Branson: "Ferrari'nin Eleştirileri Üzücü"

yazar:

kategori:

Branson, dün Barceona’ya gerçekleştirdiği ziyarette şunları söyledi:

“Ferrari’den bu tarz sözleri duymanın biraz üzücü olduğunu düşünüyorum. F1’in yeni takımlara ihtiyacı var.”

“Testler için konuşursak, yeni bir araç dizayn ettik ve araçlarını belirli bir noktaya getirmek için yılları olan Ferrari ya da diğerleriyle aynı oranda testlere çıkıyoruz.”

“Bundan şikayet etmiyoruz ve memnunuz ama Ferrari yeni takımları hoş karşılamalı çünkü onlar sporu daha heyecanlı kılıyor. Bir ya da iki yıl içinde onları yakalamamız için mücadele daha da heyecanlanacak.”


Yorumlar

  1. ben yeni takımları destekliyorum, fakat lotus ve virgin gibi olanları, us f1 ve campos gibi olanları değil…

    piste araç bile çıkartamayacak durumda olan bir takım 19 yarışlık sezona nasıl tutunacak? F1 prestijini bu tip olaylarla kaybeder, bir aracın diğerinden 4 5 saniye yavaş olmasıyla değil…

  2. Massathebest cidden 10-12 pilotun yarıştığı bir serinin zevkli olacağına inanıyor musun? Şunu unutmamalısın ki bu tür bir seride bazı takımlar sonuncu sırada kalacaklar ve boşa para harcadıklarını görüp o seriden de çekilecekler. En yakın örnek Toyota-Honda ikilisidir senelerce inanılmaz paralar harcayıp sonunda çekildiler. Savunduğun "F1'in teknolojik anlamda lider yüksek standartlı bir seri" olmasını ben de isterim ancak ortada finansal kriz adlı bir gerçek var. Şu koşullar altında bütçeyi kısmadan yarışmak 2-3 takım dışındakiler için çok zor. Ferrari, Mercedes ve Red bull dışında bütün seneyi finansal açıdan sorun yaşamadan geçirebilecek takım yok gibi. Bütçe sınırlaması kuralı ilk duyulduğunda sadece küçük takımlar değil, bazı büyük üreticiler de F1'E girişi düşündüklerinden bahsetmişlerdi. Önkoşulları ise harcanan paranın makul seviyelere indirilebilmesi. Yani şu anda o eski f1 yok ve olamaz da. koşullar f1 i değiştiriyor, ve onlar da bu zor zamanları nasıl atlatacaklarını düşünerek hareket ediyorlar. Düşün, öyle bir halde ki f1, 4 yeni takım almalarına ve Sauber'in son andaki katılımına karşın takım sayısı ancak 11 olabildi.

    "kardeşim f1'in standartları, kuralları, iztediği kriterler budur; karşılayabilen gelir, karşılayamayan defolur gider. karşılamış olan takımlarla yola devam edilir"
    diye yazmışsın ancak zaten sorun da orada değil mi? Karşılayamayanlar ( Super aguri, Minardi, Arrows, Jordan, Prost belki Campos ve Usf1) zaten ayrılıyorlar, karşılayabilecek olan takımlar( Bmw, Honda, Toyota ilerde kuvvetle muhtemel Renault) krizi şunu bunu bahane gösterİp çekiliyor, karşılayabilecek olan potansiyel takımlar yüksek harcamaları bahane edip gelmiyorlar. Ne yapmak lazım sence? Adamlar canları çekti deye değil, zorunluluktan değiştiriyorlar kuralları, yeni takımları da paşa gönülleri çekti diye değil cidden ihtiyaçları olduğu için alıyorlar. Bir önerin var mı sorunu çözmek için ?

  3. aynen öyle minardi. ferrari-mclaren-mercedes-red bull-renault-williams'dan oluşan 12 araçlık bir seri kurulsun; adı ne olursa olsun, diğerleri de formula1 adı altında yarışmaya devam etsin. izlenme ve takip edilme oranlarında yüzde 1 lik bir oran bile yakalayabilirlerse ben bileklerimi keserim.

    kimse f1 isminin yüzü suyu hürmetine seyretmiyor yarışları; bu büyük takımlar olmadan f1 yalnızca klavyede bir tuş olabilir ancak.

    "yeni takımları desteklemek" ne demektir, bunu irdelemek lazım önce. desteklemek demek, daha önce var olan takımların ayağına kurşun sıkıp yerinde saymalarına neden olurken, yeni giren takımların yakalayabilmesi maksadıyla f1 standartlarını aşağı çekmek demekse; buna "yeni takımları desteklemek" değil, "yeni takımları açıkça kayırmak" denir.

    eğer illa ki yeni takımların girişini istiyorsan, bunu her şeyden önce f1'in tüzel kişiliğine, imajına, teknolojik zirve olması kavramına, yüksek standartlarına zarar vermeden gerçekleştirmek zorundasın. bu değerlere zarar vermeden yeni takımların f1'e dahil olması mümkün olamıyorsa, bu f1'in değil, yeni takımların problemi ve yetersizliği olmalıdır. amma, yeni takımlar bu halde f1'e giremiyor diye lider takımların önünü keser ve standartları düşürürüsen, ben bu yönetimin iyi niyetinden ve f1 saygısından şüphe ederim.

    yapılması gereken son derece basittir; "kardeşim f1'in standartları, kuralları, iztediği kriterler budur; karşılayabilen gelir, karşılayamayan defolur gider. karşılamış olan takımlarla yola devam edilir." bu basireti ve karakteri gösteremeyen yönetici kılıklı insanlar yüzünden günümüz f1'inin geldiği nokta, düştüğü kepaze durum budur. f1 artık kapı kapansa pencereden, pencere kapansa bacadan girilecek kadar basit bir hale getirilmiştir. memnun olan varsa beri gelsin.

    mevcut durumda ferrari, bu sporun liderlerinden birisi olarak, üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiş ve sorumluluk duygusuyla hareket etmiştir. formula1'in standartlarına ve özsaygısına sahip çıkmaya çalışan bu takımın arkasında durmak yerine eleştirmek, formula1'in selametini istememekle aynı anlamdadır. şimdi campos ve usf1 takımlarının bu feryat figanını anlayabilirim: bu kan emici para babalarının amacı zaten yarışmak falan değil; ceplerini bir başka yoldan daha doldurmaya çalışmak, reklamlarını bu büyük spor üzerinden yapmaya çalışmak. o sebeple ferrari'yi eleştirmeleri, ucu kendi ceplerine dokunduğu için normal bir durum. ama formula1'e gönül vermiş ve amacının yarışmak olduğunu bilen ve isteyen taraftarların da bu şekilde düşünmesi, açıkçası dehşet verici.

    gelsin hepsi. mevlananın dergahı gibi doluşsunlar sevgili f1'imize. yalnız yarın monaco'da sarı-kırmızı bayrak yüzünden içine edilmiş sıralama seanslarından, 10 dakikada bir girecek SC aracı yüzünden küfredilecek yarıştan, bu teknik ve bilgi yoksunu takımların ve pilotlarının sebep olacağı kazalarla tuttuğumuz pilotun yarışdışı kalmasından sonra ağız değiştirmek yok. mızıklamak yok. o zaman da duyalım bazı taraftarlardan; "yeni takımlar desteklenmeli"…

  4. yeni takımlar desteklenmeli. her şey birden olmaz, zaman gerek.

  5. Kimse yeni takım gelmesin demiyor ki.Biraz f1e yakışır takımlar gelsin istiyorlar herkesimn kaygısı bu.Giden büyük üreticilere bakıyorum birde gelenlere dağlar kadar fark var.Rekabet olucak,yeni takımlar gelicek diye abuk subuk 50tane takımı doldursunlar o zaman gride şimdi yaptıkları gibi.Bence 13 takım bile aşırı.11-12 takım ideal.Hem nereye sığacaklar anlamış değlim.Durmadan kazalar ve sc eşliğinde turlar görücez gibi geliyor bu sene.Özellikle yeni katılan ve arçları sürekli dağılmaya meğilli takımlar sebep olabilir buna.Ondan sonra rekabet deriz

  6. karizmatik olmakla ''olduğunu sanmaklada''pilot olunmuyor.genelde onların sonu ''hüsran'' oluyor.

  7. F1'in cidden yeni takımlara ihtiyacı var. Bazı arkadaşlar F1 i Ferrari-Mclaren-Mercedes-Renault dörtlüsünden ibaret sanıyor herhalde. E peki o zaman bu 4 takım + Red bull çıksın yarışlara nasıl olsa diğerlerine gerek yok 10 araçla da muhteşem bir seri izleriz artık. Yeni takım seçerken işin finansal kısmına biraz dikkat edilirse sorun kalmaz. Keza bu takımlar başvuru yaparken ortada bütçe kısıtlaması vardı, bunlar seçilirken o kısıtlama da kaldırıldı. O yüzden sıkıntı yaşıyorlar. Finansal krizin etkileri hala devam ediyor ki bunun en büyük göstergesi 2 sene içinde 3 büyük üreticinin ayrılması. Yerlerine yeni takım gelmezse nasıl ayakta kalacak f1? Yarışacak takım olmazsa birinci olmanın ne anlamı kalır?

  8. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Arkadaşların dediği gibi Ferrari,Renault,McLaren,Mercedes,BMW,Toyota,Honda belki başka markaların çekişmesi çok daha heyecanlı olacaktır…

  9. ya bırakın büyük takımlar.bakın jordana.prosta,minardi ye.hala gridde olan saubere.ondan sonra konuşun.üzücüymüş.üzücü olan tek şey senin tokyo drift desenli aracına bakıp nasıl araç ama diye sorman.ondan sonrada bir kanat takmanın 1.5 gün alması.

  10. kendini böyle büyük görenlerin sonu hüsran olmuştur. siz işinize bakın. olur böyle şeyler…onların demesiyle olmuyor bu işler…

  11. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    eğer vaktinde gelebilselerdi Ferrari tabiki hoş karşılardı ama hem bu işi isteyip hemde gecikmek sürekli sorunların olması hiç hoş karşılanabilecek birşey değil

    "Bir ya da iki yıl içinde onları yakalamamız için mücadele daha da heyecanlanacak."
    bir yada iki yıl mı???Ferrari ve Mclaren Mercedes'in 50 yıllık deneyimine bir yada iki yılda yaklaşabileceklerini mi sanıyorlar

  12. niye uzucu olsun ki? 4-5 sn yavas arac yapan takimlar (hadi bu bir miktar hos gorulebilir de…), birkac gp izin isteyen takimlar (sanki motorsporlarinin zirvesi degil de, mahalli bir rallide yarisiyor adamlar), bir kanat icin, her zaman bulundurulmasi gereken diger parcalar icin o kadar bekleyen takimlar; benim bile sinirimi bozuyor.

    ferrari'nin tamamiyle yeni takimlara karsi oldugunu dusunmuyorum. bakin lotus'a, aslanlar gibi. kim ne diyor onlara? ama daha ismi cismi belli olmayan yarisip yarismayacagi bile belli olmayan, test yapmayan ama ilginctir birkac yaris izin isteyen, aracini bile gormedigimiz takimlar bence sporun seviyesini iyice asagi cekiyor. buna karsin buyuk takimlarin cekilmesi, tuz-biber oluyor tabi.

    ferrari'ye sonuna kadar katiliyorum. f1'in basindakiler biraz elini tasin altina koymali.

  13. doğru yeni gelenler heycanlı kılıyor yolda kalır kazaya karışır buda geycan katar demi kardeşim bana renault ferrarii mclaren mercedes bmw toyota honda çekişmesii heycanlandırır virgün force india çekişmesi heycanldırmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir