Brawn: "Schumacher, En İyi Haliyle Dönecek"

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, 3 senelik ayrılığın ardından spora dönüyor.

41 yaşındaki Schumacher’in ne kadar rekabetçi olacağı konusunda bazı şüpheler yer almasına rağmen Brawn, yarışlar başladığında kısa sürede eski Schumacher’in geri döneceğini düşünüyor.

Brawn: “Öyle düşünüyorum”

“Fiziksel durumunuzun zirvesinin 30 yaşlarınızda olduğunu gösteren bir çok analiz olduğunu düşünüyorum. Bu, spora bağlı ve Michael, antrenman, dayanıklılık, mukavemet ve kuvvet açılarından genç halindeki parametleri yerine getiriyor. Uzun yıllar önce başardığı parametrelere şimdiden ulaştı”

“Bu yüzden hiç bir sorun görmüyorum. O, olağanüstü bir atlet, bunu aklınızdan çıkarmamalısınız, bir yarış aracı kullanımanıza da başlayın. Koşucu veya diğer tip bir sporcu değil. Araçta, vücudunuzn herhangi bir parçasını aşındıracak şey yok”

“Sadece kuvvetinize ve dayanma gücünüze bağlı. Bu yüzden Michael’in, ona hazırladığımı bütün zorluklarla başa çıkabilmesini bekliyorum”

“Michael hakkında konuşuyoruz, saf yetenek kaybolmaz ki. Pilotlarla ilgili normalde olan şey, rekabet için fiziksel kabiliyetlerini yitirmeleridir. F1, çok fiziksel bi spor, bu yüzden fiziksel kapasitelerini kaybederler; her yarış, günün her anı ve pistteki her turda rekabet etmek için gerekli azmi kaybederler”

“Michael’de gördüğüm şey, verdiği ara sonrası kendini yenilemesi. Ben de ayrı kalma tecrübesi yaşamıştım”

“Bunun size iyi şeyler, özlediğiniz şeyleri hatırlattığını biliyorum. Aradan yenilenerek çıkıyor. Bugün onun inanılmaz derecede hızlı olduğunu, 41 yaşından daha genç göründüğünü gördüğünüzü düşünüyorum”

“Bu yüzden fiziksel tarafın bir sorun olacağını düşünmüyorum. Daha şimsiden inanılmaz bir azim ve bağlılık gösterdi. Bir çok günde fabrikadaydı, mühendislerle çalıştı ve onun yeteneğinin kaybolduğunu düşünmüyorum”

“Eğer yetenek biraz olsun azalmışsa, bunu telafi için muazzam bir tecrübeniz olur. Bu yüzden bütün bu unsurları bir araya getirmeniz gerekir diye düşünüyorum. İnanılmaz bir çalışma ahlâkı var ve işi başaramayacak olsaydı buna girişmezdi. Bunu yapabileceğine ben de inanıyorum”

“Ve şimdiden inanılmaz bir adanmışlık gördüm ve bana eski Michael Schumache’i hatırlattı”

İlk yarışa kadar kimsenin Schumacher’in ne kadar hızlı olduğunu göremeyeceğini kabul etmesine rağmen Brawn, Alman pilotun kabiliyetlerini kaybettiğini düşünmek için herhangi bir neden olmadığını vurguladı.

Brawn: “Evet, doğru, tekrar rekabete başlayana kadr kimse onun hangi seviyede olduğunu göremeyecek. Ama diğer taraftan bakarsanız, neden önceki seviyesindem olmasın ki? 2006’nın ikinci bölümünde bazı çok güçlü yarışlar çıkardı, bu yüzden buna inanmak için herhangi bir neden yok”

“Her pilot bir sezon bittiğinde gelecek sezona geçer, performans göstereceğine inanarak tekrar başlar. Biz de Michael’in perfoamsn ortaya koyacağına kesinlikle inanıyoruz. Ulaşmak istediği seviye için kaç yarış gerekli bilmiyorum”

“Kişisel olarak ben öyle düşünmüyorum. Michael’in hemen çok yüksek bir seviyeye ulaşacağını düşünüyorum. Buna inanmamam için herhangib ir sebep yok”


Yorumlar

  1. ross brawn bu aralar çok konuşuyor.hepde schumiden bahsediyor.tamam kardeşimde arada birde nicodan bahset.yada hiç konuşma sen sus daha iyi.bak whitmarsh yada horner kaç kez konuştular.konuşacaksanda arabanın durumundan bahset polemik yapma politika yapma

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Adam 3 senelik sözleşme imzalamış. Hala rekabetçiliği üzerinde tartışıyorlar. (kasten)

    Herkesin tahmin edebileceği gibi sadece bir şampiyonluk için geri dönüş yapmadı.

    Süpürmek için olmasa geri dönüş yapmazdı.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Brawnın acıklamasını cok büyülücü buldum.Schumacher fiziki acıdan hazır halde öyle olamsa dediği gibi hiç bu işe girişmezdi kendisi rekabetci olacagina inandigi icin ve aracin performansına guvendigi icin bu yarisa tekrar geri döndü bunu zamanla goricez ama schumi bu kadar aradan sonra geri döndüyse baska bir tarih olayına imza aticaktir buna adım gibi eminim ne kadar zinde oldugunu uzun bir aradan sonra gosterecek testlerde kim daha rekabetci göricez.

  4. Yavuz Gümüş avatarı
    Yavuz Gümüş

    Bu Ross Brawn bişeylerden çok emin galiba bu adamın bi planı olmasa bu kadar emin konuşmaz ama ben Fernando Alonso nun şampiyon olacağına eminim

  5. Herkes bişey diyor, çok iyi olacak veya olmayacak veya çok kötü olacak. Schumi çok büyük bir efsane fakat şu anda tam bir kapalı kutu. İlk 3 yarışta ne olacağı anlaşılır. Tartışmak yersiz, herşeyin en ii açıklaması zamandır 🙂

  6. 94 yılındaki o inanılmaz başarını bu sene inşallah tekrarlarsın o yılları(gerçek F1 yılları) kaçıranlara böyle bir şeyin olabileceğini mümkün olduğunu yeni nesil izleyicilere tekrar yaşatırsın inşallah.
    F1 tarihindeki tek inanılmaz başarıyımı merak ettiniz 1. pilotun 2.pilota tur bindirerek 1 tur önünde yarışı kazanması. başka haberde de tur bindirme konusunu açtım. başarı için kıstas değil dedi bazıları. başarı değilse en azından o pilotun performansını gösterir.böyle bir performansa yaklaşabilen bir pilot yok. schumacher gözlerimizin pasını silecek inanıyorum

  7. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    +1 koyuyorum.
    yalnız bu açıklamalar sanki soru-cevap şeklinde gibi geliyor eğer öyle ise sorularıda görmek isterdim.

  8. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    BRAWNN zamanında fernando alonsoyu cok istedi cok övdü 2008de ama olmadı şimdi kralla birleşti herşeyin hayırlısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir