Vettel’in Parmakla Kutlamasınının Kaynağı Ne?

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Formula 1’e girdiğinden beri kazandığı pole pozisyonu ve galibiyetlerden sonra yaptığı parmak işareti ile meşhur.

Bu işaret özellikle Red Bull dominasyonu döneminde rakip takımların taraftarlarını sinir etse de Vettel Ferrari döneminde de aynı tür sevinmeyi devam ettiriyor.

Şimdiye kadar bu sevinme türünün sebebi hiç sorgulanmamıştı. Vettel’in eski takım patronlarından Trevor Carlin, Alman pilotun alt serilerden beri benzer şekilde kutlama yaptığını söyledi.

Sky Sport’a konuşan Carlin, Vettel’in bu kutlamasının Formula Renault’ta Spa-Francorchamps’ta Eau Rouge’de geçirdiği bir kazadan sonra başladığını söyledi.

Carlin “Aşırı hızlıydı ve ilk sezonunda Eau Rouge’u yağmur altında tam gaz geçmeye çalıştı. Ciddi kazaydı ve kazayı toplamaya çalışırken ön tekerleği koptu ve aracın üzerinden uçarken parmağının başını kesti. Parmağının ucunu kesti.”

“Ertesi gün piste geldiğinde parmağında büyük bir bandaj vardı ve yarışamayacak olmasına rağmen hala gülüyordu. Ancak parmağının ucu kırılmıştı ve tedavi edilmişti.” dedi.

Carlin’in dediği kaza 2006’da olmuştu ancak Vettel’in Formula BMW döneminde de aynı kutlamayı yaptığı fotoğraflarda görülüyor.

 

Formula BMW ADAC Championship 2004, 17th-18th of April, Hockenheimring, Germany, Sebastian Vettel (DEU), ADAC Berlin-Brandenburg e.V., Muecke Motorsport
Formula BMW ADAC Championship 2004, 17th-18th of April, Hockenheimring, Germany, Sebastian Vettel (DEU), ADAC Berlin-Brandenburg e.V., Muecke Motorsport

Yorumlar

“Vettel’in Parmakla Kutlamasınının Kaynağı Ne?” için 17 yanıt

  1. her haliyle itici olabilirmi bir canlı..

    neyseki 2014 gibi gerçek bir performans ile nasıl bir yetenek olduğunu keşfetti herkes..

    1. sıkıldım kardeş hep aynı şeyleri yazmandan

  2. iyi ki orta parmağı kırılmamış :))

  3. Diş tellerine bak ergen gibiymiş 😀

  4. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Sempaaatttttiiiiikkkkk

  5. O tip ne la vettel reyiz 😀

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      O ara ergenliğin dibine vuruyormuş ??

  6. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Bir numara benim diyor fanboyları kızdırıyor ?? sadece şaka

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Bir numara olması değil yalnız . Omo goçon sono roc vottolo yondo diyenlere selam olsun

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Red bull bile vettelin arabasını 3 değiştirdi, ricin arabası kadar stabil olmadı sene boyunca ama vettel bu sene performansıyla herkese cevabı verdi ve iddia ediyorum şu anda ferrarisine kim oturursa otursun linç eder çünkü arabasını sürmeyi seviyor geçen sene lanetlerle sürüyordu arabada istediği hiç bir şeyi bulamıyordu. aslında alman olmasına rağmen biraz fazla duygusal diğer pilotlara göre ama sıkıntı yok. vettel olmasaydı alonsonun min iki şampiyonluğunu daha vardı kafasına vura vura aldı 2 defa geriden gelip öptü gitti bu yüzden bile sevilir vettel .gp2 engine arrgghhh ??

        2. Yenmekle bıraksa, rezil rüsva etti 🙂

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            Ahaha yav sen ne kadar da komiksin beeeee.yetenek sizsiniz falan da başlıyor düşün bak şu aralar acuna kapağı atanların sırtı yere gelmiyor??

            1. Ee malesef böyle, gerçekler hem acıdır hemde açılır, 2014 sezonu Vettelin ric e ezikdiği sezon olarak tarihe geçti, bahaneler sadece avuntu kaynağı, tabela gerçekleri yazar

              1. SebastianVettel05 avatarı
                SebastianVettel05

                Hiçbir şey bahane değil herşey ortada. sadece kağıt üstüne bakarak herşeyi anlayamazsın .sir alex ferguson ne demiş istatistikler mini eteğe benzer bir çok şeyi gösterir ama asıl istenilen şeyi göstermez, işte seni ilgilendiren yer burası sen asıl istenileni göremiyorsun. kağıt üstüne bakarsan ,schumacher ikinci döneminde rosberge yenildi dersin kimiye pilot değil dersin ama onları izlersen vay be dersin ben onları izleyerek büyüdüğüm için çok şanslıyım ama benden büyüklerde senna prost manselli izlemediğin için şanssızsın derler konuyuda başka yere sürüklemişim? neyse sen bakmaya devam et ben görüyorum

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Adamsın Sebastian Vettel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir