Toro Rosso Alguersuari ile Devam Edeceğini Açıkladı

yazar:

kategori:

19 yaşındaki genç pilotun takımda kalacağı tahmin ediliyordu ama bugüne kadar Toro Rosso cephesinden resmi bir cevap gelmemişti.

Takım patronu Franz Tost tarafından yapılan açıklamada, “2009’da hiç teste çıkmadan Macaristan GP’sinden itibaren sadece yarım sezon yarıştığını düşünerek iyi iş çıkardığına karar verdik. Sezonun ikinci yarısında gelişim gösterdi ve sadece 19 yaşında olmasın rağmen oldukça olgun bir tutumu vardı. Bu sezon yine bir öğrenme dönemi geçirecek. İlk bölümdeki tüm pistlere ilk kez çıkmış olacak. Jaime’nin takımda kalması takımımızın Red Bull Genç Sürücü Programı’na verdiği önemi gösteriyor.”sözlerine yer verildi.

Bugün yapılan bu açıklama ile Toro Rosso’nun 2009 pilot dizilimini 2010’da ayen koruyacağı kesinleşmiş oldu.

Böylece 2010 sezonunda F1’de Fernando Alonso, Pedro de la Rosa ve Jaime Alguersuari olmak üzere üç İspanyol pilot yarışacak.

 


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Doğru karar en azında yarım sezon fırsa verilmeli.

  2. ispanyol deyince santander aklıma geliyor.
    yoksa santander? yine mi sen 😀

    şaka bir yana, gp2 de tam sezon yarıştırılabilir eğer yetişmesi isteniyorsa. glock, rosberg gibi adamlar gerçek anlamda birikim yaparak geldiler. tabii için içinde farklı odakların olduğunu düşünüyorum. çok iyimser bir karar geldi bana f1 dünyasına göre.

  3. Bana çok acayip geliyor bu durum. F1 zirve mirve değil kardeşim. Bir takıma adam yetiştirmek için başka takım yarışıyor. F1 bunun yeri mi?. Pilot yetiştirme akademisi haline getirdiler F1'i. Eskiden buraya en iyiler gelirdi yada en yetenekli çocuklar. Şimdi az biraz da olsa başarı gösteren çoluk çocuk herkez geliyor. E tabi onlar da haklı belki kral mı kaldı F1'de yada yollarında. Bu takım boşa yer kaplıyor bence. Bu mantık ile alt serilerde olmaları lazımdı normalde. Malesef normal zamanlardan çok uzaklaştık halen de ışık hızıyla uzaklaşıyoruz…

  4. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    süper haber güsel 🙂 alonsodan sorna desteklediğim pilot inş bu sene kendini ispatlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir