Ecclestone ve Genii, Saab'ı Almak İstiyor

yazar:

kategori:

Finansal haber servisi Bloomberg, bu iki grubun, Formula 1’in CEO’su Bernie Ecclestone ve Renault F1’in çoğunluk hisseni alan Genii Capital olduğunu belirtti.

Bu ikili şu anda, Genaral Motor’un sahibi olduğu Saab’ı satın almak için Formula 1’de 2007 sezonunda yarışan Spyker ile yarışıyor.

Ecclestone: “(Saab) şu andaki sahipleri tarafından muhtemelen ihmal edilmiş iyi bir marka. Henüz sahibi olmadık, bu yüzden neler olacağına bekleyip görelim”

Gerard Lopez’in liderliğini yaptığı Genii Capital, Saab’ı alma konusunda Ecclestone ile birlikte hareket ettiklerini doğruladı.

İsveçli ekonomi gazetesi Dagens Industri, Perşembe günü, otomobil üreticisini satın almak için üçüncü bir grubun teklif vermeye hazırlandığını, yönetim kurulunun Cuma günü toplanacağını yazdı.

Diğer haberlerde ise General Motors, Saab’ın çalışmalarını yavaşlatma kararı aldı ama tekliflere yine de bakmak istiyor.

Bir sözcü: “GM, Saab için gelen teklifleri alıyor ve değerlendiriyor. Bütün görüşmeler gizlidir ve bir karara ulaşmadan önce hiç bir ayrıntı bildirilmeyecek.”


Yorumlar

  1. Saab'ın geçtiği noktalara ne Mercedes nede BMW henüz ulaşamadı. Özellikle Mercedes'in teknoloji ortağıdır SAAB bir çok teknolojisini onlardan almıştır. Otomotiv sektöründe halen en fazla buluş sahibi marka SAAB'dır. Çalıştığı alanların otomobil kıyasında tek rakibi vardır oda Volvo'dur. Bilmeden konuşmayalım SAAB'ın yeri ayrı, Mercedes BMW ayrı.

  2. alptuğ bektaş avatarı
    alptuğ bektaş

    Çok güvenli otomobiller üretiyor Saab. Tarihe karışırlarsa yazık olur.

  3. Saab iyi arçlar üretse bile Mercedes ve BMW nin yanına yaklaşamadı. Bunu şuan başarmaya çalışan iki firma var zaten biri Audi diğeri Lexus.
    Bence Saab ın Renault, Toyota ve Wolkswagen nin sınıfında yer edinmesi daha mantıklı olur.
    Bay E Saab ı eski günlerine götürebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir