Vettel, Ferrari’nin Raikkonen’le Yarışmasına İzin Vermesinden Mutlu

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Ferrari’nin takım arkadaşı Kimi Raikkonen ile mücadele etmesine izin vermesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

2015 Rusya GP’de Vettel ve Raikkonen ilk turlarda 4.lük mücadelesi verirken temas yaşamaya çok yaklaştılar. Vettel’in 2. virajdaki atağı sonucunda Raikkonen pist dışına çıkmak zorunda kaldı.

Vettel “Her ikimizin de keyif aldığını düşünüyorum. Ben önde tamamladım bu yüzden ondan biraz daha fazla keyif almış olabilirim.”

“Telsiz aracılığıyla bu mücadeleyi ve heyecanı bizden almaları yanlış olurdu.”

“Biraz fazla performans göstermeye çalıştım ve ardından bir başka güvenlik aracı geldi. Ardından yeniden başlayacaktık ve o zaman iyi bir seçenek olduğunu düşündüm. Bu yüzden dışarıdan denedim.”

“Çok, çok yakındık. Adildi ve hayatta kalmam için bana yeteri kadar yer bıraktı. Bu yüzden iyi bir mücadeleydi.”

“10. turda böyle şeyler düşünülmemeli. Yarışma konusunda serbestiz.”

“Lewis yarışı zaten kontrol altına almıştı ve hızlı olduğunu gösterdi. Bu yüzden o tür şeyleri konuşmaya gerek yoktu. Daha 10 ya da 15. turdu ve çok erkendi.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Vettel, Ferrari’nin Raikkonen’le Yarışmasına İzin Vermesinden Mutlu” için 9 yanıt

  1. kiminin aciz kalması fetteli öne çıkarıyor gibi gözüksede..

    asıl gerçekler geçen sene ortaya konulan saf beceri durumuydu..

    aracın daha değiştirmedik güncellenmeyen yerini bırakmadı meşrubat takımı..

    anladılar malzeme bu

    vettel bavulunu toplayıp kaçtı..

  2. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Woohoo! Yes! Si, ragazzi. Grazie mille ragazzi. Forza Ferrari!

  3. zekeri sayin avatarı

    Vettel demiş ki; senin Ferrari de yarışıyor olman bana bağlıydı.bana sorun çıkartmadan ortadan çekilmen akıllıca bir hareket.Aferin böyle ol canımı ye…sen böyle sürmeye devam et millet beni hakikaten pilot sansın.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vettel kimiyi ”GERÇEK” bir atakla geçse bu habere yorum yapmazdım fakat viraj a girene kadar avantajlı kimiyken iceriden körblere çıkıp kimiye yer bırakmadı ve kimi kaza yapmamak için dışarı taştı normalde vettel kimiyi pistte geçemezdi.

  5. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Eski zihniyet olsa 40 kere Vettel şampiyonluk yarışında, çekil Kimi denilirdi.

    Güzel mücadeleydi. 2. güvenlik aracında Vettel Kimi iç çizgiyi almasına rağmen içeriye girebilecek bir noktayı buldu ve geçmeyi başardı.

  6. Izin vermiyecektide ne yapacakti.rainin durumu ortada senin yaptigini yapmaya kalkti herseyi batirdi.

  7. Yarışlarda çok ufak hamleler sonucu devasa değiştiriyor. Pit stoplara bir tur erken ya da geç girme, güvenlik aracından sonra tekrar startta pozisyon kazanma, startta sıra kazanma gibi şeyler sonucu devasa etkiliyor. Bugün Raikkonen ve Vettel bir ara arka arkayaydı ancak Vettel’in erkenden yaptığı atak sonuçta 2. olmasını sağladı. İlk başta bunu yapamasaydı belki daha sonra geçmeyi başaramayacaktı…

    Bottas’ın bu sene Silverstone’da yapamadığı buydu. Tam zamanı geldiğinde takım emriyle falan değil de direkt yaklaşıp geçmeyi başarsaydı Massa’yı yarışı kazanabilirdi belki… (Yağmurda her şey değişecekti tabi ancak en azından şansı olacaktı) Lastiklerin maksimum performansını kaçırınca daha sonra istese de yapamadı.

  8. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    grande grande

  9. adam gibi yarıştıkları sürece sorun yok her ikisini de tebrik ederim sezon başı malum aksilikler olmasa daha güzel olurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir