Rosberg, İlk Testin Ardından Olumlu

yazar:

kategori:

Alman pilot 2010 aracı ile 39 tur tamamladı ve görevi Michael Schumacher’e teslim etti.

Bu sene kullanılan ağır yakıt yükünün, testlerdeki sonuçları okumayı zorlaştırdığını düşünen Rosberg, takım ve araçla olan ilk tecrübesinden etkilenmiş durumda.

Rosberg: “Aracın ilk izlenimi oldukça olumlu”

“Harika hissediyorum ama kıyaslaması zor. Çünkü yakıt yükleri, lastikler, testlerdeki yakıt konularında çok farklılıklar var, ayrıca bu pistte uzun zamandır sürüş yapmıyorduk. Bu yüzden kıyas yapmak çok zor”

“Son yıllarda daha iyi bir izlenim olurdu ama şimdi, yakıt seviyeleri sayesinde diğerlerinin nasıl iş çıkardıklarını gerçekten bilemiyorsunuz”

“Testlerde eskide 50-60 kg yakıt konurdu ama şimdi herkesin ne yaptığını bilemiyorsunuz. İyi bir ilk izlenim almak zor”

W01’in, şampiyonluk kazanabilecek araç olup olmadığı sorulduğunda Rosberg: “İyi hisler veriyor, evet. Ama bugün imkânsız. Kazanabilir mi kazanamaz mı? tam olarak hissedemediğim bir çok yeni ortamlar var. Genel olarak çok iyi hisler veriyor ama şimdi performansın nasıl olduğunu söylemek imkânsız”

Aracın genel performansının ötesinde Rosberg, yeni ortamında kendin rahat hissetmesinden etkilendi.

Rosberg: “Bu, her zaman aynı insanlarla inşa ettiğiniz bir araçla geçen 4 senenin ardından kendime sorduğum bir soruydu. (Yeni bir takımda) işlerin nasıl yürüyeceğini merak edersiniz. Hemen rahat hissedecek misiniz, yoksa hissedemeycek misniz?”

“Dürüst olmak gerekirse çok iyi bir duyguydu.Oturduğum bütün poziyonlar, direksiyon hissi, motordan gelen güç herşey farklı ama kendimi hemen evimde gibi hissettim. Bu da çok iyi bir şey. Herşey alıştığım gibi.”

Michael Schumacher etrafındaki büyük ilgiye rağmen Rosberg, yanında çalıştığı kişi nedeniyle artık çabalarını yoğunlaştırması gerektiğini kabu letti.

Rosberg: “Benim için onun yanımda olması harika bir şey. Muhteşem. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki bu durum, bana ilave motivasyon sağlıyor”


Yorumlar

  1. schumiden kötü derece yapması kötü.açıkçası hayal kırıklığı şu an için.

  2. diğer takımların yakıt yükünü bilmiyorsun ama, michael'ınkini biliyorsun 😉

  3. Alonso'nun testlerle ilgili daha önce yaptığı açıklamalarla Rosberg'in açıklamaları birbiri ile paralellik gösteriyor. Rosberg de testlerde belirsizlik olabileceğini ve önemli olanın 'his' olduğunu söylemiş. Aracını iyi hissettiğini de eklemiş.

  4. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    +1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir