Alguersuari, Test Alternatiflerini Destekliyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, geçen sene hiç bir teste çıkmadan Macaristan’da koltuğa oturarak Formula 1’de yarışan en genç pilot olmuştu.

Alguersuari, geçen seneki yarışları test olarak gördüğünü belirtti.

Alguersuari: “Çarşamba günü benim ilk testim olacak. Geçen sene her yarış, her Cuma antrenmanları , her sıralama benim için bir testti. Benim için yarış bir testti, diğerlerine karşı mücadele edemezdim. Çünkü büyük dezanatajım vardı”

Anthony Hamilton ve Stefan GP’nin planlarının, F1’i düşünen genç pilotlar için önemli olup olmadığı sorusuna Alguersuari: “Kesinlikle evet. Daha fazla test yapmanız sizi daha iyi yapar”

“Sürüş şansına sahip olmak her zaman iyidir. Benim için böyle olmadı, herşey farrklı bir şekilde olmak zorunda kaldı.”

Alguersuari, daha fazla çalışma için test kurallarında değişiklik yapılması gerktiğine inanıyor.

Alguersuari: “Çarşamba, hayatımdaki ilk F1 testi olacak. En azından 7-8 günümüz olacak, geçen sene hiç şansım yoktu. Bunun değişmesi gerektiğine inanıyorum”

“Testte normalde 500km. yaparsınız. Geçen sene katettiğim yol Cuma idi, o da 300 km. Fiziksel ve psikolojik taraftan uzun sürüşler yapmak ve aracı tecrübe etmek her zaman iyidir”

“Daha fazla test herkes için iyi olur, sadece genç pilotlar için değil. Belki ekonomik sınırlar olabilir ama bunun üstesindne gelebilrsek sonuç iyi olur”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir