Sutil ve Liuzzi Güçlü Bir Sezon Geçireceklerine İnanıyorlar

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz yıl en güçlü sezonunu yaşayan Alman pilot, Silverstone merkezli takımda dördüncü sezonunu geçirecek.

“İyi bir sezon olacağını umuyorum bizim için, zaten öyle olacağından da eminim. İyi bir kış dönemi ve gelişim programı geçirdik bu yüzden beklentiler yükek.”

“Otomobil harika görünüyor, rüzgar tüneli simülasyonunda olumlu sonuçlar aldık ama aracı test edip neler olduğunu göreceğiz.”

“2010 gerçekten önemli bir sezon ve biz de sezon için iyimseriz. Bir sezona başlarken daima bir önceki sezondan daha iyi olmasını istersiniz ve ben ilk yarıştan itibaren istikrarlı olmanın önemli olduğuna inanıyorum.”

“İlk kez tamamen programa uygun çalışabildik ve ben de bu yüzden başlangıçtan itibaren aracın potansiyelini ve kendimi gösterebileceğim sezon olarak görüyorum bu sezonu. Bahreyn’de orta grupta rekabetçi olmayı çok isterim.”

Vitantonio Liuzzi ise bir Formula 1 aracı ile neler yapabileceğini gösterme adına nihayet iyi bir şans yakalamasının ardından 2010’a yeni bir başlangıç olarak bakıyor.

İtalyan pilot, bir F1 takımında hiç bir zaman kendisini bu kadar evinde gibi hissetmediğini, Red Bull ve Toro Rosso’da geçmiş senelerde bazı zor zamanlarının olduğunu belirtti.

Liuzzi: “Force India’da kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Atmosfer harika ve takım birlikte iyi çalışıyor. Geçen sene test pilotu olarak zor bir durumda olduğumda bile çok destekçi oldular ve onlarla güçlü bir ilişki oluşturdum”

“Bir aile içindeyim gibi hissediyorum ve şüphesiz geçmişte içinde bulunduğum ortamlardan çok daha iyi. Bu sene benim için yeni bir başlangıç olacak. İki sene önceki kişiden farklıyım ve bu sezona da zihinsel olarak farklı bir yaklaşım içindeyim”

“Bu, farklı bir Tonio ve neler olabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum. Hâlâ gencim ve önümüzde uzun bir zaman var. Bu yüzden neler yapabileceğimi kanıtlamak istiyorum”

Liuzzi, takımın yeni aracından da umutlu. “Geçen sene yapılanlara bakarak şunu söylemeliyim ki takım harika bir iş çıkardı. 2009 aracı için sonuna kadar çalışmayı durdurmadılar ama 2010 aracı için de son sürat çalıştılar.”

“Kış sürecinde yaptıkları işe gerçekten inanıyorum ve düzenli olarak puan alabilecek bir araç ürettik. Bu ayrıca bizim hedefimiz, ilaveten daha istikrarlı, sezon boyunca rekabetçi olmak”

Force India CEO’su Otmar Szafnauer da Sutil ve Liuzzi’nin 2010’da sıçrama yapacaklarına inandıklarını belirtti.

“Adrian oldukça yetenekli ve korkusuz bir pilot. Deneyim kazanmaya devam ediyor.”

“Eğer Tonio da geçen seneden ders alırsa ve artık düzenli bir koltuğu olduğu güvenini hissederse o da potansiyelini ortaya çıkaracaktır.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir