Brawn: "Şampiyonluk Sonrası Düşüş Tehlikesi Az"

yazar:

kategori:

2009’da hem pilotlar hem de takımlarda Red Bull ile şampiyonluk mücadelesinde olmaları ile Brawn’ın, bu seneki araca yeteri kadar önem vermediği yönünde endişeler var.

Hatırlanacağı gibi 2008’de şampiyonluk mücadelesi veren Ferrari ve McLaren, 2009’da büyük düşüş yaşamışlardı.

Ama Brawn, kuralların nispeten daha az değişmesi ile şampiyonluk sonrası düşüş riskinin önemli derecede düştüğünü belirtiyor.

Brawn: “Çarpıcı kural değişikliklerinin olmaması ile (düşüş) bunun olma ihtimali daha az. Bu yüzden genel olarak endişe etmiyorum”

“2008’da yaptıklarınız sene sonunda çöpe gitmişti. Oysaki geçen sene yaptığınız bütün gelişimler bu seneye taşınıyor. Çünkü ağırlıklı olarak hâlâ uygulanabilir aerodinamik gelişimlerdi.”

“Çoğu alanlarda, yakıt ikmâlinin kaldırılması, daha büyük yakıt depoları, farklı lastik ebatları ile ilgili yeni kurallar ve devam eden aero gelişimi yorumlanıyor.”

Brawn, MercedesGP’nin ne kadar rekabetçi olacağını tahmin etmekten kaçınıyor ama takımın 2010’da ileri yönde adım atacağına inanıyor.

Brawn: “Geçen senekine göre daha hızlı bir araca sahip olacağımızı biliyorum. Bu yüzden durum, birinin öne atlayıp gridin geri kalanını geçip geçmemesine bağlı”


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Umarım Ross, sana her konuda güveniyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir