FIA, Ecclestone'un Yorumlarına Aldırmıyor

yazar:

kategori:

FIA’dan yapılan açıklamada Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’un "Irkçılığa karşı mücadele" kampanyasının önemli olmadığı hakkındaki açıklamalarına aldırış etmediğini belirtti.

Ecclestone haftasonu BBC Radio 5’e yaptığı açıklamada geçen ay Barcelona’da gerçekleştirilen testler sırasında yaşanan ırkçılık olaylarıyla ilgili bunlar gibi şeyler ilgi isteyen insanlar üzerine ilgi uyandırdığını ve yaşananlar bir kereye mahsus olduğunu, bu yüzden endişelenmeye gerek olmadığını söylemesi üzerine tartışmaları hareketlendirmişti.

Bu yorumlar bazı eleştirilerle karşı karşıya kalmasına rağmen FIA, ırkçılık olaylarına karşı doğru şeylerin yapılacağı konusunda hiç kimsenin endişelenmemesi gerektiğinde ısrarlı.

The Guardian gazetesine konuşan FIA sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: " FIA’nın konuyla ilgili duruşu gayet açık. Sporumuzdaki bu tür ırkılık olaylarına karşı toleranslı davranmayacağız. Irkçı olaylarla ve küfürlerle bir daha karşılaşmamak adına emin olmak için gereken ne varsa yapılacak."

Ecclestone’un şüpheci tavırlarına rağmen, Formula 1 takımlarının bazıları FIA’nın kampayasını desteklediklerini ve konunun arkasında olduklarını açıkladı (Son olarak Honda takımı destek olacakları konusunda işaret veren takım oldu).

autosport.com’a konuşan Honda’nın CEO’su Nick Fry: " Son test haftasında Lewis Hamilton’a karşı yapılan ırkçı davranışlarda bulunulduğu ve hakaret edildiğini internet üzerinde öğrendiğimizde adeta şok olduk ve dehşete düştük."

" Honda Racing F1 Team çalışma çevresi içerisinde eşit şartların sağlanması konusundaki kampanyayı destekliyoruz ve biz de şu anda aralarında 24 farklı ülkeyi temsil eden çalışanlara sahibiz. "

" Açık bir şekilde ırçıklık olaylarını kınıyoruz ve FIA’nın ırkçılığa karşı olan mücadelesini destekliyoruz."

Ecclestone’un yorumları son olarak faşizm’e karşı ittifak birliğinden Weyman Bennett tarafından eleştrildi.

The Guardian’a konuşan Bennett: " Bence yapılan bu yorumlar tamamiyle kabul edilemez. Formula 1’de dar kafalılığa ve ırkçılığa kesinlikle tolerans tanınmayacağını içeren net bir mesaj olmalıydı. Bu düşünce ırkçı davranışlarda bulunan insanları yok saymak demek ve kesinlikle kabul edilemez."


Yorumlar

  1. Ecclestone kismen hakli bence, Tamam Hamilton`a yapilanlar cirkindi ama boyle kapmanyalar yaparak bu irkcilik yapan kesimlerin reklaminida yapmis oluyosun, ve onlar kendilerini onemli hissediyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir