Red Bull, F1’den Ayrılması Halinde Kendi Serisini Kurar mı?

Motorsport.com sitesinden Jonathan Noble, Formula 1 geleceği belirsizliğini koruyan Red Bull için ilginç bir fikir ortaya attı.

2016 Formula 1 sezonu için hala motor anlaşması yapamayan Red Bull ve Toro Rosso takımlarının ne yapacağı büyük merak konusu. Red Bull, rekabetçi bir motor bulamaması halinde her iki takımını çekmekle tehdit ederken ne Ferrari ne de Mercedes Red Bull’a motor vermeye sıcak bakmıyor. Öyle olunca geriye sadece mevcut motor partneri Renault kalıyor.

Jonathan Noble, Formula 1’de istediğini alamaması halinde Red Bull’un kendi yarış serisini kurmayı tercih edebileceğini söyledi.

Red Bull Racing’in Takım Patronu Christian Horner, takımın F1’den ayrılması halinde takımı satmayacaklarını ve 400’ü aşkın çalışanına iş bulacaklarını söylemişti.

Red Bull’un zaten ortada olan oluşumu ve pilotlarıyla birlikte F1’den ayrılması halinde kendi serisini oluşturarak reklamına devam edebileceği görüşü Noble’a ait.

Noble, hızlı araçlar yapma konusunda zaten deneyimli olan Red Bull’un kendi pazarlama becerileriyle birlikte araçlarına V8 ya da V10 motor takarak yeni bir seri oluşturabileceğini düşünüyor. Cosworth’ün halihazırdaki motorlarından alınırsa, V8 ya da V10 motorlarla turbo V6 motorlara karşı ilgi çekici bir seri olabilir.

 

Red Bull’un bir çok spora ve sporcuya verdiği destek herkes tarafından biliniyor. Bir süre önce Red Bull’un Formula 1’i satın almaya dahi niyetlendiği ortaya çıkmıştı. Ancak bu olmadı.

Noble’a göre bu yaşananlar Red Bull’un bu konuda adım atmasını ve Red Bull Grand Prix Dünya Şampiyonası adıyla yeni bir seri kurmasını sağlayabilir. Adrian Newey, mevcut tasarımlarını daha agresif hale getirerek daha ilgi çekici bir seri oluşturabilir.

Red Bull’un kendi bünyesinde deneyimli ve genç bir çok pilotun olması da bu konuda avantaj olabilir. Şu anda halihazırda 4 Red Bull pilotu bulunuyor F1’de. Bunun dışında MArk Webber, Sebastien Buemi, Dean Stoneman ve Sebastian Loeb gibi bir çok ismin Red Bull ile bağlantısı var.

Mevcut F1 pistlerinde yeni bir serinin yarış yapması zor görünse de Adelaide, Hockenheim, Magny-Cours, Brands Hatch, Estoril, Türkiye, Zandvoort, Indianapolis ve muhtemelen Monza ve Silverstone gibi bir çok ünlü isimde yarış düzenlenebilir.

Serinin reklamı ise benzer düşünceye sahip farklı şirketlere göre daha kolay olur çünkü Red Bull’un kürsel anlamda çok büyük reklam yapma yapısı bulunuyor.

Böyle bir hamle Red Bull için çok aşırı cesurca olabilir ancak Red Bull’un son aylardaki açıklamalarına bakarsak Red Bull böyle bir hamleyi yapabilir.

Reklam açısından Mercedes’in dominasyonu, turbo motorların sessizliği ve araçların yavaşlığı konusunda sıkıntılı bir süreç geçiren F1 karşısında Red Bull’un yapacağı daha sesli, daha hızlı ve daha çok reklamı yapılan bir yarış serisi ilginç bir hamle olabilir.


Yorumlar

“Red Bull, F1’den Ayrılması Halinde Kendi Serisini Kurar mı?” için 26 yanıt

  1. Bu işin ne kadar maliyetli olduğu ortada. Ancak Red Bull bu kadar parayı nereden buluyor bilemiyorum ama birisi bunu yapacaksa bu Red Bull’dur. Tutturur da.

  2. ” Red Bull, rekabetçi bir motor bulamaması halinde her iki takımını çekmekle tehdit ederken ne Ferrari ne de Mercedes Red Bull’a motor vermeye sıcak bakmıyor. Öyle olunca geriye sadece mevcut motor partneri Renault kalıyor.”

    ferrarı mercedes dısında renault ve honda var.nıye hondayı gormezden gelıyoruz?

  3. koca bir blöff bu yem atıyorlar akılları sıra..

    milletde dayanamayıp tamam gelin motor verelim sizin şartlarınızda halleri ama yemezler..

    kuracakları seriye gelirsek f 1 de nasıl bir ahlaki yapıları varki ne bekleniyor..

  4. Hakkıyla yaparlarsa tutar.

  5. Ciddi potansiyeli olan bir proje. Doğru ellerde F1’i darma duman eder. San Marino, Magny-Course ve diğer bazı eski F1 pistlerinde V10 motorlu agresif görünümlü araçlarla ve tecrübeli pilotlarla bence 10 numara bir seri çıkar. Potansiyeli çok ama yapılabilirliği tartışılır. Ciddi maliyetlerle ve risklerle olur. Açıkçası ben 2000’lerin başındaki kurallarla yapılacak, tandığımız sevdiğimiz pilotların (Barrichello, Webber vb.) yarıştığı bir seriyi şu anki F1’e tercih ederim.

  6. Bu arada fotoğraftaki pilotları 5 dk içerisinde bilene “premium üyelik” hediye ;P

    * Şaka tabi ki hepiniz premiumsunuz 😀

    1. +1 RIP

    2. Redbull> D. Coulthard, M. Webber
      Toro rosso> V. Liuzzi,S. Speed

        1. Artık premiumum.

    3. Tamamen sallıyorum Webber-Bourdais-Vettel-Coulthard

    4. Nassı yaa, Premium üyelik diye bişeymi var? Bende istiyorum!

      * Şaka tabi ki 😀

  7. Bildiğim kadarıyla Renault, World Series by Renault’dan desteğini çekecek bu sezon sonunda.Belki Redbull o seriyi satın almayı düşünüyordur.

    1. Çekiyor desteğini. Formula 3.5 olacak

  8. Gidin adam akıllı bir üretici bulun ağlamayın. Cosworth motor vermeye hazırız diyor mesela. 1-2 sene kazanamazsın sonra kazanmaya başlarsın ne bu acele yani ?

    1. Ferrari!nin 2015 motorunu kabul etmeyen takım 2014 Cosworth’unu mu isteyecek? O motor 3 ayda değişen motor kurallarına nasıl hazır olacak? Sonrasında ne performans gösterecek? Motor dondurma kuralları altında diğer motor üreticilerini nasıl yakalayacaklar?

      1. İyide Ferrari hep 1 sene önceki motoru verecek. Şu durumda ya Renault ile tekrar anlaşmaları lazım ya da yeni bir üretici girmesi lazım. İkinci seçenek için yeni üreticilere ekstra gelişim hakları ve atıyorum 500 km’lik bir test verilebilir.

        1. Dediğin gibi olsa iyi ama mevcut kurallar altında böyle bir şey yok. O yüzden Cosworth RB için bir seçenek değil. Bu motor meselesi suratlarında patladı.

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Çok çok zor. Formula 1 ismi 1950 yılında alındı. Ondan öncesini de hesaba kattığınız zaman Grand Prix yarışlarının tarihi 100 yıldan fazla. Formula 1’de dev takımlar var. Red Bull olmadan önce de izleniyordu ve yine Red Bull olmasa da izlenecek. Kendi serisini kuracaklarını hiç sanmıyorum. Kursalar bile Formula 1’in yerini tutamaz. Red Bull ayrılma tehditleriyle istediğini koparmaya çalışıyor hepsi bu.

    1. Olabilir ancak F1 her zaman yalnız değildi 60-70 lerde bugünün lmp1 leri GT1/GT’ler lemans, can am vardı ve bunların popülerliği neredeyse aynı hatta bazı zamanlar daha ileri. Ferrari ve Mclaren’i 80-90 ‘larda bu denli özel kılan da aslında o serilerdir bizler göremedik ama oralarda kazandıkları paralarla büyüdüler ilerlediler. F1’in asıl ilerleyişi Bernie tahtına geçtikten sonra ve 90’lardan sonra denebilir önden önce çıta bu kadar açık değildi. O günlere kadar da F1’in hemen dibinde F2, F3000 vardı eski insanların röportajlarında görürsünüz bunlar mekanik teknik olarak da F1’den çok geride değiller. Birçok pilot yaşını başını almış şekilde o serilerden geldi F1’den tekrar oralara felan gitti.
      Ancak bütün bunlar FIA çatısı altında tekrar böyle şeylerin oluşabileceği manasına gelmiyor ancak çok kasılır ve istenirse yapılabilir de çünkü F1 insanların beklentilerine uygun, doğru yönetilmiyor.
      Örnek vermek gerekirse bugün FIA’nın direkt altında olmayan birçok etap, tırmanma yarışı WRC den çok daha zevkli ve özel heyecanlara sebep oluyor. FIA’ya kalsa güvenlik, tehlike vesair o acayip araçları tozlu bozuk asfaltlara indirmez… Youtube dan bir bakın özel-basit kupalarda ne makineler time etaplara çıkıyor.

      1. Grup C araçlar F1’den daha popüler hale gelince direkt kural değişikliği yapıp öldürdüler seksen sonu doksan başlarında.400 kmlere cıkabilen muhteşem araçlardı.
        Pejo ve Mercedes’in F1 macerası öyle başladı.
        Birde grup B var ki o ayrı hikaye.

  10. Akılda olan bir değerlendirme ama zor. Redbull’un zaten kendi serisi diyebileceği küçük seriler var yani ana işletici, sponsorun dışında güçlü bir seri kurmanın ne demek, pahalılıkta olduğunu onlardan iyi bilen yok.
    Redbull’un GP3, wtcc, v8 challenge ayarında bir seri kurabilmesi gayet olası ama formula 3,5 gibi bir seri epey maliyetli olur. Yazıda beklenilen ise GP2’nin üzerinde bir seri olabileceği fikri üzerine.
    Keşke olabilse dünyanın eski formula 3000 gibi bir seriye ihtiyacı var F1’in arkasında böyle bir seri baskısı olmadığı için bu kadar rahat ve saçlayabiliyor. Ancak böyle bir seriyi sipariş, tedarik araçlarla kurmak epey zor. Kurulabilse de doğru makinelerle bana göre yayıncı ağı iyi oturtulabilirse F1’i alt eder rahatlıkla. 3-4 lt V8 gürültülü 600 hp lik ufak değişiklikleri olan dallara şasili Rubens, Jenson gibi adamların Monza, SPA da yarıştığı seriye kimse hayır diyemez.
    Ancak diğer bir problem bu iş FIA ile yapılmaz bana göre yapılmamalı. Yapılırsa önü açık olamaz. FIA küçük open w. serilerin hepsini mahfetti. Bunu birisi yapacaksa amerikalılarla yapmalı ancak bu durumda Bernie gibi adamlarınız, FIA engellerine karşı gücünüz olmazsa da avrupa pistlerinde kuvvetli olamazsınız.
    Kısaca tekraren bana bu yazı itibariyle seri kurmaktansa LMS, ALMS de LMP1-2 araçları hazırlamak, Indy de vs takım olarak yer almak hatta kuvvetli bir üreticiyle GT2 de yer almak daha muhtemel bir olasılık gibi geliyor.
    Diğer bir arzum ise historical serileri (kişi/garajların sahipliğinde eski f1 ve can am yarışması) Redbull’un üstlenerek kuvvetlendirmesi, yaygınlaştırması olurdu. Bildiğim kadarıyla destekleri var ama küçük ölçekte. Bunların İstanbul Park’a gelecekleri günü iple çekiyorum malesef Vural bey halen bir tarih alamadı.

  11. Çok gerçekçi bi fikir gibi gelmedi bana. Eğer böyle bir işe kalkışılırsa çok ciddi emek ve yatırım yapılmak zorunda. Bir süre sonra eminim o seri F1’den daha fazla dikkat çekecektir çünkü büyük ihtimal motorlar aynı araçlar aynı olacak. Stratejiler ve pilotlar öne çıkacak. Ses, Mücadele ve şov bir araya gelirse F1’den fazla dikkat çekmeye başlar ve F1’de buna karşı bi hamle yapmak zorunda kalabilir. O zaman F1, oluşturulacak seriye karşı bir hamle yaparsa dikkatler F1’e kaymaya başlayacak ve Redbull’un yatırımı elinde patlayacak.
    Yaparlarsa efsane bi şov ortaya çıkabilir hele birde kaliteli pilotlardan oluşan kadro çıkarsa ortaya. F1’deki dangalaklara da güzel bi ders olabilir ama F1 karşı hamle yaparsa o serinin hayatta kalabileceğini sanmıyorum o yüzden çok riskli bi yatırım olur.

  12. ilk yorumu ben yapayım. Bir F1 olmaz ancak kimi yerde F1’den daha fazlası bile olabilir. Red Bull reklam işinde çok iyi. Bu tür konularda çok iyi. Ellerinde yeteri kadar kaynak var. Alt yapıları, en azından araç üretme konusunda fazlasıyla var. Halihazırda bir sürü pilotu var ve daha fazlası olabilir. F1’e rakip olmasa şov amaçlı sağlam bir seri olabilir.

    Şu ana kadar böyle bir şey aklıma gelmemişti ancak okuyunca ilginç bir fikir gibi geldi. Hatta şöyle söyleyeyim; zamanında Briatore gibi isimlerin başını çektiği alternatif seri fikrinden daha mantıklı geldi. Nerde çokluk orada ****** olayı olmaz. Kuralları belirler, araçları hazırlar, reklamını yapar, pistle anlaşır, tv yayınlarıyla anlaşır ve yapabilir.

    Bakarsın F1’den ayrılma yolunda olan Alonso ve Button gibi isimleri de gelecekte orada görürüz ;P

    Fantastik bir düşünce tabi ama olmaz olmaz dememek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir