Buemi, 2010 İçin Kendine Güveniyor

yazar:

kategori:

İsviçreli sürücü geçen sene ilk grand prix heyecanını yaşamış ve ilk puanlarını sezonun zor zamanlarında takımı hız için mücadele ederken kazanmıştı.

Şimdi pistleri daha iyi biliyor ve takım daha iyi durumda ve ve yeni sezonda daha güçlü olacağına inanıyor.

Bugünki 2010 araç tanıtımında AUTOSPORT’a konuşan Buemi “Dürüst olmak gerekirse kendimi daha emin hissediyorum.”dedi.

“Herşeyden önce artık pistlerin hepsini biliyorum Kore ve Montreal yeni olmalarına rağmen onları da biliyorum ve kendimdi daha emin hissediyorum çünkü haftasonunun nasıl geçeceğini biliyorum.Geçen seneki gibi olmayacak.”

“Aynı takımda aynı mekanikerlerle aynı mühendislerle kısacası aynı insanlarla çalışmak gerçekten çok iyi ve önemli bir nokta.Başaracağımızı şimdiden bilebilmek zor çünkü diğer takımların performansını bilmiyoruz ama ben kendimi emin hissediyorum.”

Toro Rosso geçen sene yeni aracını tanıttığında sezon zaten başlamıştı.Ama bu sene şu anda STR5 testlere başlamaya hazır.

Buemi erken başlamanın takıma yardımcı olacağını düşünüyor.

“Bu takım için olumlu.2 yıl öncesinde gördüğümüz gibi Toro Rosso sezona eski araçla başlamıştı.Temel noktaları bulup onları alıp daha sıkı çalışırsak rekabetçi hale gelebiliriz.

“Araçdaki değişiklikler oldukça fazla.Benzin depoları,küçük ön lastikler ve lastik kaplamaları.Değiştirmemiz gereken çok şey vardı ve yarış bitirebilmek için bunlar çok önemli olacak.Eğer yarışları birinci bitirebilirsen oldukça fazla puanlar alabilirsin.”

Ve İsviçreli pilot Toro Rosso’nun sezonun sürpriz takımlarından birisi olacağını umduğunu itiraf etti.

“Umuyorum ki sezonun sürpriz takımlarından birisi olacağız bunu söylemek için erken ama elimizden geldiği kadar sıkı çalışıyoruz.Ama diğer araçların ne durumda olduğunu bilmeden birşey söylemek için çok erken.”

“İyi hissediyorum ve yapabileceğimi biliyorum.Takımında bunu yapabileceğinden eminim.İhtiyacımız olan şey teknik problemler olmadan çalışan bir araca sahip olmak, rüzgar tünellerinde iyi iş çıkarmak ve araca yeni parçalar takabilmek.

“Diğer pilotlar bizi beklemeyecekler.Eğer onları takip edemezsek puan alamayız.Eğer takım olarak çalışırsak bunu yapabiliriz.”


Yorumlar

  1. ulan heidfel ve fisichella gibi inanılmaz etkili pilotlar dururken saçma sapan 1-2 saniye yavaş ve pilotları risk altına sokanların ne işi var f1de.
    buyrun heidfeld ve fisi.

    http://www.youtube.com/watch?v=_VLdPDo6mP4

    http://www.youtube.com/watch?v=pHzgjIuAcI0

  2. araci rekabetci olursa (cok cok hizli, dayanikli demiyorum), ilk 5'te olmasa bile ilk 8-10da yer alacak.

    jaime'yi %90 gecer diyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir