Rosberg’in Yaşadığı Gaz Pedalı Problemi

yazar:

kategori: ,

Rosberg Sochi’de çok ufak görünen bir pedal problemi yüzünden neredeyse şampiyonluk umutlarına elveda demek zorunda kaldı.

Yanlış giden neydi? Nico’nun yaşadığı sorun pedalda bulunan yayın kırılmasıydı. Burada bulunan bir parça pedalın hareket etmesini tamamen engelledi. Görselde normal bir pedal (F1 aracına ait olmayan başka bir yarış aracındakine benzer) gözükmekte ve yeşil ile gösterilen amortisörü (yay) temsil etmekte.

Nico ile ilgili bölüme gelirsek pedal olması gereken yerin dışında durmaktaydı. Bu sebepten ötürü gazı iyi ayarlayamadığı için aracının kontrolünü kurmakta da zorlandığını gördük. Nico W06 ile yarışı bırakmak zorunda kaldı ancak mühendisleri tarafından hiç bir düzeltme yapılmadan aracı terk ettiği kameralara yansıdı.

Böyle bir kırılma yada bozulmaya neyin sebep olduğu parça fabrikaya döndükten sonra anlaşılar bilir ancak o – ringde bulunan kauçuk parçanın buna sebep olduğu düşünülmekte.

Matt Somerfield


Yorumlar

“Rosberg’in Yaşadığı Gaz Pedalı Problemi” için 3 yanıt

  1. Takılı kalsa bittin.

  2. Bende diyorum bu f1 pedalı değil yazıda örnek alındığını belirtmişler. Epey eski F1 pedalları bu şekildeydi şuan ki pedalların açıları bundan çok daha düşük. Açının düşük olması da sorun halinde kontrolü zorlaştırıyor.

  3. o aracın içinde ben olmak istemezdim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir