Schumacher, Performansları Hakkındaki Fikrini Değiştirdi

yazar:

kategori:

Schumacherdün yaptığı açıklamalarda bu sezon ilk yarışlarda takımın yarış kazanabilecek durumda olmadığını söylemişti ancak bugün verileri daha detaylı inceledikten sonda  fikrini değiştirdiğini belirtti.

Alman pilot, “Dün verileri iyice incelemeden önce biraz karamsardım. Verileri incelemeden önce yaptığım konuşma oydu ama sonrasında düşündüğümden daha makul bir durumda olduğumuzu gördüm.”

“Bu sadece ilk izlenim ama belki de dün diğerlerine göre daha fazla yakıt yüküyle piste çıkmıştık ve bu yüzden tur zamanlarımız çok iyi gözükmedi. Sonuçlara ve verilere bakarak söyleyebirilim ki, makul görünüyor, hiç fena değiliz.” dedi.

Ancak Schumacher erken galibiyet ihtimali hakkında, “Belki olur belki olmaz. Ama sezon sonunda neler olacağını görmek önemli, sezon başında değil. Diğerleriyle mücadele sınırında olmak zorundayız. Eğer ilk yarışlarda zafer kazanabilecek durumda olmazsak çok fazla endişelenmezdim. Eğer iki saniye yavaşsak endişelenmeye başlayabiliriz. Ama durumun bu olacağını sanmıyorum.”

2010 sezonunda kimin favori olduğu sorulduğunda ise Schumacher, “Bence Felipe ve Fernando şu anda hedefe yakın. Testlerde çok iyi iş çıkardılar ve işler yolunda görünüyor onlar için. Takımı tanıyorum ve bu yüzden mutlu olmak için sebepleri olduğunu biliyorum. Şaşırmadım buna.”

“Ama şimdiye kadar kimin tüm kartlarını ortaya döktüğünden emin değilim. Ben bile bu kadar deneyimimle sorun yaşıyorum bu konuda. Gerçekten rekabetçi görünen birkaç takım var.


Yorumlar

  1. alonso:1 schumi:0 (2006)
    2010 a bakalım.
    şu anki gridin en iyi iki pilotu.bakalım rövanş ne olacak.

  2. Schumacher ile Alonso'yu aynı kefeye koyup birbirlerini karşılaştırmak ve hatta hatta Alonso'nun önde olduğunu ima etmek.

    Yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Boş konuşuyorsunuz, Alonso daha iyi 😛

  4. Sunu unutmayin arkadaslar alonso olmasa hamiltonun hamilton olmasa kiminin kimi olmasa alosnonun veya massanin veya vettelin rosbergin ne anlami olur o yuzden ne kadar sansliyiz ki alonso var hamilton var massa var vettel var rosberg var kubica var digerleri var dahasi suchumide dondu bu bir sanstir bunu kacirmayin elinizden geliyorsa yarislari canli izleyin tek uzuldugum kimi yok ama umarim oda gelecek sene geri doner birakin artik su iyi su kotu herkes gordu gecen sene arac iyi olunca nelerin oldugunu yeni sezonda iyi seyirler

  5. feel_it61 kardes sagolasin tsk ler eyvallah

  6. zrf cok dogru konusmus.Ya nedir bu ya herkez Schumaherin boynuna asilmis.Alonso mclarendeyken pol pozisyon icin hersey hazirken piten cikmadi arkasinda Hemilton beklerken.15-20 saniyeden sonra kalkti.Buda yeti ki hemilton son tur icin gec kalsin.O zamanda fia-dan bile alonso ceza almisti.Vay be takim arkadasina neler yapmis.Buna mi en iyi pilot diyelim???

  7. massathebest noktayı koymuş.pilotlarla alay edilecek birşey yok.zaten schumi döndüyse kendine güvenindendir.alonso massa lewis ve vettel eminim daha fazla hırs yapacaklardır.o zaman bizede keyif almak kalsın tüm sezon boyunca politika ve olaylardan uzak.

  8. AArank kardeşim, alonso'nun kalitesini, pilotajını, büyüklüğünü tartışmak bile anlamsız. tüm dünya kabul etmiş bunu, ben mi etmeyeceğim. benim derdim bu değil. ama tartıştığımız arkadaş, isim ne olursa olsun; ister pilot ister burada bir üye, tek yaptığı şey küçümsemek ve alay etmek. beni bu sinirlendirdi. yoksa alonso ile bir problemim falan yok. isterim ki daha da başarılı olsun.

  9. schumacher > ******* :))

  10. zfr arkadaşım aşşağıda bahsettim yorumumda. Çok uzaklara gitmeye gerek yok o dediğin 2006 Çin gp sinde oldu daha yeni hemde sıcak:))

  11. zfr arkadaşım aşşağıda bahsettim yorumumda. Çok uzaklara gitmeye gerek yok o dediğin 2006 Çin gp sinde oldu daha yeni hemde sıcak:))

  12. Mc Laren ~Mercedes GP tuttuğun pilot itibariyle seninkinden birmilyon kat daha iyi olan pilota laf etme ve onun başarısını dileyip onu destekleme şerefine ulaş.

  13. 0versteer kardes yanlis anlama su konudan dolayi dusuncelerimiz ters oluyor ama genelde senin fikirlerini severim niyetim seni uzmek yada baska bir sekilde seni rahatsiz edici bir sey yapmak degil sadece senin dogru olarak bildigin ki gercekten dogru ama biraz eksiklik oldugunu dusunuyorum diyorsun ki butun takim arkadaslari schumiye yardim etmistir ve yol vermistir dogru sampiyonluga giden her pilot takim arkadasi tarafindan desteklenir peki alonso desteklenmedimi hangi yaristi hatirlamiyorum ama schumi gelip alansonun arka kanadina yapisinca alonso basliyor debelenmeye hemen yardima o zaman ki takim arkadasi fisiko kosuyor beraber dugun konvoyu olusturuyorlar schumi gecmesin diye ama nafile schimi geciyor tabiki ve yine brazilaya da son yarista alonsonun sampiyon olabilmesi icin 1 puan bile yetiyor ama sirf geriden baslayan schumi gelip pist uzerinde alonsoyu gecip rezil etmesin diye is yine takim arkadasi emir eri fisikoya dusuyor schumiyi durdurmak icin insan ustu bir caba harciyor sonuc olarak sadece schumiye yardim edilmedi senin alonsoya da pekhala cok da guzel yardim edildi

  14. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    benim de komplo teorim var.
    Alonso yu yenen pilotları insan üstü güçleri olan süpermen vs. yapıp Alonso nun insanlığıyla övünme becerisi üzerine!

  15. Bir de şu 1-0 olayını anlayamadım. Bu skorun oluşması için şartlara mı ihtiyaç var. Sadece iki pilotun mücadele vermesi mi gerekiyor. O zaman bizim efsanenin durumu hiçte iyi değil. Schumi şampiyon olamadığı yıllarda bile hep şampiyonluk mücadelesi vermiştir.(99-05 hariç). Bu duruma göre 1996-1998 yılları arasında hep 1-0 kaybetti. Sonraki sezon, kaybettiği pilot Schumiden tur yediği için, şampiyonluk mücadelesi veremediği için Schumi durumu 1-1'e getiremiyor bi türlü:))))Jack Villeneuve bile Schumiyi 1-0 yenmiş. Hatta hükmen 3-0 dimi:))) Şimdi bu olaylar Schuminin bu pilotlardan kötü olduğunu mu gösteriyor? Neyse söylendiği gibi bu tartışma bitmez.Schumi de Alonso da kaliteli ve kendilerini ispatlamış pilotlar. Hangisinin iyi olduğunu ise somut birşeyle asla ispatlayamayız. Aynı takımda yarışsalar bile bunu anlayamayız. Alonso- Hamilton aynı takımda yarıştıda ne oldu. Alonso fanı arkadaşlar yine Alonso diyecektir haklı olarak. Çünkü o pilotu destekliyorlar. Herkes fanı olduğu pilotun en iyi olduğunu düşünür. Bu kişiseldir. Genel anlamda kimin en iyi olduğunu ise rakamlar söyler.İstatistikler söyler. Rakamlar ortada. Geçecek olan olursa biz de alkışlarız.

  16. alonso da vettel de massa da hamiltondan çok daha iyi.hamiltoncılar adamlarını efsane görmeden önce bu pilotlara saygı duysunlar.

    bana sorsalar şu anda kimi görmek isterdin diye alonso massa,alonso vettel,alonso schumi derdim.ilk sçenek oldu en güzeli oldu.

  17. o zaman ne yapıyorsunu massa the best biliyormusun?o the best kısmını kaldırıyorsun.alonso 2- lewis button kimi 1 kere şampiyon oldu.tamam schumi zaten efsane ben senna ile b ile karşılaştırmam schumiyi.gelmiş geçmiş en iyi pilot schumidir.daha sonra prost ve daha sonra o yanmış yüzüyle dönen lauda gelir.onlardan sonra senna gelir.birisi çıkıp senna prosttan daha iyi derse saygı duyarım.umarım gittiği yerde huzurlu ve mutludur senna.RIP

    ama senna benim idol pilotum değildi.saygı duyarım ayrı.ama ben prost ve schumi yi severim.schumi nin istatistiklerinide burda tartışacak değiliz.adamın neler yaptığı belli.

    ama gelgelelim ki burda Alonso gibi iki kere dünya şampiyonu olmuş adamı aşağılıyorsanız,önce dönün 17 puandan şampiyonluk nasıl verilir hemde takım ona focuslanmışken.yada f1 den 1 şampiyonluk alınıp nasıl kaçılır,yada şampiyonluğu sadece 30 sn nasıl yaşanır bunları yargılayalım.ha siz onlara saygı duyuyorsanız,Alonso yada saygı duyacaksınız.

    ben şahsım adına liuzzi den tut schumi ye kadar hepsine saygı duyuyorum.ve diğer motor sporlarında da öyle.

    peki moto gp de efsane olmuş rossi yi startta 30 kiloluk pedrosa geçiyor diye,yada düşmekten başka birşey yapamayan lorenzo geçiyor diye (daha sonrasında rossi çook rahat geçiyor onları) bazılaı çıkıp rossi bitti vs gibi yorumlar yapmıyormu.
    hatta bu yorumu yapanların içinde tam tersi mantıkla schumi yi de savunan insanlar yokmu?

    şimdi bir pilotun schumi den iyi olabilimesi için,o istatisktiklere ulaşabilmesi gerekir.ama alonso nun hakkinen ve jv den daha az zorladığınıda düşünmüyorum schumiyi.yada baş düşmanı hill veya jpm den.olay sadece zorlamak ta değil öyle olsa jpm efsane olurdu.

    schumi-alonso savaşının doruk noktasına çıktığı 2006 yılında bana deseler alonso yu tutacaksın schumi ye karşı güler geçerdim.ama ben ferrariciyim.o yüzden alonso nun kim vasa geçmesini ve şampiyon olmasını istiyorum.ve umarımda olur.

    sonuçta alonso 2 dünya şampiyonu olmuş bir pilot.aşağılamadan önce bir kez daha düşünün.2 dünya şampiyonu olan adamı boş görüp kendi adamına thebest yakıştırması yapmak biraz komiğime gitti doğrusu.
    öte yandan alonso en iyisi değilse massa-lewis hiç değildir.kaldıkı onlarda muhteşem pilotlar.

    açıkçası burda şu yönden bakmak gerek.efsanenin dönüşü arada biraz mesafe onun en azılı rakiplerinden biri-azılı rakibinin düşmanı ve ikisi arasında kalmış ikisinide yenmek isteyen 3 lü ittifak arkadaşlığına sahip bir öğrenci.

    bir espiri görmüştüm.şöyle;
    whats the difference between schumi and GOD? cevap ise manidar:God doesnt think he is schumacher.

    bizde böyle düşünmemeliyiz.schumi efsanedir ayrı.ancak yenilmez değildir.alonso yendi yine yenebilir.

    aynı şey alonso içinde geçerli.lewis yada massa yenebiliri
    .aynı şey diğer ikisi içinde geçerli.

    en iyi demek için o istatikleri bir geçsin derim.ama alonso yine şampiyon olursa schumi griddeyken onu 3üncü kez yenmiş olurki buda saygı duyulması gereken bir konu.

    herkesin pilotu kendine göre en iyidir.ben ferrari ye kim gelirse onu tutarım.alonso da massa da süper pilotlar.kezaa lewis ve vettel de.ancak schumi yi yenseler bile hala schumi olmak için uzun bir yol var önlerinde. hepinize saygılar okuduğunuz için teşekkürler.

  18. kirve nin yazısına dayanamadım ve bir kaç cümlede ben yazacağım.
    Kaç pilot varki dünya şampiyonlarının kredilerini yesinde hem de ah benim vah benim olsun.Zavallıya bir baksanıza… anneden sütü kesilince hemen biberonunu dayıyorlar.Millet mamaya muhtaç iken yediği önünde (şampiyon pilotlar) yiyemediği arkasında (McLaren).
    Vodafone, Button yada Hamilton arasında bir seçim yapmadığı anda ve McLaren in Hamilton un kariyeriyle ilgili düzeltmeleri istemediği anda gerçek bir mücadeleye şahit olacağız.

  19. massathebest arakadaşım senin böyle gereksiz bir tartoşmaya girmene anlam veremedim.Bana kalırsa gereksiz ötesi bir konuşma olmuş.Alonso yu rakip alman ve onu rakipleriyle takrardan karşılaştırman gibi Massa da benzerini yapmaz umarım.
    Hamilton un normal bir çaylak olmadığını hepimiz ii biliyoruz.Hatta F1 e girmeden önce defalarca F1 aracı kullanmış olduğu konusuda aşikar.Adam Minardi yada Sauber in alt yapısından yetişmedi ve direkt olarak Dennis in desteğiyle yapının içinden yetiştirildi. Alonso ile olan farklı başarısı için Bahreynde yavaşlatılmış olan Alonso nun aracıyla değerlendirme yapmak daha makul olsa gerek.Bahreyn de malum olay sonucunda yavaşlamış olan araçla birlikte Alonso nun podyuma çıkamaması ve Hamilton un podyumu sonrasında keyfe gelen Dennis in açıklaması dikkate değerdir.Alonso nun aracının Avrupaya gelinmesiye birlikte rüzgar tüneline alınacağı ve orada neden yavaşladığı üzerine kontrollerin yapılacağı bizzat Dennis tarafından söylenmişdir.Nedendir bilinmez… Alonso bir daha hızlanamadı.Macaristan-2007 de bedene getirilen oyun olmasa… kimin daha önde olabileceği tartışılada bilinirmiydi?
    MSC yi çok beğenirdim ama hiç McLaren pilotu olmakdan yana olmadı.Alonso yu beğeniyordum ve McLaren pilotu olarak sevgimide kazandı.Hamilton u beğeniyordum ama hiç sevemedim ve McLaren i bırakmamı sağladı.Her Türk de biraz Mercedes tutkusu olmakla birlikte farklı düşüncelerimde olmasıyla artıuk bende MERCEDESGP taraftarıyım.MSC yi yine beğeniyor ve seviyorum.Ferrari taraftarı değilim ama başarılarına her zaman alkıkş tuttum.Alonso yu beğeniyor ve seviyorum.Ferrari nin başarılarını şimdide alkışlayacağım.
    Geçen senelerde ilk 5-6 yarışın 3-4 yarışını aynı takımın kazanma ihtimali olurdu.Bu sene 5-6 yarışın 4 den fazla takımın kazanma ihtimali söz konusu.Düşünebiliyormusunuz… sezonun o-sonu geldiğindeki şampiyonluk mücadelelerini :))…
    Bana kalırsa… artık bunları konuşmak lazım.
    MSC nin açıklaması çok hoş.McLaren in gücüne kavuşması heyecan verici,RedBull un bu seneden uç takım olması yada Reno ve Sauber in koçmaya başlaması da çok hoş.Ferrari nin güçlü görünmeside bunkara katılınca… m HATDİ GENÇLER YARIŞ İZLEMEYE…. bırakın kendi aranızda cebelleşmeyide takımların ve pilotların cebelleşmesini seyredin :).

  20. 91 Yarış Galibiyeti
    68 pole pozisyonu
    76 en hızlı tur zamanı
    1369 puan
    7 dünya şampiyonluğu
    Schumacher in yaptıklarına diğerlerinin hayal güçleri bile ulaşamaz(NOKTA)

  21. Boşver be massabest arkadaşım.Bizim ülkede böyle cevap yazacak birşey bulamayan insanların karşısındakini sanki kendisi çok birşeybiliyormuş havası yaratarak aslında kendi cahilliğini saklama çabasıyla karşısındakini küçümseme çabaları çok olağan birşeydir.Burada hiçbir arkadaşım bi başkası küçük gördü diye küçülmez.O yüzden çok takılmamak lazım.O onun kompleksi.Kişiliği oturmamış insan davranışlarını git başka sosyal ortamlarda göster desek ne olacak o arkadaşa.Tekrar geleck burada yazacak:)))

  22. schumi konusu geçti, schumi'yi küçümsüyorsun. hamilton dedim, hamilton'u küçümsedin. bunu yazdığım için beni küçümsedin. feel_it fikrini söylemiş, onu küçümsedin.

    şurda karşılıklı yazışıyoruz, tutup siz yazın ben "bir ara" okurum diyerek milleti alaya almaya çalışıyorsun. yaptığın hiç hoş değil. sabaha kadar da tartışalım ama insanlarla alay etmediğin sürece. bu senin küçümsediğin insanları değil, seni küçültür.

    iyi geceler.

  23. f1'e yeni girmiş bir pilota "çaylak" yerine ne demeliydim? ya da koskoca f1 dünyasının "çaylak" dediği bir pilota ben nasıl bir sıfat uydurmalıydım? Allah'tan mı haberliydik süper pilot olacak, alonso'yu yenecek, şampiyonluğu 1 puanla kaybedecek diye.. hamilton değil miydi bu sitelerde "de la rosa dururken nasıl bir çaylak mclaren koltuğuna geçirilir" diye şüphe duyulan, eleştirilen??

    alonso 2007 sezonu başladıktan sonra bir demecinde "hamilton'u rakip görmüyorum" dememiş miydi? alonso da benim ve milyonlarca taraftarın dediği gibi bir "çaylak" olduğunu düşünmüş demek ki; o da yanılmış. keşke sezon başlamadan önce ona da deseymişsin…

    massa'ya malezya'da çektirmeden önceki yarışta, — ve hatta ilk yarışında — ilk virajda alonso'nun önüne geçip pit-stop oyunuyla alonso'nun arkasına düşürülen pilot diye hatırlatsan daha iyi anlayabilirdik.

    biz bunları sen "bir ara" okuyasın diye değil; yanlı ve küçümseyici bir tutumla schumi'yi alaya almaya çalışmanın ne kadar fark edildiğini ve komik olduğunu göstermek için yazıyoruz. "bir ara" okuman için değil; "bir ara" öğrenmen için.

  24. son olarak massathebest arkadaşıma şunu söyleyeyim, yoksa rahat uyuyamayacağım 🙂 hele alttaki yorumunu görünce 🙂

    -ben Alonso dünyanın en iyi f1 pilotudur demedim
    -ben Schumacher başarısız, işte Alonso ondan çok daha başarılıdır da demedim
    -Alonso kraldır, öyledir böyledir de demedim
    -bu üstte yazanları ima bile etmedim

    ben sadece 2006 yılında Alonso'nun Schumacher'i yenilgiye uğrattığını, bunuda bileğinin hakkıyla yaptığını söyledim, 2001-2003-2004 veya 2005 te Schumacher'in rakibi Alonso değildi, 2003'te kimi ile jpm, 2004 te hiçkimse:) 2005 te de Alonso'nun rakibi schumacher değildi, kimi idi… bunda anlaşılmayacak bir şey yok, bir tarafımdan skor falanda uydurmuyorum; oldukça basit, tek bir sezonla Alonso'yu kralda ilan etmiş değilim, fakat herkesin kabul etmesi gereken nokta 2006 yılında Schumacher ve Ferrari'nin yenilgiye uğratıldığıdır, hemde son yarışa kadar süren heyecanlı, güzel bir sezonda:) tekrardan iyi geceler

  25. vah benim bahtsız hamiltonum,formula 1 de dördüncü yılında ikinci kez dünya şampiyonu takım arkadaşı oluyor :))

  26. Vallahi subjektifliğin sonuna kadar kullanıldığı bu yorum karşısında şöyle bir cevabım olacak.
    Öncelikle 1 yarışta yol verdi diye Schumacher e yol verilen pilot gözüyle bakılması son derece yanlıştır.Çünkü bunu yapmayan hiçbir takım yoktur.Sana bir örnek vereyim çok değil yeni daha 2006 Cin Gp de Fisichella nasıl Alonsoya hızlı olmasına rağmen yol verdiyse Schumacher e de öyle yol verenler olmuştur.Tıpkı fisichella gibi barichelloda hiçbir zaman takım arkadaşlarını zorlayamadılar.Barichello daha iyi bir pilot olmasına rağmen hemde NOKTA:)) Kendinizi sütten çıkmış akkaşık mı zannediyorsunuz.Sana daha öyle örnekler veririm ki uyuyamassın arkadaşım:)))

  27. @feel_it61

    arkadaşım öyle bir yazmışsın ki, sanki Schumacher kariyeri boyunca hep dünya şampiyonlarıyla takım arkadaşı olarak yarıştı, benim aklıma bir tane bile gelmiyor, genelde 2 numara rolünü süper oynayıp, gerekince kendisine yol verecek pilotlar ile, kendi klasının altında pilotlar ile takım arkadaşı olmadı mı schumacher? hayır her konuda Alonso'nun kariyeri eleştirilebilir de, bu konuda bir schumacher taraftarının eleştiri getirmesi benim pek ciddiye alacağım bir eleştiri olmayacaktır(alınmak yok), hepinize iyi geceler, benden bu gecelik bu kadar, yazın ben yarın bir ara okurum 🙂

  28. "Formula 1'in resmi sitesinde 2007 yılının sonuçlarına göre Hamilton Alonso'nun önünde 2. sırada ve evet Hamilton 1-0 önde, tabi aynı puanla, bilmem kaçıncılıktan bir tane fazlası var diye…"

    sanki 2006 yılının sonuçları da tüm türbe ve okulların girişinde yazıyor, öğrencilerin ders kitaplarında yazıyor, hatta amerika başkanı bile çıkıp sonucu açıklamıştı değil mi…

    küçümsemek konusunda kendini biraz daha geliştirmelisin bence.. ya da, küçümsemek değil ise bu; 1-0 diye açıkladığın maç sonucunu yazarken 91 galibiyet 68 pole ve 7 şampiyonluğun da hakkını tastamam vermelisin.

  29. " f1'e yeni girmiş bir çaylak karşısında yenildiğini tekrar hatırlatmanın bana bir faydası yok."
    bu yazı ile Alonso'yu değil, Hamilton'ı ve biraz da kendini küçük düşürüyorsun, çaylak dediğin adam tarihin belki de en hazır çaylağıydı, senin tuttuğun pilota malezyada çektirdiklerinide biliyoruz, ki kendisi şuanda -malesef- bu ünvanı bizden alarak tarihin en genç dünya şampiyonu olmuş durumda… adam yetenekli kuşkusuz…

    Schumacher'i küçümsediğim falanda yok, senin kadar bende yarışları izliyorum, hatta Alonso'dan önce bil bakalım favorim kimdi, gümüş oklara karşı… fakat tek gerçek savaş 2006'da oldu ve Alonso galip çıktı. nokta.

    kütle amortisörü bir kere 2005 yılından beri Fia kontrollerinde kullanılan bir sitemken, Renault sezonu domine etmeye başladığı ve schumacher ile Ferrari ile mücadeleye girdiği anda, hava ile teması olmamasına rağmen hareketli aerodinamik(!) parça olarak (Aerodinamik, genel anlamda havanın kuvvetsel etkilerini inceleyen bilim dalıdır. Katı bir cisim etrafında akan hava veya hareketsiz duran hava içinde hareket eden katı cisim söz konusu olduğunda hava, aerodinamik kanunlarına uygun davranır) kabul edildi ve yasaklandı… Fia, bu konuda kendi hakemleriyle bile çelişti kontrollerde, bir kısmı legal, bir kısmı illegal dedi, sonuç, aracı tüm dengesini alt üst eden olay gerçekleşti, yasaklandı 🙂

    birde 1-0 gönlümden kopmuyor, merak ediyorsan gönlümden kopan 4-0, fakat ben senin kadar olaya dar açıyla bakmıyorum, schumacher'in rövanşı alabilecek güçte olduğunuda biliyorum, siz Alonso'nun 2006'da yaptığını tekrar yapamayacağını düşünsenizde…

    ayrıca piston çatlaklarına rağmen araç bu kadar hızlyısa, demekki çatlak olmasa araç ne kadar daha hızlı gidecekmiş, afferin Ferrari'ye 🙂 fark şu ki, Renault'a Fia müdahale ediyor, hemde tartışmalı olarak, Ferrari ise kendi başına sorun yaşıyor…

  30. Bu tartışma sabaha kadar sürer. Hem Alonso'nun hem de Schumacher in kariyeri devam ettiği için karşılaştırma yapmak erken gibi geliyor bana amma velakin farklı düşünen arkadaşlar olacaktır mutlaka zaten hepimiz aynı düşünsek buranın anlamı kalmaz, bizim de koyundan farkımız olmaz.

  31. Oversteer arkadaşım sen üst üste 2 sene şampiyon olacaksın 3. yılında ilk f1 senesinde ilk kez yarıştığı pistlerde yarışan bir çaylakla aynı puanı alacaksın.Kusura bakma arkadaşım bence bu normal bir beraberlik veya burun farkıyla Hamiltonun önde olduğunu göstermez bu Hamiltonun Alonsoya kaşı ne kadar başiarılı olduğunu gösterir…Her ne bahane üretsenizde bu sonuç hep böyle olacak gerisi hikaye olacak.Alonso Hamilton a gelene kadar hep kolay takım arkadaşlarıyla yarıştı.O yüzden destur çekmeden Schumi ile Alonso yu karşılaştırmayın.Alonso ya gelene kadar Schuminin karşılaştırılacağı o kadar çok pilot varki.Alonso sırasını beklesin daha çok ekmek yemesi lazım çoook alonsonun

  32. niye sıkışayım, niye rahatlayayım ya da rahatsız olayım ki; alonsocu da değilim, hamiltoncu da. bir önceki yorumunda çaktırmadan schumi'yi küçümsemek için yazdıklarınla cevap vermek istedim sana, hepsi bu. 9 yılda 2 şampiyonluğun benzerliğinden bahsederken, renault'un kütle amortisörü nedeniyle gerilediğinden bahsederken, yine aynı amortisör sayesinde tur başına 0,3 saniye kazandığını söylemezsen, ferrari 248'in piston başlarını çatlatması nedeniyle dayanıklılığı arttırmak için sezon boyu performansı düşürülmüş motorla yarışmak zorunda kaldığını söylemezsen, esnek kanat adı altında gridin sonuna gönderildiğini yazmazsan, ve sonucunda 1-0 diye gönlünden geçen maç sonucunu aktarırsan burada; ben de sana anladığın dilden cevap vermek isterim doğal olarak. yoksa, çifte şampiyon olmuş ve schumi ile kıyaslanmaya çalışılan bir pilotun, f1'e yeni girmiş bir çaylak karşısında yenildiğini tekrar hatırlatmanın bana bir faydası yok.

  33. şimdi sıkışınca 3. şahıslara olayı taşımak ne kadar doğru, bunu uzun uzadıya tartışmak isterdim fakat, yeri ve zamanı değil…

    Formula 1'in resmi sitesinde 2007 yılının sonuçlarına göre Hamilton Alonso'nun önünde 2. sırada ve evet Hamilton 1-0 önde, tabi aynı puanla, bilmem kaçıncılıktan bir tane fazlası var diye… ayrıca şampiyonluk mücadelesi açısından sadece Alonso vs. Hamilton olayı yoktu, sezonun ortasına kadar massa ve sezon sonu hem alonso hem hamilton'ı geçen kimi'de vardı, direk paralel bir durum söz konusu değil bence, özellikle 2007 yılından bahsediyorsak 🙂 skandallar, rezaletler, Alonso'nun yaptıkları, Mclaren'in ona yaptıkları falan, bu olaylara girersek zaten çıkamayız işin içinden:)

    rahatlayacaksan söyleyeyim, bence zaten o sezon Alonso komple kaybetti, 3. olsa ne olacak 2. olsa ne olacak, 1. olamadıktan sonra 🙂

    aa pardon konu Alonso ve schumacher'di değil mi? kusuruma bakmayın(!)

  34. o halde aynı araç aynı takımla yarıştığı sezonda hamilton da alonso'ya karşı 1-0 önde. siz kabul etmek istemeseniz de.

  35. aslında gerçek anlamda hızları benzer araçlarla mücadeleye girdikleri sezon 2006 sezonu, bundan önce şampiyonluk için mücadeleye girmediler, kabul etmeliyiz ki 2006 sezonu Schumacher vs. Alonso olarak geçti, yasaklanan amortisör sistemi ve gelen saçma sapan cezalara rağmen Renault ile Alonso bu mücadeleyi önde bitirdi…

    belki bir çok açıdan ve özellikle istatistiki açıdan Schumacher önde, fakat benim bildiğim kadarıyla, schumacher'inde ilk 9 sezonunda sadece 2 şampiyonluğu vardı(yanlış biliyorsam düzeltin 🙂 ), Alonso'nun da yarışmadığı 2002 yi saysak bile aynı sayıya ulaştığını görüyoruz…

    Schumacher'in heralde ne olduğunu biliyoruz, efsane, kral, rekorları alt üst eden adam vs. vs., fakat Alonso ile girdiği mücadelede, siz kabullensenizde kabullenmesenizde, Alonso 1-0 önde… Schumacher'in elinde bunu değiştirecek fırsat var artık, kim bilir, belkide önümüzdeki 3 sezonda durumu 1-3 e getirir, ya da 4-0 ile emekliliğe geri döner, tabi ki bu yılda dahil schumacher'in 3 sezon boyunca Alonso ile benzer hızlı araçlar ile şampiyonluk mücadelesi vereceğini varsayarak bu yorumu yapıyorum, böyle bir garantide yok tabi

  36. zfr arkadaşım Hamilton konusunda sana katılıyorum.Gerçekten müthiş iyi bir pilot.Ferraride 10 sene içinde kimleri görmek istersin deseler Hamiltonla Vettel i derim…

  37. Arkadaslar f1 in en buyuk pilotundan yasayan efsaneden bahsediyoruz lutfen scmalarkende buna bir sinir koyun ya tamam alonso son yillarda gercekten iyi seyler yapti bizler ne kadar da inkar etsen de alonsonun 2 sampiyonlugu var ve sunu unutmamali seyertmesi zevktir alonsoyu ama su bir gercek bir kere f1 dunyasinda su var buyukluk kirilan rekorlarla kazanilan basarilar la sampiyonluklar la olculur ben diyorum ki alonso ne kadar iyi bir pilotsa hamilton da en az onun kadar iyi ve kaliteli bir pilottur cogu kabul etmez ama kafasi rahat bir raikkonenin de alonso ve hamiltondan alt kalmayacak derecede iyi bir pilot oldugu aciktir simdi alonso schumi varken 2 kere sampiyon oldu dogru ama schumi bu 2 senede gercek anlamda alonso ile hic mucadele edemedi sadece 2006 nin ikinci yarisinda hiz olarak renaulttu yakaladi ama sezon basinda gereken farki yapn alonso birazda sansiyla sampiyon oldu simdi elinizi vijdaniniza koyun mesela ben sennayi hic sevmem tip olarak surus tarzi olarak veya baska bir sey ama sevmiyorum iste bu beni baglar ama bu unun nasil super otesi bir pilot oldugu gercegini degistirmez yani sevmesemde saygi duyarim simdi siz de belki schumiyi sevmiyor olabilirsiniz ama sunu unutmayin yasayan f1 efsanesinin elinde 7 kez dunya sampiyonlugu ve sayisiz rekor vardir alonso schumiden iyi olabilmek icin 7 degil 8 kere dunya sampiyonu olmak zorunda aksi halde schumiden daha iyi bir pilot olamaz bu sadece alonso icin degil herkes icin gecerli son olarak ister alonsocu ister hamiltoncu ister kimici veya massaci her kimi tutarsaniz tutun onumuzdeki 3 sene cok sansli olucagiz cunku yasayan efsaneyi pist uzerinde f1 araci surerken gorebilecegiz bunu dusunun ve zevkini cikarin birakin o bu su tartismalarindan

  38. eyvallah kardeşim.

    unutanlara hatırlatma, bilmeyenlere öğretme tadında olur umarım.

  39. massathebest

    ''efsanenin ismi yeter, varlığı yeter, gridde olduğunun bilinmesi yeter. aracının çok iyi olmasına gerek yok.. efsane ile aynı ligde oynayabilecek tek bir isim var; o da mezarında yatıyor. diğerleri kendi aralarında en iyi pilot olabilmek için çekişir.''

    Agzına sağlık dostum.

  40. efsanenin ismi yeter, varlığı yeter, gridde olduğunun bilinmesi yeter. aracının çok iyi olmasına gerek yok.. efsane ile aynı ligde oynayabilecek tek bir isim var; o da mezarında yatıyor. diğerleri kendi aralarında en iyi pilot olabilmek için çekişir.

  41. talha hüseyin eyibil avatarı
    talha hüseyin eyibil

    bazı arkadaşlar daha dünkü kişileri schumi ile kıyaslıyorlar tamam alonsoya dünkü kişi demek biraz ağır olsa bile schumacher ile alonsoyu ya da başkası ile kıyaslamak eskilerden bahsetmiyorum büyük bir ayıptır

  42. şöyle bir konu için parmaklarınızı yorduğunuza bile değmez arkadaşlar. boşverin, gülün geçin.. arkadaşın hayal alemin yıkmayın akşam akşam.

  43. Yahu Schumiden bahsediyoruz Boru mu 91 zafer 68 pole pozisyonu podyumlarından haberim yok F1 de 1000 puan barajını aşmış tek adam.Yenemediği rakibi yok.Kim daha ilk yarışına SPA da çıkıp sıralamalardan önce sadece bisikletle keşif turu attıktan sonra Tecrübeli takım arkadaşını geçip 7. sıraya konmuş.Senna daha ilk gördüğünde arkadaşlarına bu çocukta iş var gelecekte şampiyon olacak potansiyeli var diyor.Yenemediği rakibi yok.Damon Hill iki kere mağlup etti Jacgues 1 kere şampiyon oldu sonra puf oldu Mika 98 ve 99 da Schumiyi yendi ama Schumi 2000 ve 2001 de şampiyon oldu.Alonso 2004 yılında Schumiye rakip bile olamadı.2006 yılında 26 puan geriden gelip şampiyon olacaktı Suzukadaki o talihsizlik olmasa

  44. F1 geçmişininde çok kısa oldugu yazdıklarından okunuyor güzel arkadaşım. Gelip Alonso daha iyi gibi saçma sapan bir şey diyorsun ve üstüne üstün elinde somut bir şeyde yok. Konuyu başka yerede çekilmiyor Alonso diyorsun arkadaş Alonsodan bahsediyor. Sen git biraz Schumacherin geçmişteki yarışlarını izle biraz bilgi edin pilotaj ustalık gör. Malum yetişememişsin o zamanlara. Alonso Schumacher kıyaslaması başlı başına saçma birşey ve sen gelip bunun üstüne trajikomik bir laf ediyorsun Alonso daha iyi diyorsun ve peki bunu neye göre söylüyorsun ? Biz diyoruz ki Schumacher Alonsoyu geçtim herkesden daha iyi diyorum ve elimdede bir sürü istatistik bilgi mevcut peki sende ne mevcutta böyle çıkıp konuşabiliyorsun ?

  45. MAdem sen bir seneye bakarak konuşuyorsun ben gördüm göreceğimi Hamilton sağolsun 2007de bize bişeyler gösterdi üst üste 2 dünya şampyonu olan bir pilot F1 deki ilk yılında çoğu pistte ilk defa turlamayan bir pilot tarafından nasıl alt edilir:))) 2008 de de gördüm 2009 da da gördüm.hatta 2004 te de ya 2003 2002 2001 ve hatta 2006.Laf salatası dediğin olay senin birebir kurduğun cümlelerden ibarettir:)

  46. senin yasın kadar seyretmişliğim vardır emin ol.konuyu baska yerlere cekipte laf salatası yapma.alonso bence sumi den daha ii bi pilot.. bu sene bi daha görürsün sadece bekle ok…

  47. Schumi nin F1 in en iyisi olması için Alonsoyla karşılaştırılmasına gerek yok.Alonso ya gelene kadar kimlerle baş etti haberin var mı senin?Biz senin dibi dün başlamadık f1 e.Madem o en iyi dediğin Alonso F1 deki ilk yılındaki Hamiltona neden geçildi.2007 2008 2009 da neredeydi.Tek lastik kuralı gelince gördük Alonso yu onun renaultunu.Sen duğa et Michelin e.Yoksa sen o şampiyonlukları zor alırdın Schumi varken.Önce hızlı bir takım arkadaşıyla başa çıkmayı öğrensin Alonso sonra gel buraya tartışalım.Alonso ile Schumiyi veya şuanki herhangi bir pilotla Schumi yi karşılaştıramassın.

  48. İyi güzel, herkes Schumi Alonso kapışmasını bekliyor ama bu sezon öyle 2005,2006 daki gibi iki pilotun aradan sıyrılıp kapışacağı bir sezona benzemiyor. Bi kere takım arkadaşları ikisi içinde tehdit,ama en büyük tehdit aracın iyi olmasına bağlı olarak Hamilton olacaktır. Alonso bence Schumiden çok Hamiltonla kapışmayı istiyor ve bekliyordur. Schumiye gelince sadece zevk almaya bakacaktır, onun birşeyleri ispatlamaya ihtiyacı yok. Araç iyi olursa zaten şampiyon olur:)))))

  49. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    arkadaşlar kim iyi kim kötü geçelim bunları artık Schumacher bir efsanedir ve onunla karşılaştırılabilecek bir yaşayan efsane yoktur

  50. offf offff.nasıl 2001 diyeceksin umut ya.neden durmadan bu muhabbet.en iyisi jason. bakın 2007! hepsi o kadar.

  51. Siz 2005-2006 derseniz, bizde 2001-2002-2003-2004 deriz.

  52. ya tamam uzatmayın arkadaşlar . neden zevk almaya bakmıyorsunuz. gridde bence 7 tane iyi pilot var.herkesin tuttuğu (pilot) daha iyidir.bırakalım da keyif alalım.sen istediğin kadar kendi pilotunu savun adam evet demeyecekki.yani bu schumi mi senna mı.lauda mı fangio mu demek gibi birşey.bence schumi efsane,alonso-lewis-massa-vettel en büyük rakipler.button ve rosberg de dahil edilebilir bu rekabete.

  53. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    haber inandırıcı değil gibi, sanki negatif olma demişler

  54. ben sonuca bakarım arkadas istatiğe girersen bu iş adil olmaz bir kere sumi alonsoda daha fazla sezon gecirdi.istatistik yanıltıcı olur bence..2006 da kimin daha iyi olduğunu herkes gördü zaten 2005 ide saymıyorum..tabiki alonso daha ii..

  55. alonso yu hiçe saymakta körlüktür.sonuçta schumiyi çekiştiği bir sezonda sezon ortasından sonra kütle amortisör yasaklanmasıyla daha zayıf hale gelen aracıyla yenmiştir.o istatistikleri karşılaştırmak için ikisininde aynı zamanda başlaması gerekir.sonuç olarak alonso schumi yi en çok zorlayan pilotlardan biridir.buna lewis ve massa da dahil olacak.burda adamlar birbirlerini takdir ediyor siz mor turuncu resim dersi gibisiniz.

  56. Tabiiki Schumi.Hadi morart bakalım arkadaşım nasıl maorartacaksın.Sana öyle şeyler söylerim öyle istatistikler veririm ki oturup ağlarsın.Alonso ile Schumi yi aynı kefeye koymak F1 cahilliğidir…

  57. ne alaka?nedemek biliyor bilmiyor.tamam schumi daha iyi''ydi'' ancak alonso 2 kere yendi. hala şu futbol yorumlarından,karşısındakine saygı duymamama olaylarından vazgeçmediniz.schumi yi severim ama hady di be el nano! el matador! 3 yap be!

  58. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    sız bılıyosanız soyleyın kardes ısın ucunda morarmak olucaktır ama

  59. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    sanırım dünkü açıklamaya neden karşı durduğumu anlamıssınızdır veriler gerçekten iyi …

  60. Hala kimin iyi olduğunu bilmeyenler mi var aramızda ? Neyin peşindesiniz daha nasıl kanıtlamak lazım size kimin iyi olduğunu ?

  61. Kimin daha iyi olduğunu Alonso fanları hariç herkes biliyor zaten 🙂
    Bu arada eşit şartlarda demen zaten başlı başına komedi.

  62. Mc.Laren ve Ferrari'nin sezona hızlı bir başlangıç yapacakları kesin.Özellikle de görülen o ki Ferrari konusunda hiç şüphe yok açıkcası.Bakalım Mercedes ve Schumi nasıl bir grafik çizecek en çok merak edilen noktada bu zaten.Mercedes ve Red Bull'u ikinci gruba koyabiliriz.İlk grup Ferrari ve Mc.Laren olacak gibi görünüyor fakat tam tersi de olabilir sonuçta hiç bir şey kesin değil Formula 1 bizleri sürprizleriyle şaşırtmaya devam edecektir.

  63. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    inş güclü olursun mercedes ve kral… gercekten bunu bütün kalbimel istiyorum. cünkü fernando ve senin kapışman eşit şartlarda kimin daha ii olduğunu göstercek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir