Loeb İsveç Rallisi İçin Karışık Duygular İçerisinde

yazar:

kategori:

Loeb şimdiye kadar Karlstad’da yapılan etaplarda 54 kez ralli kazanmış bir pilot olarak fazla başarı gösterememişti. İsveç rallisine 8 kez katılan Loeb 3 kere podyum gördü ve tek galibiyetini 2004 yılında aldı.

Citroen pilotu geçen sezonki değişen şartlarda özellikle kışın çölleştirdiği İsveç’in Varmland bölgesinde mücadele verdiğini belirtti.

Loeb “Bazen İsveç’in en sevdiğim ralli olduğunu düşünüyorum ama sonra nefret edebiliyorum. Bu tamamen yolun ne kadar karla kaplı olduğuna bağlı. Yolun buzla kaplı ve yol kenarlarının karla kaplı olduğu dondurucu soğuklarda ralli yapmak çok eğlenceli bir hale geliyor.” dedi.

“Yolda kar ve buz olmadığı zamanlarda ise yol üzerinde çamur ve teker izleri ortaya çıkıyor ve ralli ufak bir sürüş memnuniyeti olsa da tam bir kabusa dönüşüyor.”

Eğer perşembe günü yapılacak Karlstad seyirci özel etabında birinci olursa Loeb piste ilk çıkacak pilot olarak kar yoğunluğunu ve yolun buzlu olup olmadığını ve buna göre rekabet edebilir bir hızı olup olmadığını görecek.

Etkinlikler yarın sabah itibariyle başlayacak ve takımları son yıllara oranla biraz daha kuzeye Torsby kasabasına doğru götürecek.

Öte yandan Citroen takım patronu Olivier Quesnel, Altı Dünya şampiyonluğu bulunan Sebastien Loeb ve takım arkadaşı Dani Sordo’nun sezona eşit şartlar altında başlayacağını ve her iki pilotun da bu hafta İsveç’de yapılacak olan sezonun ilk rallisinde zafer kovalayacaklarını belirtti.

Quesnel sezonun ilk bölümlerinden takım içinde takım emirlerinin uygulanmayacağını söyledi. Takım geçen sezon ağırlığı Loeb’e verdiğini reddetmemişti.

Sordo bu sezonda ralliler kazanma hedefinde olduğunu söyledi; “Sezona ralliler kazanma hedefiyle tam gaz başlayacağım. Nerede kazanabilirim bilmiyorum ama İsveç’de bunu deneyeceğim. Citroen’in benden daima Sebastien’e yardım etmemi istemeyeceğine güveniyorum.”

Quesnel de, “Daha sezona yeni başlıyoruz. Bu noktada ‘Dani sen geride kalmalısın’ diyemem. O kendi yarışına bakacak. Ama ikisi de markalar şampiyonluğu için de yarıştığımızı aklından çıkarmamalı. Eğer bunun bilincinde olurlarsa sorun olmaz. Doğruyu söylemek gerekirse, sadece ben değil Seb de dahil hepimiz, Dani bir veya daha fazla ralli kazanırsa memnun olacağız.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Loeb İskandinav olmadan İsveç Rallisini kazanan ilk ve tek pilot.

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    80 leri, 90 ları bilmem ama 2000 li yıllarda İsveç Rallisinin tartışmasız kralı Marcus Gronholm dü. Erken emeklilik onun için pek iyi olmadı. Loeb ise özellikle asfalt ve toprak parkurların kralı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir