usulle ilgili yönetim kurulu ile inceleme yönetim kurulu beraber; birimin başkanı, kimin inceleyeceğini, kimin incelemeyi kontrol edeceğini, şimin jüri organına başkanlık edeceğine karar veriyor.”

“Şimdi FIA, sivil mahkemelerin kendilerini feshetme riski ile artık bu disiplinini devam ettiremez”

Avukat, Briatore’nin Nelson Piquet JR’ye karşı dava açmayı hâlâ düşündüğünü de ekledi.

Ouakrat: “Pilotla ilgili durumu da değerlendiriyoruz. Ama Briatore ile anlaşmazlıklarından kör olmasına rağmen Mosley’in, sadece FIA başkanı olarak haret etmiş olduğuna inanıyoruz”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    aslinda Mosley i F1 den uzaklastiracan bidaha kapidan bile bakamayacak ama nerdeee..kisiliksiz sahsiyet

  2. Mosley mal gibi bakıyor Briatore'ye..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir